Det kan være gratis at sætte sin brugte bil til salg, men den dyreste måde er også den bedste, vurderer professionelle bilsælgere.

Det kan være gratis at sætte sin brugte bil til salg, men den dyreste måde er også den bedste, vurderer professionelle bilsælgere.

Sæt din bil gratis til salg

Den absolut mest effektive måde at sælge til sin bil på, er at annoncere den på en af de særlige bilsalgs-hjemmesider. Men prisen er helt forskellig, fra gratis til flere hundrede kroner for en annonce

Af
Flemming Haslund

BILSALG Vel er der salt på vejene lige nu – men en dag bliver det jo alligevel forår, og så står den jo både på blomster i haven, udsigt til første grillaften og måske – en ny bil. Det kan jo være vanskeligt nok endda at vælge, men hvad hvis du også skal sælge en brugt bil.

Hvis du som privat vælger at sælge til en anden privat, er den mest effektive måde at annoncere på at sætte bilen til salg på en af de mange hjemmesider specifikt for køb og salg af biler, f.eks. Bilbasen, Biltorvet eller Den Blå Avis – eller DBA, som denne side oftest kaldet.

At annoncere her koster meget forskelligt – fra nul kroner op til flere hundrede. To af de hjemmesider, der er gratis for private sælgere, er Biltorvet og Guloggratis. Sitet Bilhandel er ligeledes gratis - typisk for netop denne hjememside er, at bilerne ofte er de mere specielle.

Absolut dyrest er Bilbasen – men mange professionelle bilsælgere er enige om, at Bilbasen også er den mest effektive.

Fem råd

FDM, bilisternes organisation, har lavet en guide over fem punkter, man som privat sælger især skal være opmærksom på. De fem punkter er:

1. Aldrig at lade en køber prøvekøre din bil alene. Hvis du frivilligt har udleveret nøglerne, og han stjæler den, risikerer du ikke at være dækket af din forsikring.

2. Tjekke, at køberen har kørekort, før I prøvekører bilen sammen. Du får bøden, hvis du overdrager bilen til en person uden kørekort.

3. Sikre at der udarbejdes en slutseddel. Den beviser, at du ikke længere ejer bilen.

4. Bede om kontant betaling, bankoverførsel/straksoverførsel eller MobilePay. Overdrag først bilen – og dermed også registreringsattesten - når du har modtaget betaling.

5. Ikke lade bilkøber køre af sted med bilen, uden at den er omregistreret til den nye ejer. Det kan for eksempel ske ved, at I kører sammen til et af FDMs testcentre eller I omregistrerer online på SKATs hjemmeside.

Det koster det at annoncere

Biltorvet: Gratis (og eneste portal, der understøtter video)

Bilbasen: fra 229 kr:

DBA: Gratis for biler, som koster under 50.000 kr. Derefter 199 kr.

Guloggratis: Gratis - begrænsning på tre biler/år og 20 billeder

Bilhandel: Gratis

Opgjort den 21. januar 2019

Publiceret 23 January 2019 13:08

Påskemarch med Idrættens Venner

arrangement Langfredag 19. april holder Idrættens Venner i Tisvilde den traditionelle påskemarch for 42. gang.

Marchen foregår i det skønne Tisvilde Hegn og Troldeskoven, hvor deltagerne kan vælge mellem at gå enten 12, 20 eller 30 km i det tidlige forår. Specielt den korte rute er velegnet for en familieudflugt, da den overalt går ad gode og farbare stier.

Man kan starte på alle ruter fra kl. 8 fra Idrætshuset, Hovedgaden, hvor også sekretariatet har hovedkvarter. Her kan deltagerne købe startkort indtil kl. 10 på 30 km-ruten, kl. 11 på 20 km-ruten og kl. 12 på den korte rute.

Rasteplads med grill

Rastepladserne er igen ved Stængehus og Bækkebro, hvor det vil være muligt at få lidt at spise og drikke undervejs.

På Bækkebro har man taget den store grill med, hvor man kan købe grillpølser. Der er selvfølgelig også varme og kolde drikke.

Alle skal være i mål kl. 16.

Hvis man ønsker at gå ruten, koster det 20 kr. Skal der medalje med, koster det 40 kr. For børn under 15 år inklusive medalje koster det 30 kr. Der er kontant betaling.

Overskuddet går til ungdomsarbejdet i Tisvildeleje Gymnastik Forening.

jesl

Frivilligheds-messe for foreningerne

arrangement Under overskriften 'Netværk gør stærk' inviterer Frivilligt forum Gribskov alle frivillige foreninger - kulturelle-, sociale- og idrætsforeninger - til fælles møde for at styrke kendskab til, hvilke foreninger der er, og hvad de står for.

Det foregår lørdag 27. april kl. 14-17 i Kulturhuset, Skolegade 43, Helsinge.

Ved hjælp af udstillingsboder og små 'speed-dating-møder' vil man blive klogere på, hvad frivillighed står for i Gribskov Kommune.

Frivillig forum håber med arrangementet, at være med til at styrke frivilligheden og bringe mange forskellige foreninger sammen, så både de og andre ude fra, kan blive klogere på hvem foreningerne er og hvad de kan bruges til.

Alle kan få en bod

"Hvis vi kender hinanden, bliver vi også meget bedre til at bruge hinanden," siger formand for Frivilligt Forum Ole Thomsen i en pressemeddelelse.

Alle foreninger der deltager, får mulighed for at få en bod, hvor de kan præsentere deres aktiviteter.

Der vil også på dagen være et par fælles oplæg.

jesl