9,3 måler skærmen mellem sæderne, hvilket er foreløbig rekord blandt biler i mini-klassen.

9,3 måler skærmen mellem sæderne, hvilket er foreløbig rekord blandt biler i mini-klassen.

Den næste Clio får klassens største skærm

Den franske bil i mini-klassen i den kommende 2020-version får klassens største multimedia-skærm

Af
Flemming Haslund

MININYT Udefra ligner den næste Renault Clio mildest talt sig selv. Men straks man kigger ind i kabinen, holder al tvivl om ny eller ikke ny op: Den kæmpe skærm mellem sæderne sætter Clio 2020 i en klasse for sig.

Multimedia-skærmen målet 9,3 tommer og er dermed den foreløbigt største skærm i klassen. Og fordi skærmen er monteret separat og altså ikke er integreret i selve instrumentbordet, minder franskmanden mest af alt om en Tesla. Men i første omgang kommer bilen dog med traditionelle motorer på flydende brændstoffer.

Udefra ligner den næste Renault Clio den nuværende. Ikke desto mindre er Clio 2020 helt ny.

Udefra ligner den næste Renault Clio den nuværende. Ikke desto mindre er Clio 2020 helt ny.

Nyt rat

Dernæst er rattet fornyet – det minder mest af alt om rattet i de sporty udgaver af de større Renaulter, Megane og Talisman. Og med en kort, højtplaceret gearstang har Clio ’19’s kabine efter de første billeder at dømme klassens mest sporty kabine.

Takket være de skjulte bageste dørhåndtag ligner den næste Clio en 3-dørs bil; men der er fem døre.

Takket være de skjulte bageste dørhåndtag ligner den næste Clio en 3-dørs bil; men der er fem døre.

Den direkte konkurrent til Renaults bil i klassen er også fransk, nemlig Peugeot 208, der i øvrigt også kommer i en helt ny udgave sidst på året. To andre stærke modstandere kommer fra Tyskland, først og fremmest Volkswagen Polo og dernæst Opel Corsa. Og nu gentager vi os selv: Også Corsaen kommer i en helt ny udgave til efteråret. Så ny Clio, ny 208 og ny Corsa.

Renault Clio er storsælger på europæisk plan; ifølge en opgørelse i det internationale brancheblad Automotive News er Clio placeret som nummer to i det europæiske salgsrace. Den danske opgørelse af det samlede bilsalg 2018 placerer Clio sig som nummer fem i sin klasse.

Den nye Clio er i følge importørens oplysninger klar til dansk premiere mod slutningen af året. Og to år senere skulle den første elektriske Clio være klar til lancering.

((Billedtekst))

Renault Clio 2020

Faceliftet karrosseri

Ny kabine – 9,3 tommers skærm

DK-premiere: Sidst 2019

2022: Elektrisk udgave præsenteres

Publiceret 31 January 2019 12:39

Amanda og Piazzolla i Tisvilde Bio

Film Så er der nye film på plakaten i Tisvilde Bio. En af dem er filmen 'Amanda'.

Den syvårige Amanda mister sin mor ved et terrorangreb i Paris. Det ændrer på alle måder hendes liv. Hendes onkel, David er lidt af en dagdriver og er løsansat i parkvæsenet. Han har et nært forhold til sin niece men slentrer ellers gennem livet på bedste beskub. En aften skal han mødes med sin kæreste og Amandas mor for at fejre hendes nyerhvervede kørekort. Han er som sædvanligt for sent på den. Da han ankommer er det utænkelige sket. Terrorens har stukket sit afskyelige fjæs frem.

David skal nu ud over chokket og tabet også tage vare på sin lille niece, men hvordan kommer de videre i livet og bringer håbet tilbage. Der er rørende scener i filmen, som når David i et forsøg på at glemme smider søsterens tandbørste ud. Amanda opdager helt sønderknust, at morens tandbørste er væk. Det er her i dagligdagens praktiske detaljer, at traumet slår igennem. Den slags detaljer blænder kameraerne normalt ned for, men her eksponeres savnet, så det gør ondt. Filmen vises 21., 22., 24. og 25. august klokken 20 samt 23. august klokken 15.

Dokumentar

'Piazzolla – The years of the Shark' er en dokumentarfilm om argentineren Astor Piazzolla (1921-1992). Han var et musikalsk geni, der formåede at forny tango-genren.

Filmen går tæt på manden og myten, og sammen med sønnen Daniel dykkes der ned i private lyd- og videooptagelser. Han var en af de største bandoneón-spillere i verden. Det er et instrument, der har meget tilfælles med harmonikaen. Han genopfandt tangoen som finkultur, der førte tangoen ind i koncertsalene. Den slags gjorde man ikke ustraffet. Tangoen var ikke længere en folkelig tilbedt dansemusik og nationalkultur, og befolkningen i hjemlandet Argentina var rasende. Han var slet og ret forræder. Dokumentaren vises 25. august klokken 16 og 28. august klokken 20.