"En permanent udstilling om jødisk kultur og om de voldsomme begivenheder i oktoberdagene i Gilleleje i 1943 bør være en central del af museets virke", skriver byrådskandidat Allan Nielsen i dette indlæg der taler for et nyt museum i Gilleleje.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Derfor skal vi have et museum i Gilleleje

Af Allan Nielsen, byrådskandidat, Socialdemokratiet

Jeg mener, at et samlet museum på museumsgrunden i Gilleleje, hvor Museumsforening Gilleleje og Museum Nordsjælland kommer under samme tag, er en styrkelse af det samlede museumsprojekt, Oktober 43 - Gilleleje Museum.

En permanent udstilling om jødisk kultur og om de voldsomme begivenheder i oktoberdagene i Gilleleje i 1943 bør være en central del af museets virke. Her kan der fortælles en enestående og fantastisk historie.

Såvel permanente som skiftende udstillinger med historien om kystkulturen fra Dronningmølle til Tisvildeleje, og vores fælles historie som kommune, bør blive bærende for et eventuelt nyt museum.

Jeg mener, at det vil være en nyskabelse at lave udstillinger om kystkulturen, noget som vil tiltrække flere turister til Gribskov Kommune. Der er behov for at samle vores historie som kommune på et sted.

Min grundholdning er, at alle skal have adgang til forskellige former for kultur, herunder museer. Et museum, Oktober 43 – Gilleleje Museum, vil skabe gode rammer for oplevelser, og – ikke mindst, være en oplevelse, som man vil køre efter for at se det og opleve det.


Publiceret: 16. Marts 2017 15:45

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Ugeposten Gribskov

Fik du læst
ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt