Erik Clausen taler om døden i Tisvilde

Den gamle gøgler introducerer selv sin nye film 15. september

Erik Clausen introducerer selv sin nye film 'Aldrig mere i morgen' i Tisvilde Bio ved den ene af forestillingerne 15. september kl. 15, og det går som regel aldrig stille af sig, når den gamle gøgler indtager scenen.
Når man runder de 75 år, er det på tide at beskæftige sig med døden, og når man nu ikke har så mange år tilbage - “Det har jeg jo ikke for fanden” - kaster Erik Clausen sig ud i et filmisk favntag med den død, de fleste forsøger at abstrahere fra.
Det sker med det clausenske varemærke intakt: Underfundig humor, varme og den altid bryske sårbarhed.

Dødsenglen på besøg

Der er tale om en vaskeægte Clausen-film. Kunstneren Thorvald, spillet af Erik Clausen, får et slagtilfælde og får på hospitalet besøg af dødsenglen spillet af Bodil Jørgensen.
Hun skal ledsage ham i dagene, før han lægges i kisten, så han som usynligt spøgelse kan iagttage, hvordan den selviscenesættende bulderbasse har præget sin familie.
I starten af filmen fokuseres der meget på kunstneren Thorvald, der går løs på sine farverige abstrakte malerier, men gradvis zoomes der ind på de efterladte med hver deres egne dagsordener - ikke mindst hvad angår arv og gæld.
Sønnen Vincent, spillet af Nicolas Bro, der selv er uforløst kunstner, hader sin far. Thorvald smider ham bogstaveligt ud, da han ankommer på hospitalet for at tilse den døende patient.

Humor og underfundighed

'Aldrig mere i morgen' er fyldt med humor og spækket med mange herlige og underfundige replikker. Den handler om en billedkunstner, hvad Clausen jo også selv er, og selv kunstnere er ikke ufejlbarlige, og det er vel og mærke heller ikke deres omgivelser.
Henrik Queitsch gav den fire stjerner i Ekstra Bladet og skrev:
“Filmen indeholder en veldoseret blanding af det alvorlige og det morsomme, det sure og det søde tilsat glimrende skuespil hele vejen rundt.”
'Aldrig mere i morgen' vises 13. –17. september kl. 20.
15. september kl. 15 er det med Clausen-intro, og 17. september vises den kl. 16.jesl

Publiceret 13 September 2017 11:00

Ugeposten Gribskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugeposten Gribskov
SENESTE TV