Mange af de helt unge var gået hjem for at puste ud, da Ugeposten gæstede træningslejren, men de der var tilbage, unge, seniorer og veteraner, stillede gerne op til fællesfoto. Foto NiS
Mange af de helt unge var gået hjem for at puste ud, da Ugeposten gæstede træningslejren, men de der var tilbage, unge, seniorer og veteraner, stillede gerne op til fællesfoto. Foto NiS
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Fægtekunst i verdensklasse

VM- og OL-deltagere kastede stjerneglans over weekendens træningslejr i Gilleleje Fægteklubfægtning: Dansk Fægteforbunds Veteranudvalg har i weekenden i samarbejde med Gilleleje Fægteklub, afholdt træningslejr i Idrætshallen i Gilleleje. Træningslejren var for alle aldre, og der blevet trænet og dystet på fleuret, kårde og sabel.

Træningen blev ledet af landstræner Ference Toth, og med sig havde han den ungarske fægtemester Csaba Ban-Wrabel, fægtemester i Helsingborg. Han superviserede bl.a. de trænere, der var med fra deltagerklubberne - og de havde nok at se til: Ca. 30 børn i alle aldre, samt 25 fægtere, bestående af danske og svenske seniorer og veteraner, heriblandt den danske veteranverdensmester, Reinhard Münster, og svenske Kerstin Palm, som bl.a. har deltaget i syv Olympiske Lege.

"Veteranudvalget ville gerne vise glæden af sportsfægtning på alle niveauer, og samtidig give Gilleleje Fægteklub en chance til at synliggøre det flotte sportslige arbejde, som klubben laver i det daglige", fortalte Marianne Falk fra Dansk Fægteforbunds Veteranudvalg.


Alsidigt program

Veteranfægterne startede træningen allerede om fredagen og havde deres eget program for træningslejren med middag og overnatning, mens den officielle træningslejr startede lørdag morgen med fælles opvarmning, benarbejde, tekniske øvelser med fælles tema, sparringskampe og individuelle lektioner.

Efter en velfortjent frokostpause var det tid til mere fægtekunst, hvorefter dagen blev sluttet af hos formand i Gilleleje Fægteklub, Niels Gregers Berdiin, der havde tændt grillen og sørget for hygge.

Søndag bød på endnu en dag med masser af øvelser og fægtetræning og kl. 15 kunne arrangørerne takke Gilleleje Fægteklub og alle deltagerne for et perfekt arrangement.


Publiceret: 27. September 2014 23:14

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Ugeposten Gribskov

ANNONCER
Se flere