BMW har godt fat i kunderne og topper nu for ottende år listen med den højeste tilfredshed blandt kunderne i FDM's Autoindex-undersøgelse. Foto: FDM

BMW har godt fat i kunderne og topper nu for ottende år listen med den højeste tilfredshed blandt kunderne i FDM's Autoindex-undersøgelse. Foto: FDM

Tilfredsheden med bilen stiger

Der er dog stor forskel på, hvor tilfredse de danske bilejere er med deres biler, viser undersøgelse

Af
Jens Overgaard

indeks Det er blevet lidt sjovere at være bilejer. I hvert fald når man ser på de tilbagemeldinger, der er samlet i den store Autoindex-undersøgelse, hvor FDM tager pulsen på bilforhandlerne. Den viser nemlig, at tilfredsheden ikke har været højere, siden den første undersøgelse blev lavet i 2003.

De 28.000 adspurgte bilejere har ikke kun hævet gennemsnittet. Den samlede tilfredshed i bunden af listen er nemlig steget mere end bilerne i toppen. Så forskellen mellem de mest tilfredse og de mindre tilfredse er i år mindre.

Nogle værksteder knirker

Det knirker dog i nogle hjørner, nemlig hos Audi. For selv om tilfredsheden med selve bilerne er høj, og Audi ligger på en femteplads i den samlede vurdering, er Audis værkstedsdel til dumpekarakter, og mærket ligger næstsidst af de 21 mærker, som er med.

Bo Christian Koch, der er chefredaktør på FDM's blad, Motor, siger:

"Som importør kan man ikke gøre noget ved bilerne. Det kan man derimod ved alt det udenom, det såkaldte eftermarked. Det er her, man som forhandler har mulighed for at yde en service, så man både fastholder og har tilfredse kunder i salgslokalet og på værkstedet. Derfor kan det undre, at Audi ikke gør sig mere umage. Placeringen matcher dårligt det image, Audi ellers gerne vil udstråle,« siger Bo Christian Koch.

Vinder igen-igen

Igen i år er det BMW, som nu for ottende gang i træk er duksen blandt de 21 bilmærker, efterfulgt af Volvo, Mercedes-Benz og Toyota. I den modsatte ende er Fiat igen nederst med de mindst tilfredse bilejere.

"Der er ikke mange fingre at sætte på BMW. Vurderingen af bilerne er i top, og det samme er vurderingen af forhandler og værksted. Ser man på udviklingen i Autoindex gennem årene, kan vi se, at det er noget, den danske BMW-importør bevidst har arbejdet med, så der nu er styr på både bilen og alt det udenom," siger Bo Christian Koch.

Således slår BMW rekorden med den højeste score nogensinde, som er 920 indekspoint ud af 1.000 mulige.

Administrerende direktør hos BMW Danmark Jan Askholm forklarer noget af baggrunden.

"Vi er gået frem på både salgs-og værkstedsoplevelsen med henholdsvis 4,0 og 2,8 pct. Det er netop her, at kundeoplevelsen har så stor betydning, og derfor er det meget tilfredsstillende, at vi har formået at løfte det i forvejen høje niveau," siger han.

FAKTA

Point i Autoindex

1. BMW 920, 2. Volvo 909, 3. Mercedes 903, 4. Toyota 898, 5. Audi 885, 6. Honda 875, 7. VW 873, 8. Skoda 872, 9. Mazda 860, 10. Hyundai 859, 11. Suzuki 856, 12. Kia 855, 13. Ford 852, 14. Nissan 851, 15. Opel 847, 16. Peugeot 847, 17. Seat 840, 18. Citroën 839, 19. Renault 832, 20. Mitsubishi 823, 21. Fiat 816

Loyalty Group har lavet Autoindex for FDM og adspurgt 28.000 danske bilejere.

Publiceret 03 June 2019 13:51

Gå med 30 km ad Klosterruten

motion På lørdag 29. juni er det på med vandreskoene, hvis man vil med på en ca. 30 km lang vandretur på en del af Klosterruten. I spidsen går turlederne i Dansk Vandrelaug Hans Henrik Kleinert og Ingelise Kvorning.

"Vi starter i Esrum og går langs Esrum Sø gennem Gribskov, passerer Stjernen, der er centrum for de snorlige jagtveje, som Kong Christian den 5. anlagde, og fortsætter langs Store Grib Sø. Vi passerer Mor Grib's hule, kommer også forbi Æbelholt Kloster og slutter i Hillerød," fortæller de i en pressemeddelelse fra Dansk Vandrelaug.

Øvelser og små lege

Ud over at man får motion, vil der være forskellige indslag på turene som for eksempel 'Walk and Talk', særlige øvelser og små lege, hvor man bruger alle dele af kroppen, også hjerne og hjerte, og der vil være information om seværdigheder på turen.

Der bliver pauser undervejs til at nyde medbragt mad og drikke, inden turen slutter ved Hillerød station ca. kl. 16.30.

Turen starter kl. 9 ved Esrum skole, når bussen fra Saltum ankommer.

Det koster 30 kr. at deltage, hvis man ikke er medlem af Dansk Vandrelaug.

jesl