KULTUR
SENESTE TV

Ny udstilling om Gilleleje Strandbakker

Udstilling Så er der en ny udstilling på plakaten. Det er en udstilling i tekst og billeder fra Selskabet Gilleleje Strandbakker før og nu. Der vies i Kulturhavn Gilleleje fra 28. juni til 20. august.

"Når vi færdes på strandene og friarealerne vest og øst for Gilleleje, tager mange det som en selvfølge. De skønne naturområder vækker begejstring, men kun få tænker på, at Selskabet Gilleleje Strandbakker i 1918 blev stiftet på privat initiativ for at hindre en udstykning af området," skriver Kulturhavn Gilleleje i en pressemeddelelse om udstillingen og fortsætter: "I 1885 købte arkitekt Carl Lendorf cirka 60.000 kvadratmeter strandgrund øst for byen af Selskabet Fabers Minde, der havde 28 medlemmer, hvoraf cirka halvdelen var fiskere. Carl Lendorf solgte i 1918 efter pres fra lokalsamfundet cirka halvdelen af strandbakkerne til Selskabet Gilleleje Strandbakker, men først i 1983 blev hele arealet sikret til offentligt brug."

Strandbakkeselskabets motto er ”Køb stranden Fri”. Det er sket gennem indtægter fra den årlige bakkefest, der første gang blev afholdt i 1919. Denne historie kan altså ses på udstillingen. Der er fernisering 28. juni klokken 16.

Debat: Så fik jeg nok. Og har brug for luft

Debat Jeg sidder og læser artiklen ”Vi skal have Danmarks bedste hjemmesygepleje” i Ugeposten dækkende Gribskov Kommune fra uge 22.

Det er da et rigtigt godt og positivt mål, at gå efter.

Men så begynder jeg at undres. Jeg læser, at Attendo ikke har dokumenteret helt korrekt, hvilken form for hjælp flere borgere skulle have, og at PlejeGribskov ikke har kunne se alle borgere i systemet.

Hvad er det for noget vrøvl. De sygeplejeydelser, som Gribskov Kommune har visiteret til Attendo, har selvfølgelig også været tilgængelige for PlejeGribskov.

Se og sig det nu som det er. Det har været en opgave, som PlejeGribskov og politikerne har opfattet som en ”det gør vi bare” opgave at overtage hjemmesygeplejen.

Det har været en skandale for rigtig mange borgere og de stakkels sygeplejersker og SSAér de første uger efter overdragelsen.

Politikere: Lad nu være med at prøve at give aben til Attendo. Denne abe hænger fast på jer selv og PlejeGribskov.

Så læser jeg videre og bliver nu irriteret.

Nu får Attendo også skylden for fejl i vagt og ferieplanlægning. Hvad er nu det for noget vrøvl!

Sygeplejersker og SSAér kommer fra tre selvstændige grupper i Gribskov Kommune. Deres vagtplaner sammen med deres SSH kollegaer har passet med deres sommerferieplan, der blev godkendt i januar 2018.

For mig er det logik. Selvfølgelig passer det ikke sammen, som en stor personaleenhed. Samtidig med, at mange opgaver lå hos SSHér, derfor de flere opgaver, men at PlejeGribskov ikke kunne se dem, det er sgu løgn.

Nu bliver jeg så også ked at det.

Jeg bliver ked af, at det igen ikke er virkeligheden, der står i Ugeposten, men det er vi jo desværre vant til.

Jeg har lært af mine forældre at se verden fra flere sider. Jeg oplever godt nok, at Ugeposten kun har en side.