Mini Clubman får en mindre overhaling, som giver en tand mere personlighed til den lille stationcar. Foto: Mini

Mini Clubman får en mindre overhaling, som giver en tand mere personlighed til den lille stationcar. Foto: Mini

Facelift til Mini

Den lille stationcar fra Mini får en let opfrisker, som mest omfatter kosmetik

Af
Jens Overgaard

ændring Et af de mest praktiske medlemmer af Minifamilien får nu en let overhaling.

Det er stationcaren Mini Clubman, som efter fire år på banen strammes op med en let ændret front og opgraderinger indenbords.

Bilen, der som resten af den tredje generation af det BMW-ejede Mini-mærke er designet af danske Anders Warming, er dog kun beskedent ændret.

Modellen får bl.a. mulighed for nye full LED-forlygter med præcist matrix-lys til lang rækkevidde og baglygter med Union Jack-design, som vi har set på flere af de andre modeller.

Motorprogrammet omfatter benzinmotorer på 102 hk, 136 hk og 192 hk samt dieselmotorer på 116 hk, 150 hk og 190 hk.

Fiduserne

Den er også stadigvæk fuld af fiduser. Som nu de frække split-bagdøre, som er et kunststykke i sig selv. De er nu mest et sjovt påfund, og kan mod merpris åbnes ved at sparke et par gange med foden ind under kofangeren.

I Mini-kredse retter opmærksomheden sig dog i høj grad mod den kommende elektriske version af den lille bil, som ventes på banen senere i år.

Anders Warming, der også har været hos modermærket, BMW, er ikke længere selv hos Mini. Han skiftede for et par år siden til tyskkinesiske Borgward.

Modellen får bl.a. mulighed for nye full LED-forlygter med præcist matrix-lys til lang rækkevidde.

Publiceret 08 May 2019 15:45

Gå med 30 km ad Klosterruten

motion På lørdag 29. juni er det på med vandreskoene, hvis man vil med på en ca. 30 km lang vandretur på en del af Klosterruten. I spidsen går turlederne i Dansk Vandrelaug Hans Henrik Kleinert og Ingelise Kvorning.

"Vi starter i Esrum og går langs Esrum Sø gennem Gribskov, passerer Stjernen, der er centrum for de snorlige jagtveje, som Kong Christian den 5. anlagde, og fortsætter langs Store Grib Sø. Vi passerer Mor Grib's hule, kommer også forbi Æbelholt Kloster og slutter i Hillerød," fortæller de i en pressemeddelelse fra Dansk Vandrelaug.

Øvelser og små lege

Ud over at man får motion, vil der være forskellige indslag på turene som for eksempel 'Walk and Talk', særlige øvelser og små lege, hvor man bruger alle dele af kroppen, også hjerne og hjerte, og der vil være information om seværdigheder på turen.

Der bliver pauser undervejs til at nyde medbragt mad og drikke, inden turen slutter ved Hillerød station ca. kl. 16.30.

Turen starter kl. 9 ved Esrum skole, når bussen fra Saltum ankommer.

Det koster 30 kr. at deltage, hvis man ikke er medlem af Dansk Vandrelaug.

jesl