Håndværkerne “vælter” Ramløse Mølle

Bliv klog på flere slags håndværk til Håndværkets Dag på møllen

Så er der Håndværkets dag på Ramløse Mølle søndag 23. juli klokken 11.00 til 16.00. På denne dag suppleres det permanente håndværksmuseum, som består af et arbejdende skomager- og urmagerværksted samt bødker- og kobbersmedeværksted, med cirka 15 arbejdende stande i teltboder.
Blandt de deltagende er Ramløse Husflid og Holbo Herreds Væverforening samt Kronborg Vestre Birks Biavlerforening. Medlemmer fra for eksempel Holbo Herreds Væverforening vil vise strikning, vævning, filtning, knipling og trædrejning og demonstrerer forskellige teknikker i arbejdende værksteder. Desuden vises, hvordan råulden forarbejdes til garner ved kartning og spindning, og der vil være en særlig væv, hvor børnene kan prøve at væve.
Derudover deltager en række enkeltpersoner med deres håndværk eller 'husflid' blandt andet møder Beth Vigild også i år frem med sin hjemmelavede marmelade, saft med mere.
I år vil der også være mulighed for at prøve kræfter med rebslagning, pileflet og børstenbinding.

Se møllen

Der vil selvfølgelig også være mulighed for at stifte bekendtskab med selve møllen samt besøge gæstgiveriet. Gæstgiveriet tilbyder hjemmelavede mølleboller til en kop kaffe, te, vand eller saftevand.
Hvis vind og vejr tillader det, vil møllen blive sat i gang, og der bliver malet mel. Mølleforeningen har dog forud for dagen sørget for at male så meget mel, at gæsterne kan erhverve økologisk spelt, samt hvede- og rugmel, der er malet på den gamle mølle.
Der er gratis adgang til alle seværdighederne.

Publiceret 16 July 2017 11:45

Ugeposten Gribskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugeposten Gribskov
SENESTE TV