Den nye generation Opel Corsa er udviklet på samme nye platform som DS 3 Crossback og den nye Peugeot 208. Den kommer også som elbil med en rækkevidde på 330 km. Fotos: Opel

Den nye generation Opel Corsa er udviklet på samme nye platform som DS 3 Crossback og den nye Peugeot 208. Den kommer også som elbil med en rækkevidde på 330 km. Fotos: Opel

Tysk mini kommer som elbil

Den helt nye Opel Corsa kommer som elbil

Af
Christian Schacht

ny bil Opel har præsenteret sjette generation Corsa, der vil være tilgængelig som ren elbil, men også benzin-eller dieselvarianter.

Corsa, Opels bedst sælgende model, alene herhjemme er der indregistreret 41.642 stk., er den tredje bil, der bliver lanceret i år på PSA-koncernens CMP-arkitektur, som er designet til at håndtere både el-og forbrændingsmotorer. Vi har allerede set den til de nye Peugeot 208 og DS3 Crossback.

Fine lademuligheder

Corsa-e, som den elektriske version vil blive kaldt, har en rækkevidde på 330 km efter den nye WLTP-målemetode, hvilket er stort set det samme som Peugeot 208 og DS3 Crossback, der også kommer med samme batteriteknik. En 100 kilowatt elmotor producerer en effekt svarende til 136 hk og vil gøre det muligt for Corsa at nå 50 km/ t. på 2,8 sek. og 100 km/ t. på 8,1 sek.

Dens 50 kWh batteri kan oplades til 80 pct. af sin kapacitet på 30 minutter ved en 100 kW-lader, som er det maksimale, elbilen kan håndtere. Derhjemme eller ved en af de offentlige ladere kan Corsa-e lade med op til 11 kW takket være en trefaset lader i selve bilen.

De første leverancer vil starte i slutningen af året. I første omgang er det med forbrændingsmotorer, mens den rene elektriske version kan leveres fra foråret 2020.

Publiceret 03 June 2019 13:21

Gå med 30 km ad Klosterruten

motion På lørdag 29. juni er det på med vandreskoene, hvis man vil med på en ca. 30 km lang vandretur på en del af Klosterruten. I spidsen går turlederne i Dansk Vandrelaug Hans Henrik Kleinert og Ingelise Kvorning.

"Vi starter i Esrum og går langs Esrum Sø gennem Gribskov, passerer Stjernen, der er centrum for de snorlige jagtveje, som Kong Christian den 5. anlagde, og fortsætter langs Store Grib Sø. Vi passerer Mor Grib's hule, kommer også forbi Æbelholt Kloster og slutter i Hillerød," fortæller de i en pressemeddelelse fra Dansk Vandrelaug.

Øvelser og små lege

Ud over at man får motion, vil der være forskellige indslag på turene som for eksempel 'Walk and Talk', særlige øvelser og små lege, hvor man bruger alle dele af kroppen, også hjerne og hjerte, og der vil være information om seværdigheder på turen.

Der bliver pauser undervejs til at nyde medbragt mad og drikke, inden turen slutter ved Hillerød station ca. kl. 16.30.

Turen starter kl. 9 ved Esrum skole, når bussen fra Saltum ankommer.

Det koster 30 kr. at deltage, hvis man ikke er medlem af Dansk Vandrelaug.

jesl