Gribskov Kommune får nyt plejehjem.
Gribskov Kommune får nyt plejehjem.
Arkivfoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Gribskov får nyt plejehjem


  • Det solgte areal udgør ca. fem fodboldbaner eller 31.500 kvadratmeter.
  • Byggeriet af det nye plejecenter kan gå i gang i slutningen af 2017.
  • Det nye center får 72 pladser.

72 nye plejeboliger skal der bygges på Bavne Ager Vest i Gilleleje. Bag byggeriet står ATP Ejendomme, mens OK-Fonden kommer til at drive centret.

"Vi har brug for pladserne, og plejecentret løser et akut problem for os. Oveni er det glædeligt, at det er OK-Fonden, der skal drive det. De er de bedste i landet til opgaven," siger borgmester Kim Valentin (V) til Ugeposten.

Det bliver ikke dyrere for borgere, der ønsker at flytte i plejecentret, siger borgmesteren.

ATP Ejendommes datterselskab, Seniorbolig Danmark, skal stå for opførslen af byggeriet, der er betinget af, at selskabet kan få byggereit udført til et beløb, som vil gøre det muligt, at OK-Fonden kan indgå en "prismæssigt konkurrencdygtig lejeaftale for bygningerne," står der i en pressemeddelelse. Ifølge Kim Valentin er sådan en kattelem dog "altid i den slags aftaler."

"Projektet er et godt eksempel på en investering i vores danske boligstrategi, hvor vi både kan se muligheden for et langsigtet og stabilt afkast til gavn for vores medlemmer, samtidig med, at vi bidrager til at løse en vigtig samfundsopgave," siger administrerende direktør i ATP Ejendomme Michael Nielsen i pressemeddelelsen.

Gribskov Kommune og OK-Fonden vil nu i samarbejde invitere borgere og foreninge til at komme med inspiration til byggeriet, der - hvis alt går efter planen - kan begynde i slutningen af 2017.

Ifølge Kim Valentin vil langt de fleste pladser på det nye plejecenter blive udfyldt af Gribskovborgere.

"De fleste flytter ikke så langt, når de skal på plejehjem, men der kommer selvfølgelig også til at være folk udefra," siger han.

OK-Fonden driver i forvejen seniorbofællesskaber, plejehjem, psykiatriske bo- og behandlingssteder og hospice i Danmark.

"Kombinationen med senior- og plejeboliger betyder, at vi over tid kan give mennesker mulighed for at blive i deres private bolig livet ud - også hvis man får behov for hjælp og pleje. I plejeboligerne lægger vi afgørende vægt på hjemlighed samtidig med, at vi sikrer, at boligerne er egnede til mennesker med demens,! siger Paul Erik Weidemann, administrerende direktør i OK-Fonden, i pressemeddelelsen.


Publiceret: 18. Maj 2017 12:41
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Ugeposten Gribskov

Fik du læst
ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt