Kommunalvalg 2017
Gratis psykologhjælp til unge er indført i 19 danske kommuner, blandt andet Helsingør.
Så kære partier i Gribskov. Kan det virkelig passe, at I ikke vil støtte tidlig indsats for psykisk sårbare unge? spørger byrådskandidat Britta Christholm (foto) og SFU's formand Jacob Klivager Vestergaard i dette indlæg.
Gratis psykologhjælp til unge er indført i 19 danske kommuner, blandt andet Helsingør. Så kære partier i Gribskov. Kan det virkelig passe, at I ikke vil støtte tidlig indsats for psykisk sårbare unge? spørger byrådskandidat Britta Christholm (foto) og SFU's formand Jacob Klivager Vestergaard i dette indlæg.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Ingen tidlig indsats for psykisk sårbare unge

Af Britta Christholm, SF. Byrådskandidat. & Jacob Klivager Vestergaard, landsformand for SF Ungdom


Britta Christholm, SF. Byrådskandidat & Jacob Klivager Vestergaard, landsformand for SF Ungdom

Netop hjemvendt fra valgdebat med alle spidskandidater på Rådhuset i Helsinge. En aften med god debat om Gribskovs udvikling, ældreomsorg og tilbud for de unge.

SF havde et konkret forslag med fra SF Ungdom om gratis psykologhjælp til unge under 26. Det var der desværre ikke nogen af de andre partier, der støttede op om - paradoksalt nok - for der var ellers en generel enighed om, at tidlig indsats er nødvendig. Partierne snakkede tidlig indsats på daginstitutionsområdet, skoleområdet, ja selv ældreområdet, men altså ikke for psykisk sårbare unge.

Problemerne er reelle. I de senere år er antallet af unge mellem 15 og 19 år med depression tredoblet. Sygdomme som stress, depression og angst kan, ubehandlet, udvikle sig til alvorlige psykiske sygdomme. En lidelse som angst sender således i dag flere end nogensinde på førtidspension, og det koster jo som bekendt.

Gratis psykologhjælp til unge er indført i 19 danske kommuner, blandt andet Helsingør.

Så kære partier i Gribskov. Kan det virkelig passe, at I ikke vil støtte tidlig indsats for psykisk sårbare unge?


Publiceret: 08. Oktober 2017 18:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Ugeposten Gribskov

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt