Audi A6 årgang 2019 – klassisk udvendigt, men meget moderne kabine.

Audi A6 årgang 2019 – klassisk udvendigt, men meget moderne kabine.

Audi foran BMW og Mercedes

Audi vs. BMW vs. Mercedes er det evige slagsmål blandt de dyrere biler. I den såkaldte direktørklasse er Audis A6 den nyeste og lige nu den bedste

Af
Flemming Haslund

BILTEST Så er den nye A6’er fra Audi her. Fra dag ét i topform til at matche og - beviser denne test - på nogle områder overhale de indædte konkurrenter fra BMW og Mercedes.

Udvendigt ligner den nye A6 sig selv. Stregen er dog lidt strammere med smallere forlygter og lavere kølergrill, og på den måde minder en A6’er om ministerbilen, A8. Og inden døre får især rattet A6 til at ligne flere af mærkets konceptbiler.

Ingen afsked med diesel

Audi har på ingen måde taget afsked med diesel; således er det største udvalg af A6’ere med motor stavet med d. Den øjeblikkelige diskussion om brændstoffer til trods; præcis diesel er forklaringen på, at bilen med en effekt i nærheden af 300 hk har et forbrugstal på lige godt og vel 18 km/l.

Bagsædepladsen er stor, men bilens størrelse taget i betragtning kunne den være bedre.

Bagsædepladsen er stor, men bilens størrelse taget i betragtning kunne den være bedre.

Køreegenskaber er afgørende i denne klasse og husk på, at her kører vi en quattro med træk på alle fire. Bilen på sine store hjul er på en gang komfortabel og dynamisk. Især qua hjulene, 19” store, er forenden præcis på rattet. Presset til stor fart kvitterer bilen med en lille, altid venlig understyring.

Wow-effekt

Hvorfor vælge en Audi, når man kan få en BMW eller sågar en Mercedes? Og svaret er jo ikke bare ”Le Mans og Tom Kristensen!”

Når det gælder den nye A6’er er der to grunde, der er i familie med hinanden. Først og fremmest er A6’eren lige nu på flere punkter er foran 5’eren fra BMW og E-Klassen fra Mercedes. Det er forventeligt, fordi Audien er den nyeste af de tre. Ikke desto mindre: A6 er bare lidt mere raffineret i sin måde at køre på og være på.

Perfekt kørestilling, stor, nej, kæmpe skærm med skarp grafik.

Perfekt kørestilling, stor, nej, kæmpe skærm med skarp grafik.

At A6 er foran, skyldes ikke mindst kabinen. Det moderne (måske for moderne) sender et fremtids-signal, man kan se, allerede inden man stiger ind. Og med tændingen til maser først og fremmest de store skærme mellem sæderne og foran føreren sig på. Wow-effekt så det vil noget.

Dertil mere elektronik: A6-serien leveres med i alt 38 forskellige førerassistent-systemer. For uden alt det normale et system, hvor bilen af sig selv kan køre frem mod f.eks. en rundkørsel, selv komme ned i passende fart, selv styre igennem rundkørslen og selv accelerere igen. Wow igen.

Publiceret 22 January 2019 14:39

Påskemarch med Idrættens Venner

arrangement Langfredag 19. april holder Idrættens Venner i Tisvilde den traditionelle påskemarch for 42. gang.

Marchen foregår i det skønne Tisvilde Hegn og Troldeskoven, hvor deltagerne kan vælge mellem at gå enten 12, 20 eller 30 km i det tidlige forår. Specielt den korte rute er velegnet for en familieudflugt, da den overalt går ad gode og farbare stier.

Man kan starte på alle ruter fra kl. 8 fra Idrætshuset, Hovedgaden, hvor også sekretariatet har hovedkvarter. Her kan deltagerne købe startkort indtil kl. 10 på 30 km-ruten, kl. 11 på 20 km-ruten og kl. 12 på den korte rute.

Rasteplads med grill

Rastepladserne er igen ved Stængehus og Bækkebro, hvor det vil være muligt at få lidt at spise og drikke undervejs.

På Bækkebro har man taget den store grill med, hvor man kan købe grillpølser. Der er selvfølgelig også varme og kolde drikke.

Alle skal være i mål kl. 16.

Hvis man ønsker at gå ruten, koster det 20 kr. Skal der medalje med, koster det 40 kr. For børn under 15 år inklusive medalje koster det 30 kr. Der er kontant betaling.

Overskuddet går til ungdomsarbejdet i Tisvildeleje Gymnastik Forening.

jesl

Frivilligheds-messe for foreningerne

arrangement Under overskriften 'Netværk gør stærk' inviterer Frivilligt forum Gribskov alle frivillige foreninger - kulturelle-, sociale- og idrætsforeninger - til fælles møde for at styrke kendskab til, hvilke foreninger der er, og hvad de står for.

Det foregår lørdag 27. april kl. 14-17 i Kulturhuset, Skolegade 43, Helsinge.

Ved hjælp af udstillingsboder og små 'speed-dating-møder' vil man blive klogere på, hvad frivillighed står for i Gribskov Kommune.

Frivillig forum håber med arrangementet, at være med til at styrke frivilligheden og bringe mange forskellige foreninger sammen, så både de og andre ude fra, kan blive klogere på hvem foreningerne er og hvad de kan bruges til.

Alle kan få en bod

"Hvis vi kender hinanden, bliver vi også meget bedre til at bruge hinanden," siger formand for Frivilligt Forum Ole Thomsen i en pressemeddelelse.

Alle foreninger der deltager, får mulighed for at få en bod, hvor de kan præsentere deres aktiviteter.

Der vil også på dagen være et par fælles oplæg.

jesl