Museet i Ulfborg havde 3.000 besøgende i fjor, men det kan blive mange flere, tror indehaver Carsten Andersen.

Museet i Ulfborg havde 3.000 besøgende i fjor, men det kan blive mange flere, tror indehaver Carsten Andersen.

Et eldorado af gamle Folkevogne

De mødtes første gang på Carstens Esso-station. Nu er Carsten og Sussi Andersen gift og sætter nu yderligere fart på deres fælles passion: Gamle Folkevogne. Museet i Ulfborg udvider

Af
Flemming Haslund

MUSEUM Carsten Andersen fra Ulfborg et stykke nordvest for Herning købte sin første Folkevogn, da han var 16 år. Han nåede ikke at få kørekort, inden han havde solgt den videre. Men han har mildest talt taget revanche og nu ejer han op mod 20 VW-biler. Dem udstiller han på familiens VW & Retro Museum i Ulfborg, og her er pladsen ved at blive trang. Derfor udvider museet nu for anden gang siden åbningen for bare fire år siden.

Udvidelse klar i marts

Ægteparret Sussi og Carsten Andersen er mildest talt vilde med Folkevogne. De bruger al deres fritid og deres opsparing på museet. De renoverer også selv de ellers tomme industribygninger, der nu udvider museet med yderligere 300 kvadratmeter, som er klar i marts.

VW er er stærkt brand, som der er stor interesse om. Se bare, det overlevede også dieselskandalen, siger Carsten Andersen.

VW er er stærkt brand, som der er stor interesse om. Se bare, det overlevede også dieselskandalen, siger Carsten Andersen.

Her skal blandt andet udstilles B&O’s gamle fabriksbrandbil. Den har museet i Ulfborg lånt af B&O Museet i Struer - en VW Pickup fra 1967, der er indrettet som slangevogn. Desuden bliver der plads til en række nyere klassiske modeller, blandt andet de første VW Golf og VW Polo. En af de første VW Lupo er også på vej.

Stærkt brand

Museet i Ulfborg havde 3.000 besøgende i fjor, men det kan blive mange flere, tror Carsten Andersen.

Carsten Andersen arbejder mange timer hver uge som lastbilchauffør, og museet har foreløbig kun åbent søndage.

Carsten Andersen arbejder mange timer hver uge som lastbilchauffør, og museet har foreløbig kun åbent søndage.

"VW er er stærkt brand, som der er stor interesse om. Se bare, det overlevede også dieselskandalen," siger Carsten Andersen.

Han arbejder mange timer hver uge som lastbilchauffør, og museet har foreløbig kun åbent søndage. Men nu er der ved at blive opbygget et hold af frivillige, som kan bistå ægteparret.

52-årige Carsten Andersen er opvokset på en servicestation i Ulfborg og har fået interessen for biler ind med benzinduften. Som 20-årig blev han Danmarks yngste forpagter af en Esso-servicestation i Lemvig. Her kom Sussi med post og blev inviteret på en biltur.

Publiceret 22 January 2019 14:54

Amanda og Piazzolla i Tisvilde Bio

Film Så er der nye film på plakaten i Tisvilde Bio. En af dem er filmen 'Amanda'.

Den syvårige Amanda mister sin mor ved et terrorangreb i Paris. Det ændrer på alle måder hendes liv. Hendes onkel, David er lidt af en dagdriver og er løsansat i parkvæsenet. Han har et nært forhold til sin niece men slentrer ellers gennem livet på bedste beskub. En aften skal han mødes med sin kæreste og Amandas mor for at fejre hendes nyerhvervede kørekort. Han er som sædvanligt for sent på den. Da han ankommer er det utænkelige sket. Terrorens har stukket sit afskyelige fjæs frem.

David skal nu ud over chokket og tabet også tage vare på sin lille niece, men hvordan kommer de videre i livet og bringer håbet tilbage. Der er rørende scener i filmen, som når David i et forsøg på at glemme smider søsterens tandbørste ud. Amanda opdager helt sønderknust, at morens tandbørste er væk. Det er her i dagligdagens praktiske detaljer, at traumet slår igennem. Den slags detaljer blænder kameraerne normalt ned for, men her eksponeres savnet, så det gør ondt. Filmen vises 21., 22., 24. og 25. august klokken 20 samt 23. august klokken 15.

Dokumentar

'Piazzolla – The years of the Shark' er en dokumentarfilm om argentineren Astor Piazzolla (1921-1992). Han var et musikalsk geni, der formåede at forny tango-genren.

Filmen går tæt på manden og myten, og sammen med sønnen Daniel dykkes der ned i private lyd- og videooptagelser. Han var en af de største bandoneón-spillere i verden. Det er et instrument, der har meget tilfælles med harmonikaen. Han genopfandt tangoen som finkultur, der førte tangoen ind i koncertsalene. Den slags gjorde man ikke ustraffet. Tangoen var ikke længere en folkelig tilbedt dansemusik og nationalkultur, og befolkningen i hjemlandet Argentina var rasende. Han var slet og ret forræder. Dokumentaren vises 25. august klokken 16 og 28. august klokken 20.