KULTUR

Diabetes og kulhydrat-tælling

Foredrag Tirsdag 17. september kl. 19-21 vil klinisk diætist Sophie Hillbrandt Jensen i Frivilligcenter Græsted fortælle om kulhydrat-tælling, som er en metode til at kunne spise et bredt og varieret udvalg af madvarer uden bekymring for forhøjet blodsukker, og uden at det behøver at være svært.

Foredraget er relevant, uanset om man er type 1- eller type 2- diabetiker.

Særligt aktuelt er det nu, hvor meget tyder på, at de officielle kostråd til diabetikere ændres, så man skal begrænse indtagelsen af kulhydrater. Det gælder også personer, der er i risikogruppen for at udvikle diabetes og måske kunne undgå dette.

Tilmelding senest fredag 13. september til Frivilligcenteret tlf. 4839 4930 eller mail på kontakt@frivilligcenter-graested.dk.

jesl

Gribskov fejrer Naturens Dag

aktiviteter Der er masser af oplevelser i vente i Gribskov, når den landsdækkende begivenhed Naturens Dag løber af stablen søndag 8. september.

De frivillige foreninger står blandt andet bag en hel stribe aktiviteter på Ramløse Havn. Her kan man sejle i kølbåd og med turbåden Frederikke, undersøge livet i vandet, bygge insekthoteller og prøve lerdue og meget mere. Det sker kl. 10-14, og man kan købe mad og drikke på stedet.

Mød pigespejderne fra kl. 10 til 12 i Helsinge

På Naturens dag kan man også møde De Grønne Pigespejdere. De står klar ved Gadekæret i Helsinge kl. 10-12, hvor de bager snobrød og fortæller om, hvad de laver til dagligt. Tilbuddet er for piger i alderen 7-11, men spejderne har planer om at udvide med både ældre og yngre grupper på sigt.

Er man mere til en vandretur i den skønne natur, så er det tredje arrangement på Naturens Dag en oplagt mulighed. Det begynder ved Vejby Gadekær ved kløverpælen kl. 13, hvor fire tovholdere står klar til at tage de interesserede med ud på fire forskellige ruter på alt fra 2,5 til 12 kilometer.

Hver gruppe afslutter sin rute med kaffe- og kagebord i Idrætshuset på Sportsvej.

jesl

Kunst-værkstederne viser nye lokaler

arrangement Kunstværkstederne Møllestien slår nu dørene op for alle interesserede lørdag 7. september kl. 13-16, hvor man fremviser de nyindrettede værksteder i henholdsvis RAMhuset og blok 4 på Ramløse Skole.

Man kan her møde nogle af kunstnerne, der vil arbejde med forskellige kunstarter som tegning, maling, akvarel, keramik og grafik. Hvis man har lyst, kan man selv prøve at male med akryl eller akvarel.

Man vil også få mulighed for at se, hvordan man brænder raku og få tegnet et lynportræt gratis.

Kunstnerne er parate med gode råd og inspiration og kan også fortælle om foreningen og kommende aktiviteter, bl.a. den årlige efterårsudstilling i Helsinge Kulturhus, croquisaftener og lercroquis.

Foreningen byder på te, kaffe, saftevand og lagkage samt festlig musik ved Rynkevriderne.

Foreningen Kunstværkstederne Møllestien, der blev oprettet i 1997, måtte flytte fra Møllestien i Helsinge 1. januar som følge af nybyggeri. Erstatningen blev en kombination af to gode lokaler i RAMhuset og to store, gode lokaler i blok 4 på Ramløse Skole, som man nu er færdige med at indrette.

Se mere om foreningen på www.moellesti.dk.

jesl

forsiden netop nu