Hyundai Ioniq Plugin Hybrid til 263.975 kr. – her under opladning.

Hyundai Ioniq Plugin Hybrid til 263.975 kr. – her under opladning.

Plugin: Smart teknik til en stærk pris

'Plugin' er et af de stærkeste ord i bilverdenen lige nu. Biler med plugin hybrid-teknik bygger bro mellem konventionelle biler på benzin eller diesel og fremtidens elbiler

Af
Flemming Haslund

PLUGIN Det er lige ved, at plugin har både benzin- og elbilers fordele – langt mellem tankninger og lavt CO2-udslip. Dertil kommer så, at det lave udslip resulterer i en lav registreringsafgift og derfor en lav pris.

Lige nu kører vi udelukkende på strøm, viser de to grønne pile.

Lige nu kører vi udelukkende på strøm, viser de to grønne pile.

En af de nyeste af typen kommer fra Hyundai. Koreanerne lancerede sidste år den nye serie af biler med titlen Ioniq, der både fås med elmotor, som hybrid og altså som plugin-hybrid. Importøren har gjort det lettere at vælge efter behov ved at lade alle tre koste præcist det samme, nemlig fra 263.975 kr. Og det er en go’ pris.

En særlig teknik

Ioniq-serien har særlig teknik, idet bilen findes med tre forskellige energikilder. Her i plugin-udgaven er kraftkilden en 4-cylindret benzinmotor kombineret med en elmotor, der får sin energi fra et forholdsvist stort batteri, der kan lades op af tre kilder: 1) Under kørslen fra bilens benzinmotor. 2) Når bilen løber i friløb og endnu mere, når den bremser. 3) Fra en ekstern strømkilde.

Behageligt rat i den helt korrekte vinkel. Men sædet er lige lovligt kort.

Behageligt rat i den helt korrekte vinkel. Men sædet er lige lovligt kort.

Plugin-systemet sikrer et lavt forbrug og dermed et lavt udslip. Ifølge koreanerne selv er forbrugstallet 90 km/l og det tilsvarende udslip 26 g/km. Og læg endelig mærke til; dette er gjort op efter den nye WLTP-norm. Det er et meeeget lille forbrug for udslip.

Og plugin, kombineret med en lav pris, – 263.000 kr. - svarer til en VW Golf med mellem-udstyr – er de absolut stærkeste kort, Hyundai-sælgeren har på hånden. En vigtig egenskab er, at bilens køreegenskaber er overraskende dynamiske. Nej, ikke som en Ford Focus, men en plugin-Ioniq er langt mere præcis på rattet, end vi er vant til i biler fra Korea.

Videre er kabinen velindrettet, der er en stor skærm til infotainment inkl. to 'metr, der tydeligt viser det øjeblikkelige samlede forbrug. Og nok så vigtigt: Køreren får også tydelig besked om, hvornår bilen bruger både benzin og el, hvornår den opsamler energi til batteriet og som det måske vigtigste: Hvornår den kører på el alene. Andre fordele: Meget udstyr.

Styrker:

Plugin-systemet, fartformåen, pris og garanti.

Svagheder:

Lårstøtte på forsæder, bagagerummets størrelse og opladningstid.

Publiceret 02 November 2018 12:47

Historien om kongens skov og verdens arv

foredrag I Nordsjælland ligger de store skove, som gjorde, at Danmarks konger fra 1560 samlede sig et stort jagtgods. Da Christian den 5. fra 1670 indrettede skovene med jagtveje til parforcejagt, satte han samtidig sit enevældige stempel på dem.

Det var grunden til, at vejene og skovene i 2015 blev optaget på Unesco's liste over verdens kulturarv.

Fredag 22. februar kl. 18.30 gæster Jette Baagøe 'Foreningen Rågeleje Strand' og fortæller om baggrunden og om, hvordan arbejdet med verdensarven foregik.

Jette Baagøe fortæller

Jette Baagøe er forhenværende direktør for Dansk Jagt- og Skovsbrugsmusum, som havde ansvaret for arbejdet med verdensarven men i 2016 blev fusioneret med Dansk Landbrugsmuseum til Det grønne Museum på Djursland.

Arrangementet finder sted på restaurant Søstjernen i Rågeleje. Prisen for ikke medlemmer er 250 kroner, som inkluderer foredrag, middag, kaffe, te og dessert.

Tilmelding til foreningen på raagelejestrand@gmail.com eller på tlf. 2127 5413.

jesl

Møde i senior-kredsen

Foredrag Helsinge Seniorkreds får besøg af forstander på Luthersk Missions Højskole Henrik Nymann Eriksen, der vil fortælle om sin nye bog: 'Robust Kristendom – Tro, Håb og Kærlighed'.

Bogen beskæftiger sig med spændingsfeltet mellem livet her på jord og den kommende verden, og sætter spot på det at være kristen i det 21. århundrede. Den udfordrer og opmuntrer til at leve som kristen ud fra de tre begreber: Tro, håb og kærlighed.

Koret Focus medvirker ved mødet, og der er lotteri, kaffe og kage. Det hele finder sted på Rundinsvej 46 i Helsinge, tirsdag 19. februar kl. 19, hvor der er gratis adgang.

Ligeledes er der gratis kørselsordning ved henvendelse til Alice Jensen, Helsinge (tlf. 30 33 67 46) eller Kurt Jensen, Esrum (tlf. 21 71 56 94).

Næste møde er tirsdag 19. marts kl.19, hvor Jørn Fogh kommer på besøg.

CV