Sisse Krøll Willemoes og NytGribskov håber nu på et lokalt politisk flertal for at give skolelærerne bedre tid til forberedelse af undervisningen. (Arkivfoto)
Sisse Krøll Willemoes og NytGribskov håber nu på et lokalt politisk flertal for at give skolelærerne bedre tid til forberedelse af undervisningen. (Arkivfoto)
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Lærerne skal sikres tid til forberedelse

Af Sisse Krøll Willemoes, NytGribskov, medlem af Gribskov Byråd

Vi mener, at tiden er kommet til, at vi skal genforhandle den aftale, vi har med lærerne om deres arbejdstid.

Det er afgørende for elevernes læring og trivsel, at lærerne har mulighed for at forberede og efterbehandle undervisningen.

Det er en forudsætning for at skabe undervisning af høj kvalitet. Desuden viser undersøgelser, at lærerne er den væsentligste enkeltfaktor for elevernes læring og trivsel.

Derfor vil vi gøre det mere attraktivt at være lærer i Gribskov bl.a. ved at sikre, at der er afsat tid til at lærerne kan forberede og efterbehandle undervisningen.

Jeg har gennem det seneste år haft en god og løbende dialog med Gribskov Lærerkreds om, hvordan vi skaber bedre vilkår for lærerne. Dialoger, som blandt andet har vist, at der er behov for at gentænke den aftale, vi har vedrørende lærernes arbejdstid.

Vi har igangsat et effektprogram, hvor lærerne skal drøfte sammenhænge mellem indsatser og resultater, så vores børn og unge sikres endnu bedre undervisning.

En forudsætning for denne drøftelse er, at lærerne oplever, at de har rammer, som giver mulighed for at løse deres kerneopgave med planlægning, gennemførsel og evaluering og undervisningen. Derfor har nytgribskov sammen med Socialdemokratiet stillet forslag om, at der skal indledes en ny dialog mellem Gribskov Lærerforening og administrationen for at skabe bedre vilkår for lærerne i Gribskov Kommune.

Vores forslag behandles på børneudvalgsmøde den 9. januar, hvor vi håber at et enigt børneudvalg vil bakke op om, at der skal indledes en ny dialog med det formål at skabe bedre vilkår for lærernes arbejde og dermed også børn og unges læring. Lærerne er afgørende for den gode folkeskole.


Publiceret: 04. Januar 2017 08:15

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Ugeposten Gribskov

ANNONCER
Se flere