9,3 måler skærmen mellem sæderne, hvilket er foreløbig rekord blandt biler i mini-klassen.

9,3 måler skærmen mellem sæderne, hvilket er foreløbig rekord blandt biler i mini-klassen.

Den næste Clio får klassens største skærm

Den franske bil i mini-klassen i den kommende 2020-version får klassens største multimedia-skærm

Af
Flemming Haslund

MININYT Udefra ligner den næste Renault Clio mildest talt sig selv. Men straks man kigger ind i kabinen, holder al tvivl om ny eller ikke ny op: Den kæmpe skærm mellem sæderne sætter Clio 2020 i en klasse for sig.

Multimedia-skærmen målet 9,3 tommer og er dermed den foreløbigt største skærm i klassen. Og fordi skærmen er monteret separat og altså ikke er integreret i selve instrumentbordet, minder franskmanden mest af alt om en Tesla. Men i første omgang kommer bilen dog med traditionelle motorer på flydende brændstoffer.

Udefra ligner den næste Renault Clio den nuværende. Ikke desto mindre er Clio 2020 helt ny.

Udefra ligner den næste Renault Clio den nuværende. Ikke desto mindre er Clio 2020 helt ny.

Nyt rat

Dernæst er rattet fornyet – det minder mest af alt om rattet i de sporty udgaver af de større Renaulter, Megane og Talisman. Og med en kort, højtplaceret gearstang har Clio ’19’s kabine efter de første billeder at dømme klassens mest sporty kabine.

Takket være de skjulte bageste dørhåndtag ligner den næste Clio en 3-dørs bil; men der er fem døre.

Takket være de skjulte bageste dørhåndtag ligner den næste Clio en 3-dørs bil; men der er fem døre.

Den direkte konkurrent til Renaults bil i klassen er også fransk, nemlig Peugeot 208, der i øvrigt også kommer i en helt ny udgave sidst på året. To andre stærke modstandere kommer fra Tyskland, først og fremmest Volkswagen Polo og dernæst Opel Corsa. Og nu gentager vi os selv: Også Corsaen kommer i en helt ny udgave til efteråret. Så ny Clio, ny 208 og ny Corsa.

Renault Clio er storsælger på europæisk plan; ifølge en opgørelse i det internationale brancheblad Automotive News er Clio placeret som nummer to i det europæiske salgsrace. Den danske opgørelse af det samlede bilsalg 2018 placerer Clio sig som nummer fem i sin klasse.

Den nye Clio er i følge importørens oplysninger klar til dansk premiere mod slutningen af året. Og to år senere skulle den første elektriske Clio være klar til lancering.

((Billedtekst))

Renault Clio 2020

Faceliftet karrosseri

Ny kabine – 9,3 tommers skærm

DK-premiere: Sidst 2019

2022: Elektrisk udgave præsenteres

Publiceret 31 January 2019 12:39

Påskemarch med Idrættens Venner

arrangement Langfredag 19. april holder Idrættens Venner i Tisvilde den traditionelle påskemarch for 42. gang.

Marchen foregår i det skønne Tisvilde Hegn og Troldeskoven, hvor deltagerne kan vælge mellem at gå enten 12, 20 eller 30 km i det tidlige forår. Specielt den korte rute er velegnet for en familieudflugt, da den overalt går ad gode og farbare stier.

Man kan starte på alle ruter fra kl. 8 fra Idrætshuset, Hovedgaden, hvor også sekretariatet har hovedkvarter. Her kan deltagerne købe startkort indtil kl. 10 på 30 km-ruten, kl. 11 på 20 km-ruten og kl. 12 på den korte rute.

Rasteplads med grill

Rastepladserne er igen ved Stængehus og Bækkebro, hvor det vil være muligt at få lidt at spise og drikke undervejs.

På Bækkebro har man taget den store grill med, hvor man kan købe grillpølser. Der er selvfølgelig også varme og kolde drikke.

Alle skal være i mål kl. 16.

Hvis man ønsker at gå ruten, koster det 20 kr. Skal der medalje med, koster det 40 kr. For børn under 15 år inklusive medalje koster det 30 kr. Der er kontant betaling.

Overskuddet går til ungdomsarbejdet i Tisvildeleje Gymnastik Forening.

jesl

Frivilligheds-messe for foreningerne

arrangement Under overskriften 'Netværk gør stærk' inviterer Frivilligt forum Gribskov alle frivillige foreninger - kulturelle-, sociale- og idrætsforeninger - til fælles møde for at styrke kendskab til, hvilke foreninger der er, og hvad de står for.

Det foregår lørdag 27. april kl. 14-17 i Kulturhuset, Skolegade 43, Helsinge.

Ved hjælp af udstillingsboder og små 'speed-dating-møder' vil man blive klogere på, hvad frivillighed står for i Gribskov Kommune.

Frivillig forum håber med arrangementet, at være med til at styrke frivilligheden og bringe mange forskellige foreninger sammen, så både de og andre ude fra, kan blive klogere på hvem foreningerne er og hvad de kan bruges til.

Alle kan få en bod

"Hvis vi kender hinanden, bliver vi også meget bedre til at bruge hinanden," siger formand for Frivilligt Forum Ole Thomsen i en pressemeddelelse.

Alle foreninger der deltager, får mulighed for at få en bod, hvor de kan præsentere deres aktiviteter.

Der vil også på dagen være et par fælles oplæg.

jesl