Miljø, bier og temacykeltur

Kom og hør om naturens truede bier og samtidig få god motion

Klimagruppen i Gribskovs næstsidste tematur i år handler om bier. Bierne er truet over hele verden af miljøgifte, monokulturer og andre menneskelige aktiviteter. En verden uden bier er en verden uden frugt og det meste af den føde, der kræver bestøvning. Menneskene er dybt afhængige af, at bibestanden bevares.
Turen foregår lørdag 16. september med afgang fra Helsinge station klokken 13.00. Vi cykler først til den lokale skolebigård syd for Græsted, hvor en repræsentant for Kronborg Vestre Birks biavlerforening vil fortælle om biavl og bier. Bierne er ved at gøre sig klar til vinteren og er ikke så aktive.
Efter besøget cykler vi igen mod Helsinge og til Hedebo Bakker mellem Annisse Nord og Skærød, hvor vi besøger Terese Jensen, der er nybagt biavler, og som er i gang med et projekt med biplanter – altså planter der er gode fødeemner for bier gennem hele sæsonen. Biavler John Rasmussen vil fortæller mere om bier og biplanter.
“Når turen er slut, skulle vi gerne være klædt på til at gøre vores til at fremme biernes livsmuligheder,” skriver Klimagruppen i Gribskov i en pressemeddelelse.
Deltagerne er tilbage ved Helsinge Station omkring klokken 18.00. Turens længde er 30 kilometer. Nærmere oplysninger om turen fås hos turleder Kirsten Gamst-Nielsen, mobil 2143 6362 eller mail kirsten.gamst@hotmail.com. Tilmelding senest onsdag 13. september til enten Kirsten eller på mail: cykelje@gmail.com.

Publiceret 09 September 2017 09:00

Ugeposten Gribskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugeposten Gribskov
SENESTE TV