Sådan ser kunstværkerne ud. Foto: Jan Stephan
Sådan ser kunstværkerne ud. Foto: Jan Stephan
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Forundrede læsere river sig i håret: Hvad laver de strittende ben i rundkørslen?

Flere forundrede læsere har kontaktet Ugeposten angående strittende ben i en rundkørsel i Gilleleje. Men bare rolig – der er en logisk forklaring bag det hele
KUNST: Hvad sker der lige her? Sådan tænker mange nok, når de i disse dage kører forbi rundkørslen ved Jem & Fix i Gilleleje. Her er ni hvide underkroppe placeret midt i det grønne græs. Nogle har strakte ben, andre har let bøjede knæ.

Men fortvivl ej. Det er ikke tale om en eller anden provokerende kunstner, der på eget initiativ har forsøgt at få lidt opmærksomhed. I stedet er skulpturerne en del af Nordkystens Kunst Triennale 2016. Her deltager 23 danske og udenlandske kunstnere - og de bidrager hver især med deres anskuelse af landskabet langs nordkysten. Triennalen har til formål at 'aktivere egnens historie og mangfoldige kulturlandskab'.

Kunstneren bag de strittende ben er Lilibeth CuencaRasmussen. Hun kalder sit værk 'Body Compositions'.

"Jeg har valgt at placere mig på henholdsvis Tegners Museum samt i en af rundkørsel ind til Gilleleje By. Begge værker har kroppen som omdrejningspunkt og er stedsspecifikke," skriver hun selv om værkerne.

"Body Compositions er en poetisk, humoristisk og kritisk tilgang til samtidens kropssyn. Jeg vil berøre tabuer, som perspektiveres og bearbejdes aktivt og engagerende. På trods af vores store fokus på kroppen eksisterer en stor berøringsangst til den naturlige og nærværende krop," fortsætter hun.

De mange kunstværker kan opleves fra den 4. juni til den 1. november.
Publiceret: 03. Juni 2016 13:22

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Ugeposten Gribskov

Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt