“Vi skal passe på, at dette projekt ikke kommer til at blive finansieret ved hjælp af yderligere besparelser på børne- og ældreområdet”, skriver Bo Jul Nielsen i dette indlæg. Pressefoto.
“Vi skal passe på, at dette projekt ikke kommer til at blive finansieret ved hjælp af yderligere besparelser på børne- og ældreområdet”, skriver Bo Jul Nielsen i dette indlæg. Pressefoto.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Velfærd før jødemuseum


Af Bo Jul Nielsen

Borgmesterkandidat

Socialdemokratiet

I Ugeposten d. 9. maj bringes under overskriften ”Jødemuseum i Gilleleje er kommet et skridt videre” en artikel om borgermødet vedrørende placering af et Oktober43/Gilleleje museum.

Men bør vi ikke lige stoppe engang for, at undersøge om det er den rigtige beslutning der er truffet i byrådssalen. Behøver vi et Oktober43/Gilleleje museum til 115 mio. kr?

Godt nok bliver der lagt op til, at pengene skal findes gennem fonde, men det første fonde spørger om, er hvor meget kommunen bidrager med.

Det kostede f.eks. Varde kommune 15-20 mio. kr., at få midler gennem fonde til deres nye Tirpitz museum tegnet af Bjarke Ingels Group.

Hvor meget ønsker Gribskov kommune at bidrage med, når alle pengene ikke kan findes gennem fonde?

Man regner med 30.000 besøgende til et nyt Oktober43/Gilleleje museum, men hvad hvis besøgstallet svigter – hænger regningen for svigtende entre-indtægter så hos skatteborgerne i Gribskov kommune?

Kunne man ikke integrere et Oktober43/Gilleleje i det eksisterende Gilleleje museum, og bruge det autentiske Gilleleje, som en del af fortællingen om flugten over Øresund i Oktober 1943.

F.eks. kunne der arrangeres guidede ture med besøg i kirken, besøg i en ny oktober43 udstilling i det eksisterende Gilleleje museum på Hovedgaden, rundvisning på Østergade hvor mange flygtninge overnattede inden flugten over Øresund og endelig besøg på på Gilleleje havn hvor mange sejladser udgik fra.

Vi skal passe på, at dette projekt ikke kommer til at blive finansieret ved hjælp af yderligere besparelser på børne- og ældreområdet.

Jeg mener, at vi skal sikre velfærden først.


Publiceret: 14. Maj 2017 23:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Ugeposten Gribskov

Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere