Det hander ofte om sager, der kræver ekstrabevillinger, forklarer Jan Ferdinandsen som grunden til nej-stemmerne.
Det hander ofte om sager, der kræver ekstrabevillinger, forklarer Jan Ferdinandsen som grunden til nej-stemmerne.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Jan F: Forsvar for nej-hatten

Konservative siger nej, nej, nej i byrådssalen. Byrådsmedlem Jan Ferdinandsen forklarer hvorfor
Gribskov: Det blev bemærket og kommenteret let syrligt fra alle sider i byrådet, at Det Konservative Folkepartis to medlemmer gentagne gange stemte imod sager, da byrådet rullede igennem dagsordenen på mødet i sidste uge.

Partiet stemte imod at bevilge 250.000 kroner og et tilsvarende 'beløb' i kommunale mandetimer til det strategiske projekt 'Yderområder på forkant'. De stemte imod at bevilge 500.000 kroner til at lave en projektbeskrivelse af New Nordic Coast, der skal nytænke kystområdet i Gilleleje. Imod at give Esrum Kloster 100.000 kroner ekstra til at lave gratis ballet. Og på byrådsmødet i september 2014 undlod partiet at stemme, da byrådets øvrige partier stemte for at give Transitions World 500.000 kroner til at undersøge muligheden for at lave et hovedsæde i Gilleleje.

Set udefra har Konservative trukket nej-hatten godt ned om ørerne. Hvorfor spurgte avisen byrådsmedlem Jan Ferdinandsen?


Gennemsigtighed i sagen

“Før det første kommer sagerne for i fagudvalgene, og her sidder man mange gange og giver bevillinger uden at man får det ud i offentligheden. Derfor begærer vi det mange gange i byrådet, så man kan se, hvad penge bliver brugt til i fagudvalgene.

Og hvad er det så for sager vi begærer i byrådet? Det er sager, som ofte ikke er budgetterede, sager der kræver ekstrabevillinger ud over det budget der er lagt. Samtidig oplever vi demonstration fra dagplejen, store problemer på hele børneområdet, vi hører ældrerådet protestere og så videre.

Hvad er det her så for nogle projektet, vi stemmer imod? Jo, det er projekter, som er skabt af et ministerium eller andre offentlige instanser og hvad er det, de siger til os: 'Jamen, hvis I lige vil give 500.000 og lave et forprojekt, så får I lidt penge af os'.

Og så udvikler det sig til, at den offentlige sektor sidder og skriver til hinanden med en hel masse projekter som er ren luft, der bliver aldrig til noget.


Ren beskæftigelsesterapi

Nordic Coast projektet - det har vi prøvet så mange gange, for det bliver ikke til noget alligevel. Jeg betragter det som ren beskæftigelsesterapi for djøf'er. Og sådan kunne jeg blive ved.”

Så siger vi: Folk klager over, at de ikke kan få en byggetilladelse, at der ikke er asfalt i hullerne i vejen og det flyder med møg rundt omkring. Ville det så ikke være bedre, hvis folkene i kommunen driftede i stedet for alle de her vidtløftige projekter og går til møder om noget, der aldrig bliver til noget. Det har Gribskov Kommune ikke tid og råd til. Vi er en fantastisk kommune med godt potentiale som bopælskommune, men det kræver vi har driften i orden, og sørger for de ting, som folk i første række har krav på,” lyder det fra Jan Ferdinandsen.

CITAT

Så udvikler det sig til, at den offentlige sektor sidder og skriver til hinanden med en hel masse projekter som er ren luft.


Publiceret: 21. April 2015 07:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Ugeposten Gribskov

ANNONCER
Se flere