"Lad os i stedet for at pege fingre af hinanden tage opgaven sammen og løse den til borgernes tilfredshed. Det har jeg opfordret økonomiudvalget til, og det har jeg fået positiv feedback på fra alle. Betina Sølver, du må op på hesten og være med til at tage ansvar - kom nu!" skriver Kim Valentin i dette indlæg.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Kim Valentin svarer igen: “Betina Sølver har uret”

Debatindlæg af Kim Valentin, Venstre. 2.viceborgmester


Betina Sølver har ganske uret i sine anklager om årsagen til den økonomiske udvikling i kommunen, men ganske meget ret i sin kritiske anmærkning omkring sin egen lønforhøjelse. Det koster nemlig ca. 7 mio. kr. mere i perioden.

I løbet af perioden 2014-2017 udviklede kommunens økonomi sig ganske som planlagt. Der var driftsbalance i alle år - positivt resultat over perioden på et tocifret millionbeløb, og det var sikkert også derfor, Betina Sølver gentagne gange sammen med ganske mange andre byrådsmedlemmmer i løbet af perioden bad mig om at bruge FLERE penge. Det er jeg glad for, at jeg ikke gjorde nu, og det er Bettina Sølver nok også.

Årsagen til, at byrådet skal finde penge, er således ikke driften af kommunen de sidste fire år, hvilket man kan se beskrevet i den sidste økonomiske opfølgning, jeg præsenterede i december - den såkaldte budgetopfølgning 4.

Det er derimod kommunens Velfærdsudviklingsprogram, som er blevet forsinket, og det kan ingen byrådsmedlemmer sige, at de ikke vidste noget om. I budgettet for 2018 står dette nævnt tydeligt, og der er endda lagt 29 mio. kr. til side som reserver.

Kun pga. den gode og effektive budgetstyring, som har været præsteret de sidste fire år, er der plads til, at der arbejdes med kommunens økonomi over de næste 6 måneder. Til det skal endvidere nævnes, at kommunens gæld i løbet af perioden er faldet med ca. 60 mio. kr. Og at der fortsat er ca. 140 mio. kr. i kassen. Det er derfor et selvmål af Betina Sølver, når der ikke ses mere på egne beslutninger, som er taget i 2018. Der bruges 40-50 mio. kr. mere på ældrepleje og 7 mio. kr. på løn til byrådet.

Lad os i stedet for at pege fingre af hinanden tage opgaven sammen og løse den til borgernes tilfredshed. Det har jeg opfordret økonomiudvalget til, og det har jeg fået positiv feedback på fra alle. Betina Sølver, du må op på hesten og være med til at tage ansvar - kom nu!


Publiceret: 12. Marts 2018 14:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Ugeposten Gribskov

Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt