Vi ved endnu ikke præcist, hvordan Hondas første elbil kommer til at se ud – men denne konceptbil antyder stilen.

Vi ved endnu ikke præcist, hvordan Hondas første elbil kommer til at se ud – men denne konceptbil antyder stilen.

Der kommer masser af nye elbiler

Seneste optælling af antallet af nye elbiler på vej til Danmark, slår alle rekorder – i alt 21 nye, eller opdaterede, elbiler er på vej. Dertil kommer de elektriske biler, der allerede er på markedet

Af
Flemming Haslund

ELBILER "En af grundene til, at der endnu ikke er solgt ret mange elbiler i Danmark, skyldes jo helt banalt, at udbuddet foreløbig er begrænset. Men det bliver der mildest talt vendt op og ned på i år – der er jo en hel elbilinvasion på vej."

Ordene er Rasmus Aagaards, adm. direktør for Kia-Danmark, et af de bilfirmaer, der melder sig i invasionen i år. Kia lancerer hen på året den nye Kia e-Niro – en elbil i SUV-stil med en rækkevidde på 455 km i følge den nye WLTP-norm og med en prisseddel under 300.000 kr.

Enorm spændvidde

Spændvidden i nye elbiler er nærmest enorm. Fra elektriske udgaver af de to mikroer, Skoda Citigo og Seat Mii, via en ny Nissan Leaf med væsentlig større rækkevidde end den nuværende til en elektrisk Porsche til millioner. Hvor mange er endnu ikke meldt ud.

Blandt de mest interessante i dette halvår er Kia e-Niro, som er omtalt et par linjer oppe i teksten og den teknisk tilsvarende Hyundai Kona Electric, der have Danmarkspremiere for et par uger siden.

Næste halvår træder især to kommende elbiler frem, nemlig den nye, altså helt nye, Peugeot 208, der både kommer som benzin-, og i denne sammenhæng nok så interessant elversion. Senere på året – og måske liiige ind i 2020 – melder Volkswagen sig for alvor på banen med sin første elbil konstrueret fra bunden som og udelukkende som elbil, ID. Neo kommer den til at hedde.

21 nye elbiler i Danmark i 2019

Aston Martin RapidE, Audi e-tron, Audi e-tron Sportback, DS 3 Crossback E-Tense, DS 7 Crossback E-Tens, Honda EV, Hyundai Kona Electric, Hyundai Nexo Brint, Kia e-Niro, Kia Soul EV, Mercedes EQC, Mini EV, Nissan Leaf, Opel Corsa EV, Peugeot 208 EV, Porsche Taycan, Renault Zoe Neo, Seat Mii EV, Skoda Citigo EV, Tesla Model 3 og Volkswagen ID Nero.

Publiceret 23 January 2019 13:31

Påskemarch med Idrættens Venner

arrangement Langfredag 19. april holder Idrættens Venner i Tisvilde den traditionelle påskemarch for 42. gang.

Marchen foregår i det skønne Tisvilde Hegn og Troldeskoven, hvor deltagerne kan vælge mellem at gå enten 12, 20 eller 30 km i det tidlige forår. Specielt den korte rute er velegnet for en familieudflugt, da den overalt går ad gode og farbare stier.

Man kan starte på alle ruter fra kl. 8 fra Idrætshuset, Hovedgaden, hvor også sekretariatet har hovedkvarter. Her kan deltagerne købe startkort indtil kl. 10 på 30 km-ruten, kl. 11 på 20 km-ruten og kl. 12 på den korte rute.

Rasteplads med grill

Rastepladserne er igen ved Stængehus og Bækkebro, hvor det vil være muligt at få lidt at spise og drikke undervejs.

På Bækkebro har man taget den store grill med, hvor man kan købe grillpølser. Der er selvfølgelig også varme og kolde drikke.

Alle skal være i mål kl. 16.

Hvis man ønsker at gå ruten, koster det 20 kr. Skal der medalje med, koster det 40 kr. For børn under 15 år inklusive medalje koster det 30 kr. Der er kontant betaling.

Overskuddet går til ungdomsarbejdet i Tisvildeleje Gymnastik Forening.

jesl

Frivilligheds-messe for foreningerne

arrangement Under overskriften 'Netværk gør stærk' inviterer Frivilligt forum Gribskov alle frivillige foreninger - kulturelle-, sociale- og idrætsforeninger - til fælles møde for at styrke kendskab til, hvilke foreninger der er, og hvad de står for.

Det foregår lørdag 27. april kl. 14-17 i Kulturhuset, Skolegade 43, Helsinge.

Ved hjælp af udstillingsboder og små 'speed-dating-møder' vil man blive klogere på, hvad frivillighed står for i Gribskov Kommune.

Frivillig forum håber med arrangementet, at være med til at styrke frivilligheden og bringe mange forskellige foreninger sammen, så både de og andre ude fra, kan blive klogere på hvem foreningerne er og hvad de kan bruges til.

Alle kan få en bod

"Hvis vi kender hinanden, bliver vi også meget bedre til at bruge hinanden," siger formand for Frivilligt Forum Ole Thomsen i en pressemeddelelse.

Alle foreninger der deltager, får mulighed for at få en bod, hvor de kan præsentere deres aktiviteter.

Der vil også på dagen være et par fælles oplæg.

jesl