KULTUR

Dokumentarfilm på biblioteket

Dokumentarfilmen 'Den sidste pæl' vises hos Gilleleje Museumsforening og Gilleleje bibliotek mandag 14. maj klokken 16 til 17.30. Filmen indledes af instruktøren Hans Christian Valdemar.

'Den Sidste Pæl' er en dokumentarfilm om Hans Peter Larsens sidste år som bundgarnsfisker. Filmen er skrevet, filmet og fortalt af Hans Peter Larsens søn, som er Hans Christian Valdemar Larsen.

Mødes i Hundested

Filmen “begynder” i 1948, hvor to unge mænd mødte hinanden i fiskerbyen Hundested - Hans Peder Larsen og Søren Malte Hjort. Begge gik med en drøm om at blive selvstændige fiskere. I 1949 slog de drømmene sammen og startede eget firma og begyndte som bundgarnsfiskere fra Hundested og Lynæs.

I 1995 fulgte Hans Peders søn, Hans Christian, dem et helt år igennem, med et kamera. Det blev året, hvor fiskeriet blev lagt på hylden og et halvt århundrede som makkere på godt og ondt, var slut. I 2017 blev filmen helt færdig.

Billetter til filmen kan købes på www.gribskovbib.dk.

Ugeposten Gribskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugeposten Gribskov
SENESTE TV

“Ferie-dreng i Gilleleje”

I morgen lørdag 12. maj i Museumshaven, Gilleleje Hovedgade 49, fortæller tidligere stadsarkivar Jeppe Tønsberg om sin barndoms sommerferier i Gilleleje i årene ca. 1955-1965.

Familien Tønsberg boede hver sommer til leje hos Otto og Grethe Frederiksen i Østergade, forældrene faktisk helt frem til ca. 1990.

De blev dermed nogle af de sidste, om ikke de sidste, der fulgte den gamle tradition med at leje sig ind hos en fisker i Gilleleje om sommeren. Erindringscauseriet handler om en periode i Gillelejes nyere historie, som mange af tilhørerne sikkert har langt bedre kendskab til end foredragsholderen.

Forskellen er synsvinklen. Gilleleje er set med et feriebarns øjne, og at den udefra kommende iagttager måske har hæftet sig ved andre detaljer eller har oplevet byen anderledes end den fastboende.

Foredraget bliver det første arrangement efter at Museerne er åbnet for sommeren.

Der er gratis adgang og alle er velkomne.