På sidste års vandring var der stop på Garbolund. Privatfoto

På sidste års vandring var der stop på Garbolund. Privatfoto

I pilgrimmenes fodspor

PILGRIMSVANDRINGER: Om mindre end tre uger går starten på den første af denne sommers vandringer, Pilgrimsruten i Nordsjælland, Tisvildevejen. I år er der arrangeret tre vandringer på ruten, der går fra Esrum Kloster over Mårum, Annisse og Ramløse til Tisvilde. Deltagerne går ca. 60 km fra fredag til mandag.
Der er stadig enkelte pladser tilbage på vandringen i uge 28, som man kan booke efter først til mølle princippet. Se http://www.visitnordsjaelland.dk/nordsjaelland/vandre/pilgrimsfaerd-i-kongernes-nordsjaelland.
På alle tre vandringer inviterer arrangørerne til folkekøkken i Annisse Forsamlingshus.

Ny bog om vandringerne og egnen

De arrangerede vandringer er planlagt med henblik på at skabe opmærksomhed om og kendskab til ruten. Derfor er der nu skrevet en bog, som skal danne grundlag for, at man selv kan vandre ruten.
Bogen tager udgangspunkt i fem lokale borgeres beretninger om netop deres by, om landsbyerne, naturen, kulturen og historien. Der findes desuden praktiske informationer om seværdigheder, mad og overnatning og kort bagerst i bogen.
Pdf-udgaven kan downloades gratis på Visit Nordsjællands hjemmeside for Pilgrimsruten Tisvildevejen.
Papirudgaven af bogen vil fra juli måned kunne købes fra kirkerne Mårum, Annisse, Ramløse og Tibirke, på Esrum Kloster og hos Visit Nordsjælland i Gilleleje. Bogen er redigeret af Rigmor Westh Baagøe.

Publiceret 21 June 2016 21:00