I morgen i Tibirke:

Sommerkoncert med Middle East Peace Orchestra

Musikken spiller forskellige steder i Nordsjælland

Opera, Klezmer og Guitar er, hvad musikfestivalen 'Sommerkoncerter i Nordsjælland' inviterer til i denne uge. I dag irsdag 8. august i Søborg kirke kl. 20 er temaet for koncerten 'Nordiske komponister'. Her vil den norskfødte mezzosopran Tuva Semmingsen, akkompagneret af Henrik Metz på klaver, opføre musik af E.Grieg, Svenske Dalakoraler, samt arrangementer for soloklaver af Henrik Metz. Tuva Semmingsen debuterede i 1999 på Det Kongelige Teater som Cherubino i Wolfgang Amadeus Mozarts opera Figaros bryllup og sang året efter partiet på Teatro la Fenice i Venezia. Pianisten Henrik Metz har igennem en lang karriere arbejdet på Den Jyske opera, Det kgl. Teater og i Danmarks Radio og har i årenes løb udgivet egne arrangementer samt CD"er i samarbejde med tidens førende musikere indenfor såvel klassisk musik som jazz.
Onsdag 9. august kl. 20 er der i Tibirke koncert med 'Middle East Peace Orchestra', der siden 2003 har begejstret publikum med sit medrivende, virtuose spil og med sit idégrundlag om at skabe fred mellem mennesker. Musikken favner alt fra jødisk klezmer og arabiske kærlighedssange til egne kompositioner og klassiske værker. Orkesteret ledes af oboist Henrik Chaim Goldschmidt, der både spiller, synger, og fortæller om musikken undervejs. Herudover medvirker Bilal Irshed, oud, og Anders Singh Vesterdahl, akkordeon ved koncerten.
Torsdag 10. august er der sangaften i Gilleleje kirke kl. 20 med den danske sopran Inge-Lise Nygaard Parsons. Hun er klassisk uddannet sanger fra Vestjysk Musikkonservatorium, men er i dag bosat i London. Ved koncerten i Gilleleje vil hun, akkompagneret af den lokale pianist og organist Aase Leinum, optræde med et program med musik af G.F. Händel, L. Bernstein, G. Gershwin og E. Grieg.
Ugen afsluttes med en stemningsfuld guitar koncert søndag eftermiddag kl.16 i Villingerød kirke, hvor den virtuose klassiske guitarist Carsten Pedersen, spiller musik arrangeret for solo guitar af J.S. Bach, D. Scarlatti, F. Tarrega, Barrios Mangoré og S. Assad.
Gratis entré.
gs

Publiceret 08 August 2017 12:15

Ugeposten Gribskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugeposten Gribskov
SENESTE TV