Kristina fra Helsinge minder os alle om, at vi også skal huske at sige tak og ikke kun brokke os når vi ikke får. (Arkivfoto, Jan F. Stephan)
Kristina fra Helsinge minder os alle om, at vi også skal huske at sige tak og ikke kun brokke os når vi ikke får. (Arkivfoto, Jan F. Stephan)
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Man skal huske at sige tak


Af Kristina Hobbs,

Frederiksborgvej 47, Helsinge

Mor til fem, og bruger af

Legestuen Haletudserne

Julen er ovre, gaverne er pakket ud, vi har sagt pænt tak. For man skal huske at sige tak. Både for julegaver og for at blive prioriteret i kommunalbudgetterne.

Efterhånden som dagene blev mindre og mindre lyse her i Gribskov Kommune, blev den politiske stemning også - skal vi sige - mindre lys. Ret kulsort, faktisk.

Byrødderne skældte hinanden ud, borgerne rasede over budgetterne, hvæserbrevene i Ugeposten sydede af kritik og selveste Borgmesteren foretog en gevaldig oprydning på Rådhuset. Stormen er endnu ikke ovre, men budgettet er på plads.

Mange borgere kommenterede i efteråret det kommende budgets prioriteringer, både i avisen og på facebook. Jeg var en af dem, der begræd for eksempel den varslede besparelse på Rabarbergårdens tilskud. Men - jeg har ikke indsigt i de konkrete budgetprioriteringer, jeg har simpelthen ikke sat mig ind i, hvilke tiltag her i kommunen, som faktisk har er på budgettet i de kommende år. Det forekommer mig uoverskueligt at skulle sidde og klikke mig rundt i udvalgenes referater, eller hvor det slags nu står henne.

Hvem fik egentlig penge i år? Hvilke borgere kan glæde sig over at være blevet hørt? Den viden ville jeg rigtig gerne have. For så ville det være nemmere at forstå, hvor pengene egentlig bliver af, når der bliver sagt nej til ellers gode initiativer i kommunen.

Borgerne i Gribskov er ikke dumme og krævende. Både fiskerne i Gilleleje, bønderne i Græsted og købmændene i Helsinge - samt alle os andre - ved godt, at Riget fattes penge, og at ikke alle kan få til alting altid. Man må prioritere.

Der er en historie, der ikke er fortalt, kommunikeret eller formidlet. Man skal huske at sige tak. De borgere, hvis behov er mødt i budgettet, kunne med rette lige give lyd, så vi andre ved, at der søreme bliver bedre belysning på trinbrættet i Mårum, bedre forhold på et plejehjem, flere computere i skolerne i Gribskov, flere midler at reparere strande, mere miljøvenlig gadebelægning, flere timer til erhvervsudvikling eller bedre skolebusdrift i 2017 - eksemplerne er forslag, for jeg ved virkelig ikke, hvad der ER blevet råd til. Hvis du ved noget, så giv lyd! Gerne på facebook med #manskalhuskeatsigetak.

Jeg vil gerne starte med at sige tak. For en lille (bitte) sjat af pengene går til, at Gribskov Legestue Haletudserne får et sted at være i 2017.

Vi bliver nu en frivillig forening og kan dermed benytte os af kommunale lokaler og søge tilskud på linie med andre frivillige foreninger.

Vi er blevet bedt om at flytte fra den nedlagte Tofteskoles gamle SFO-lokaler, fordi der nu skal bygges kampsportscenter til bl.a. Bushi Karate for flere millioner kommunale kroner (på 2016-budgettet). I mange måneder anede vi ikke, om vi mon kunne finde et andet sted til de omkring 200 børn og voksne, der kommer i legestuen.

Men byrådet og forvaltningen lyttede til os, og vi flytter i den første weekend i det nye år til Annisse, hvor vi skal bo sammen med Børnehuset. Vi glæder os meget til at være landets første, frivillige Legestue med eget hus og vil gå til opgaven med at tilpasse os de nye rammer med stor taknemmelighed. Fedt, at I hørte efter og hjælper os tilrette det nye sted. Vi glæder os til at se jer til indvielsen.

Rigtig godt nytår.


Publiceret: 03. Januar 2017 17:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Ugeposten Gribskov

ANNONCER
Se flere