I kampagnens løbetid – fra 12. oktober og året ud – kan du hos Bruuns Optik få udleveret en pose til dine aflagte briller.
I kampagnens løbetid – fra 12. oktober og året ud – kan du hos Bruuns Optik få udleveret en pose til dine aflagte briller.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Indsamling af aflagte briller til Afrika

Bruuns Optik tager imod gamle briller, som kan bruges igen
syn for sagn Hos Bruuns Optik i VP-Arkaden i Helsinge kan du fra torsdag 12. oktober og året ud donere dine aflagte briller til en god sag, når butikken samler briller ind til svagtseende i verdens ulande. Indsamlingen skydes i gang på Verdens Synsdag, der hvert år holdes for at sætte fokus på syn og synsproblemer i hele verden. Den lokale optiker Michael Bruun håber ifølge en pressemeddelelse, at byens borgere vil bakke op om projektet.

Kamp mod synsproblemer

Hvert år drager organisationen ’Syn for Sagen’ til udsatte områder i verden for at hjælpe både børn og voksne til et bedre syn. Og hos Bruuns Optik kan du nu donere dine briller til organisationen, så dine aflagte briller kan blive til nye briller for nogen, der ingen har.

“Vi er med i indsamlingen, fordi vi gerne vil gøre vores i kampen mod synsproblemer i fattige lande. De rigtige briller forbedrer livskvaliteten betydeligt for dem, som ikke har mulighed for selv at anskaffe dem, og det vil vi meget gerne bidrage til. Vi håber derfor, at rigtig mange vil aflevere deres aflagte briller, så andre kan få glæde af dem,” siger Michael Bruun fra Bruuns Optik og fortsætter:

“Hos ’Syn for Sagen’ arbejder de på at give synet tilbage hos blandt andet befolkningen i landdistrikter i Nepal og Afrika. Her lider mange af nedsat syn på grund af gentagne infektioner, diabetes, aldersforkalkning, grå stær eller dårlig hygiejne. Så er det skønt, at vi kan hjælpe ved at lægge butik til indsamlingen og bruge vores ekspertise til at sortere og teste brillerne og få dem videre i systemet til deres nye, glade ejermænd.


Hver brille giver et lod

Når brillerne er indsamlet, bliver de opmålt i styrke, registreret og rengjort og derefter transporteret med ’Syn for Sagen’ til Afrika og Nepal, hvor de udleveres til svagtseende. Det sker dog først efter, at en synstest er blevet udført af en autoriseret optiker tilknyttet Syn for Sagen.

For hver brille man indleverer, får man et lod i konkurrencen om et brillegavekort på 500 kroner.jbe


Publiceret: 10. Oktober 2017 18:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Ugeposten Gribskov

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt