Guldpalme-vinder og komedie i Tisvilde Bio

I uge 2 viser biografen ’Jeg, Daniel Blake’ og ’Lægen fra Chaussy’

FILM 'Jeg, Daniel Blake', der vandt Guldpalmen i Cannes i 2016, er instrueret af Ken Loach som er en mester i at skildre social uretfærdighed og menneskelig fortvivlelse.
Filmen handler om Daniel Blake, der af myndighederne tvinges til at søge job for at få understøttelse, men som alligevel ikke må arbejde på grund af sit dårlige helbred. Det er et bureaukratisk helvede at befinde sig i.
Han tager sig af den enlige mor Katie, som flytter til hans trøstesløse kvarter. Han viser hende, hvordan hun kan få gratis måltider hos de frivillige socialarbejdere, og hvordan hun kan spare på varmen og tætne vinduerne.
Filmen er et drama fyldt med humor og varme. Hovedrollen har Dave Johns, som vandt prisen for bedste skuespiller i Cannes for rollen som Daniel Blake.
”Et bevægende mesterværk. Morsom, rørende og knivskarp,” skrev Filmmagasinet Ekko.

Gensyn med Cluzet

'Lægen fra Chaussy' er noget helt andet. Det er en fransk komedie om en landsbylæge, dr. Werner, der må holde op med at arbejde på grund af alvorlig sygdom.
Hans afløser, Natalie, kommer fra et hospital og skal nu oplæres af dr. Werner. Det viser sig at være vanskeligt, dels har Natalie det svært med livet på landet og dels er dr. Werner dybest set ikke interesseret i hverken at holde op eller at lære fra sig.
Filmen er instrueret af Thomas Lilti og hovedrollen har François Cluzet, kendt fra 'De urørlige', som er den mest sete franske film på verdensplan.
“Effekten er præcis og troværdig. I al sin undselighed er det stor realisme,” skrev Weekendavisen.
jesl

FAKTA
Bio uge 2
'Jeg, Daniel Blake' 11., 13. og 15 januar kl. 20. Tilladt over 11 år
'Lægen fra Chaussy' 12. og 14. januar kl. 20, 13. januar kl. 15. Tilladt over 7 år

Publiceret 10 January 2017 19:00

Ugeposten Gribskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugeposten Gribskov
SENESTE TV

Aktiv udstilling skudt i gang

Helsinge Bibliotek inviterede til reception i børnehøjde i anledningen af, at den aktivitetsinviterende udstilling ”Mørkebarnet” nu er klar til at blive taget i brug af kommunens 6-12 årige børn.

Udstillingen er skabt over Cecilie Ekens meget smukke og prisbelønnede billedbog ”Mørkebarnet”, der på poetisk vis fortæller om Mørkebarnet og Lysbarnet, der bor i samme have. Men mor og far vil ikke have Mørkebarnet ind i huset, fordi hun er trodsig og besværlig, de vil kun have det søde og milde Lysbarn.

Bogen er et kunstværk og rammer på smukkeste vis et emne, som både børn og voksne kender: menneskets lyse og mørke sider.

”Vi kan se, at udstillingen appellerer til børnene. Mange børn har allerede været forbi, mens vi har arbejdet med at klargøre udstillingen. Spontant involverer de sig i udstillingens emner: lys, mørke, svære følelser, symboler med mere” fortæller bibliotekets personale.

3.n og 3.p fra Nordstjerneskolen var sammen med deres lærere, Malene Linsaa og Stina Miller, som særlige gæster inviteret med til åbningsreceptionen. Helsinge Bibliotek fungerer som bibliotek og læringscenter for Nordstjerneskolen, så det var oplagt, at det var elever herfra, der fik mulighed for at være med til den festlige markering.

”Glæder I jer til at lære Mørkebarnet at kende” blev der spurgt. Man var ikke i tvivl om børnenes svar ud fra deres glade ”jaaahh”.

Vejleder Connie Trolle fortalte børnene, at udstillingen er hentet i Kolding, hvor den har stået i 3 måneder, og at den nu er i Helsinge helt frem til 30. august.

Bibliotekschef Vibeke Steen sørgede for at klippe den røde snor over, hvorefter børnene strømmede ind i udstillingen og gav sig god tid der. Klasselærer Malene Linsaa glædede sig over, at der er så megen appel i udstillingen, at børnene var rundt og prøve nogle af aktiviteterne, inden de som gode receptionsgæster stillede sig i kø for at smage de flotte ”Mørkebarns-kagepiger” , som var lavet i dagens anledning.

Vibeke Steen glæder sig over, at det er lykkedes Helsinge Bibliotek at få udstillingen til Gribskov Kommune. På nationalt plan er der lavet 10 børnebogsudstillinger som del af projektet ”Fang Fortællingen”, som er et samarbejde mellem landets biblioteker, Kulturstyrelsen og Nordea Fonden. Der er fokus på at styrke børns læselyst og fange deres interesse for de gode fortællinger.

Landsdækkende er der stor interesse for at låne udstillingerne, så Helsinge har været yderst heldig, idet biblioteket er vært for udstillingen ”Mørkebarnet” og i efteråret bliver det ”Kaskelotternes Sang”, der kommer til Gribskov Kommune.

Helsinge Bibliotek tilbyder oplæsning og undervisningsaktiviteter i forbindelse med udstillingen. Kommunens Skoler (indskolinger) har alle modtaget invitationer til at deltage. På nuværende tidspunkt er 7 klasser tilmeldt, men Connie Trolle håber, at flere klasser vil lægge vejen forbi og deltage i det særligt tilrettelagte undervisningsforløb.

Gisli