"Vi behøver ikke at gå til yderligheder, når der kommer turister til byen! - turisterne kan godt selv bære deres indkøbsposer ud i bilen.... Men jeg vil opfordre os alle til at være glade for deres besøg. Det har stor betydning for byen, og for vores fælles samfund", skriver Henrik Magelund i dette debatindlæg, der for alvor varmer op til turistsæsonen. Arkivfoto.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Smilet frem - det er sommer i Gilleleje

Af Henrik Magelund, formand, Gilleleje Handels- og Turistforening


I tiden op til at det bliver rigtig sommer, går vi alle og glæder os til mere varme, til sol, til at komme på stranden, at kunne grille på terrassen, i det hele taget til at sommeren kommer!

Der er så skønt i Gilleleje om sommeren! Det tror jeg, vi er mange, som er enige i.

Jeg har nu boet i Gilleleje siden 1997. Langt fra en menneskealder, men dog i tilstrækkelig tid til at have hørt en del bemærkninger gennem årerne, om de mange turister i Gilleleje om sommeren. “Overfyldt by”, “vanskeligt ved at komme rundt” og så videre....


Smilet frem!

Gilleleje har gennem mange år levet godt af de turister, som kommer og besøger vores dejlige by. Det er ikke kun butikker, cafeer, restauranter, dagligvarebutikker og overnatningssteder, som lever godt af de mange besøgende.

Det gør tandlægerne, frisører, ejendomsmæglere, tømrer, murer, kiropraktorer mm. Kort sagt hele erhvervslivet.

Og når der er omsætning i erhvervslivet, smitter det af på idrætten i form forskellige sponsorater. Det hele hænger sammen.

Havde vi ikke alle de skønne turister om sommeren, ville byen se væsentlig anderledes ud handelsmæssigt. Det store udbud, vi har i Gilleleje af butikker, restauranter, cafeer og dagligvarebutikker, er båret oppe af det massive indryk af turister, vi har i byen i sommerhalvåret.

Havde vi ikke det, ville alternativet være, at vi skulle langt udenfor byen for at handle.

Derfor er det vigtigt, at vi alle i byen værdsætter, at der kommer besøgende til byen.

Vi behøver ikke at gå til yderligheder, når der kommer turister til byen! - turisterne kan godt selv bære deres indkøbsposer ud i bilen....

Men jeg vil opfordre os alle til at være glade for deres besøg. Det har stor betydning for byen, og for vores fælles samfund! Fra Gilleleje Handels- og Turistforening kan jeg sige, at vi glæder os til endnu en dejlig sommer i vores skønne by, med arrangementer, turister, byens borgere og alle andre, som bare elsker at være i Gilleleje!

Fra foreningen vil vi gerne ønske alle en rigtig god sommer!


Publiceret: 13. Juni 2017 08:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Ugeposten Gribskov

Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere