Stort bagagerum; men hvor meget er der egentlig plads til, når det kommer til stykket?

Stort bagagerum; men hvor meget er der egentlig plads til, når det kommer til stykket?

Endnu en Qashqai-jæger på markedet

Alle vil have en bid af den store Nissan Qashqai-kage, blandt dem også Mitsubishi. Den japanske bilfabrik har senest lanceret denne SUV, Mitsubishi Eclipse Cross

Af
Flemming Haslund

BILTEST Eclipse Cross findes både med forhjuls- og med firehjulstræk, og der er frit valg mellem automatisk og manuel gearkasse, som vi kører i denne artikel.

Men der er foreløbigt kun én motor med én effekt at vælge imellem: Nemlig en 4-cylindret rækkemotor på 1,5 liter med 163 hk. Det er det. Senere følger dog en ny variant, nemlig en Eclipse Cross med plugin-hybrid. Men læg mærke til; ingen dieselmotor her.

Der er plads til eks tætpakkede plastikposer med visne blade.

Der er plads til eks tætpakkede plastikposer med visne blade.

Benzinmotoren er dybest ser en konventionel motor; dog med en række tekniske lækkerier, som f.eks. udstødningsmanifold integreret i topstykke. Den store idé her er at nedbringe forbruget under koldkørsel. Netop dette er jo ikke den eneste spare-på-benzinen-finesse, men den er med til at holde forbruget nede. På virkelighedens asfalt kørte vi da også i runde tal 15 km på literen. Det er godkendt med en SUV på denne størrelse.

Mitsubishi Eclipse Cross i versionen midt i modelprogrammet: Version Intense+ til 341.102 kr.

Mitsubishi Eclipse Cross i versionen midt i modelprogrammet: Version Intense+ til 341.102 kr.

Det er så oplagt som noget; den mulige køber af en Eclipse Cross har også studeret Nissan hjemmeside med Qashqai især på grund af prisen og sikkert også Toyotas tilsvarende med RAV4 på grund at størrelsen.

Qashqai er mindre

Først og fremmest skal man som Mitsubishi-interesseret vide, at Qashqai er en mindre bil; især er pladsforholdene på bagsædet igen og igen til Eclipse Cross fordel. Dernæst er det en pointe, at konkurrenten fra Toyota er væsentligt dyrere.

Godkendt førerplads med en passende ratvinkel og højde.

Godkendt førerplads med en passende ratvinkel og højde.

Endvidere er Mitsubishis garanti et stærkt argument; fem år og/eller 100.000 km bringer mærket op i nærheden af de bedste på dette område, nemlig Hyundai og Kia.

Måden at køre på er absolut til den komfortable side – og dermed er Eclipse Cross på ingen måde sporty (eller dynamisk, som nogle siger) i sin måde at bevæge sig hen over asfalten.

Om de vigtige førerassistenter: Alle tre niveauer har et ret omfattende sikkerhedsudstyr, blandt andet med et ganske effektivt nødbremsesystem og en knap så overbevisende vognbaneassistent.

Mitsubishi Eclipse Cross

Type: Stor SUV med forhjulstræk eller firehjulstræk

Motor: 1,5-liters benzin med 163 hk.

Acc.: 10,3 sek.

Forbrug: 15,2 km/l

CO2-udslip: 151 g/km

Pris: 341.102 kr.

Publiceret 13 November 2018 15:51

Historien om kongens skov og verdens arv

foredrag I Nordsjælland ligger de store skove, som gjorde, at Danmarks konger fra 1560 samlede sig et stort jagtgods. Da Christian den 5. fra 1670 indrettede skovene med jagtveje til parforcejagt, satte han samtidig sit enevældige stempel på dem.

Det var grunden til, at vejene og skovene i 2015 blev optaget på Unesco's liste over verdens kulturarv.

Fredag 22. februar kl. 18.30 gæster Jette Baagøe 'Foreningen Rågeleje Strand' og fortæller om baggrunden og om, hvordan arbejdet med verdensarven foregik.

Jette Baagøe fortæller

Jette Baagøe er forhenværende direktør for Dansk Jagt- og Skovsbrugsmusum, som havde ansvaret for arbejdet med verdensarven men i 2016 blev fusioneret med Dansk Landbrugsmuseum til Det grønne Museum på Djursland.

Arrangementet finder sted på restaurant Søstjernen i Rågeleje. Prisen for ikke medlemmer er 250 kroner, som inkluderer foredrag, middag, kaffe, te og dessert.

Tilmelding til foreningen på raagelejestrand@gmail.com eller på tlf. 2127 5413.

jesl

Møde i senior-kredsen

Foredrag Helsinge Seniorkreds får besøg af forstander på Luthersk Missions Højskole Henrik Nymann Eriksen, der vil fortælle om sin nye bog: 'Robust Kristendom – Tro, Håb og Kærlighed'.

Bogen beskæftiger sig med spændingsfeltet mellem livet her på jord og den kommende verden, og sætter spot på det at være kristen i det 21. århundrede. Den udfordrer og opmuntrer til at leve som kristen ud fra de tre begreber: Tro, håb og kærlighed.

Koret Focus medvirker ved mødet, og der er lotteri, kaffe og kage. Det hele finder sted på Rundinsvej 46 i Helsinge, tirsdag 19. februar kl. 19, hvor der er gratis adgang.

Ligeledes er der gratis kørselsordning ved henvendelse til Alice Jensen, Helsinge (tlf. 30 33 67 46) eller Kurt Jensen, Esrum (tlf. 21 71 56 94).

Næste møde er tirsdag 19. marts kl.19, hvor Jørn Fogh kommer på besøg.

CV