Så skal der sælges biler … Det er en af de vigtigste grunde til forhandlernes nytårs- og påskekure.

Så skal der sælges biler … Det er en af de vigtigste grunde til forhandlernes nytårs- og påskekure.

Er der penge at spare på åbent hus?

Åbent hus i anledning af det nye år. Og om nogen tid, åbent hus i anledning af påsken. Det lyder smart og godt med de mange rabatter; men er der vitterligt en god handel af gøre?

Af
Flemming Haslund

ÅBENT HUS Nytårs-kur og kickoff-salg og alle mulige smarte navne. Bilforhandlerne stod i kø for at sætte en fancy overskrift på åbent hus-arrangementer umiddelbart inde i det nye år. Men er der vitterligt en god handel af gøre som køber?

Vi retter spørgsmålet til Claus Nyboe, adm. direktør for Biltorvet.dk, der kan følge salget i forretningerne via deres hjemmeside med biler til salg.

"Først og fremmest kan købere spare en masse penge på udvalgte modeller eller få en masse udstyr med til samme pris," vurderer Nyboe.

"De gode tilbud efter nytår opstår, fordi forhandlerne får en masse firmabiler og endte leasingtilbud ind, så lagrene er fyldte. Derudover plejer december at være en generel sløj måned hos forhandlerne, hvor ingen gider købe ny bil oveni alt det andet vi køber til jul. Forhandlerne vil samtidig også meget gerne af med de nye biler, som har modelår 2018, som jo ikke virker lige så nye at sælge i 2019."

Hård konkurrence

"Konkurrencen er hårdere end set før," fortsætter Nyboe, ”hvilket har medført, at fortjenesten på brugte biler er faldet. Forhandlerne, og dette gælder også for nybilsforhandlere, har derfor meget kraftigere fokus på eftermarkedet, hvilket vil sige finansieringer, garantiaftaler, forsikringer, serviceaftaler osv. Det kan du udnytte til at få en god deal på dette i forbindelse med dit bilkøb."

Med de kommende "påskekure”" handler det derimod ikke kun om, at bilforhandlerne vil af med gamle eller mange varer. Claus Nyboe forklarer videre:

"Til påske er er der os forbrugere, der er sultne af mange årsager: Det går mod lysere tider, man har måske fået penge tilbage i skat, har skiftet job, er flyttet nyt sted hen med nye kørselsbehov. Mange har fridage i påsken, som kan bruges til at snuse bil i. Alt det gør, at forhandlerne oplever større efterspørgsel, og derfor har de alle sammen åbnet butikkerne og kører nogle specielle tilbud – især kan du spare en del på ekstraudstyr. Du kan med fordel udnytte tiden til at shoppe grundigt mellem mange butikker og få prøvekørt mange biler, så du er mere sikker i dit bilkøb," opfordrer Nyboe.

Publiceret 23 January 2019 13:47

Påskemarch med Idrættens Venner

arrangement Langfredag 19. april holder Idrættens Venner i Tisvilde den traditionelle påskemarch for 42. gang.

Marchen foregår i det skønne Tisvilde Hegn og Troldeskoven, hvor deltagerne kan vælge mellem at gå enten 12, 20 eller 30 km i det tidlige forår. Specielt den korte rute er velegnet for en familieudflugt, da den overalt går ad gode og farbare stier.

Man kan starte på alle ruter fra kl. 8 fra Idrætshuset, Hovedgaden, hvor også sekretariatet har hovedkvarter. Her kan deltagerne købe startkort indtil kl. 10 på 30 km-ruten, kl. 11 på 20 km-ruten og kl. 12 på den korte rute.

Rasteplads med grill

Rastepladserne er igen ved Stængehus og Bækkebro, hvor det vil være muligt at få lidt at spise og drikke undervejs.

På Bækkebro har man taget den store grill med, hvor man kan købe grillpølser. Der er selvfølgelig også varme og kolde drikke.

Alle skal være i mål kl. 16.

Hvis man ønsker at gå ruten, koster det 20 kr. Skal der medalje med, koster det 40 kr. For børn under 15 år inklusive medalje koster det 30 kr. Der er kontant betaling.

Overskuddet går til ungdomsarbejdet i Tisvildeleje Gymnastik Forening.

jesl

Frivilligheds-messe for foreningerne

arrangement Under overskriften 'Netværk gør stærk' inviterer Frivilligt forum Gribskov alle frivillige foreninger - kulturelle-, sociale- og idrætsforeninger - til fælles møde for at styrke kendskab til, hvilke foreninger der er, og hvad de står for.

Det foregår lørdag 27. april kl. 14-17 i Kulturhuset, Skolegade 43, Helsinge.

Ved hjælp af udstillingsboder og små 'speed-dating-møder' vil man blive klogere på, hvad frivillighed står for i Gribskov Kommune.

Frivillig forum håber med arrangementet, at være med til at styrke frivilligheden og bringe mange forskellige foreninger sammen, så både de og andre ude fra, kan blive klogere på hvem foreningerne er og hvad de kan bruges til.

Alle kan få en bod

"Hvis vi kender hinanden, bliver vi også meget bedre til at bruge hinanden," siger formand for Frivilligt Forum Ole Thomsen i en pressemeddelelse.

Alle foreninger der deltager, får mulighed for at få en bod, hvor de kan præsentere deres aktiviteter.

Der vil også på dagen være et par fælles oplæg.

jesl