Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Efter chok-lukning: ’Jeg ved ikke, hvor vi skal tage pengene fra’Svigtende omsætning. Så kort kan den kommende lukning af Café Ellen på torvet i Gilleleje forklares. Det fortælle Kirsten Schaumburg, forstander på Ellen Mariehjemmet, der ejer caféen.

“Vi har holdt øje med udviklingen i lang tid. Vi har en bestyrelse, og Café Ellen skal kunne løbe rundt selv. Selvom det smerter os, så ved jeg ikke, hvor vi skal tage pengene fra. Hvis vi kører med underskud, så ryger pengene fra de ældre på plejecenteret. Og det kan vi ikke tillade os. Det er offentlige midler - og de ældre skal ikke betale for, at byens beboere sidder her,” siger hun og fortæller, at de har prøvet forskellige tiltag for at vende udviklingen.

Læs også: ’Jeg kunne ikke holde tårene tilbage’: Populær café lukker 


Har ikke en kassekredit

“Vi har prøvet meget forskelligt. Pigerne har prøvet med nye retter. Vi har haft spil til de unge. Men konkurrencen i byen er simpelthen så stor. Og vi har ikke en kassekredit, så vi kan vente på, at nogle af de andre steder lukker.”

For en af medarbejderne på Café Ellen gør lukningen ekstra ondt. Især fordi modtagelsen af nyheden har været svær for mange.

“Det er lige før man skal have en pakke Kleenex stående. Folk kan slet ikke forstå det. Har vi ringet til borgmesteren eller kommunen, spørger de. Så er vi nødt til at forklare dem, at økonomien ikke hænger sammen, fordi der cafeer og restauranter er så mange om buddet i byen,” siger Vicki Sandø. Hun frygter samtidig, at mange af stamkunderne får svært ved at finde et lignende sted, hvor man er sikker på, at de ansatte virkelig bekymrer sig om dem. :

“De faste kunder hernede har vi jo telefonnumrene på. Hvis ikke de lige kommer, som de plejer, så bliver de altså ringet op, så vi kan høre, om der er noget galt.”

“Nogle gange må vi også lige tage fat i nogle af de ældre, hvis ikke de har spist op og sige, at de skal spise noget mere. Vi kan jo godt se, hvis de taber sig. Så kommer de dagen efter stolt med med tallerkenen og viser, at nu har spise op. Det frygter jeg, at ingen af de andre steder vil gøre.”

Lukningen af Café Ellen bliver markeret med gratis rundstykker og kaffe fredag den 29. september fra 10-12.


Publiceret: 14. September 2017 09:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Ugeposten Gribskov

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt