Så skal der sælges biler … Det er en af de vigtigste grunde til forhandlernes nytårs- og påskekure.

Så skal der sælges biler … Det er en af de vigtigste grunde til forhandlernes nytårs- og påskekure.

Er der penge at spare på åbent hus?

Åbent hus i anledning af det nye år. Og om nogen tid, åbent hus i anledning af påsken. Det lyder smart og godt med de mange rabatter; men er der vitterligt en god handel af gøre?

Af
Flemming Haslund

ÅBENT HUS Nytårs-kur og kickoff-salg og alle mulige smarte navne. Bilforhandlerne stod i kø for at sætte en fancy overskrift på åbent hus-arrangementer umiddelbart inde i det nye år. Men er der vitterligt en god handel af gøre som køber?

Vi retter spørgsmålet til Claus Nyboe, adm. direktør for Biltorvet.dk, der kan følge salget i forretningerne via deres hjemmeside med biler til salg.

"Først og fremmest kan købere spare en masse penge på udvalgte modeller eller få en masse udstyr med til samme pris," vurderer Nyboe.

"De gode tilbud efter nytår opstår, fordi forhandlerne får en masse firmabiler og endte leasingtilbud ind, så lagrene er fyldte. Derudover plejer december at være en generel sløj måned hos forhandlerne, hvor ingen gider købe ny bil oveni alt det andet vi køber til jul. Forhandlerne vil samtidig også meget gerne af med de nye biler, som har modelår 2018, som jo ikke virker lige så nye at sælge i 2019."

Hård konkurrence

"Konkurrencen er hårdere end set før," fortsætter Nyboe, ”hvilket har medført, at fortjenesten på brugte biler er faldet. Forhandlerne, og dette gælder også for nybilsforhandlere, har derfor meget kraftigere fokus på eftermarkedet, hvilket vil sige finansieringer, garantiaftaler, forsikringer, serviceaftaler osv. Det kan du udnytte til at få en god deal på dette i forbindelse med dit bilkøb."

Med de kommende "påskekure”" handler det derimod ikke kun om, at bilforhandlerne vil af med gamle eller mange varer. Claus Nyboe forklarer videre:

"Til påske er er der os forbrugere, der er sultne af mange årsager: Det går mod lysere tider, man har måske fået penge tilbage i skat, har skiftet job, er flyttet nyt sted hen med nye kørselsbehov. Mange har fridage i påsken, som kan bruges til at snuse bil i. Alt det gør, at forhandlerne oplever større efterspørgsel, og derfor har de alle sammen åbnet butikkerne og kører nogle specielle tilbud – især kan du spare en del på ekstraudstyr. Du kan med fordel udnytte tiden til at shoppe grundigt mellem mange butikker og få prøvekørt mange biler, så du er mere sikker i dit bilkøb," opfordrer Nyboe.

Publiceret 23 January 2019 13:47

Amanda og Piazzolla i Tisvilde Bio

Film Så er der nye film på plakaten i Tisvilde Bio. En af dem er filmen 'Amanda'.

Den syvårige Amanda mister sin mor ved et terrorangreb i Paris. Det ændrer på alle måder hendes liv. Hendes onkel, David er lidt af en dagdriver og er løsansat i parkvæsenet. Han har et nært forhold til sin niece men slentrer ellers gennem livet på bedste beskub. En aften skal han mødes med sin kæreste og Amandas mor for at fejre hendes nyerhvervede kørekort. Han er som sædvanligt for sent på den. Da han ankommer er det utænkelige sket. Terrorens har stukket sit afskyelige fjæs frem.

David skal nu ud over chokket og tabet også tage vare på sin lille niece, men hvordan kommer de videre i livet og bringer håbet tilbage. Der er rørende scener i filmen, som når David i et forsøg på at glemme smider søsterens tandbørste ud. Amanda opdager helt sønderknust, at morens tandbørste er væk. Det er her i dagligdagens praktiske detaljer, at traumet slår igennem. Den slags detaljer blænder kameraerne normalt ned for, men her eksponeres savnet, så det gør ondt. Filmen vises 21., 22., 24. og 25. august klokken 20 samt 23. august klokken 15.

Dokumentar

'Piazzolla – The years of the Shark' er en dokumentarfilm om argentineren Astor Piazzolla (1921-1992). Han var et musikalsk geni, der formåede at forny tango-genren.

Filmen går tæt på manden og myten, og sammen med sønnen Daniel dykkes der ned i private lyd- og videooptagelser. Han var en af de største bandoneón-spillere i verden. Det er et instrument, der har meget tilfælles med harmonikaen. Han genopfandt tangoen som finkultur, der førte tangoen ind i koncertsalene. Den slags gjorde man ikke ustraffet. Tangoen var ikke længere en folkelig tilbedt dansemusik og nationalkultur, og befolkningen i hjemlandet Argentina var rasende. Han var slet og ret forræder. Dokumentaren vises 25. august klokken 16 og 28. august klokken 20.