Omslaget på Gasolins første LP var oprindeligt en tegning af den belgiske Tintin-tegner Hergé. Hergé havde godkendt brugen af tegningen og mente, det var sjovt, at et rockorkester kunne bruge en af hans tegninger til en rockplade.

Omslaget på Gasolins første LP var oprindeligt en tegning af den belgiske Tintin-tegner Hergé. Hergé havde godkendt brugen af tegningen og mente, det var sjovt, at et rockorkester kunne bruge en af hans tegninger til en rockplade.

Kim Larsen og bilerne

Biler, motorcykler og det fede liv med benzin var faktisk en del af ny afdøde Kim Larsens musikunivers

Af
Flemming Haslund

MUSIK Se Gasolins første pladeomslag. En blå bil – antaglig en Ford de Luxe fra 1937. Lyt til På banen Derudad - der hvor Wili Jønsson lige får en kærlig hilsen med strofen ”... overhaler behændigt en svensker, en svensker, svensker, svensker.

Og sangen om Inga, Katinga og Smukke Charlie. Ok, ganske vist kørte han på sin Harley, men alligevel. Det er det fede liv med benzin, der prises her. Ligesom hans Blaffersangen har en snert af livet på landevejen at gøre.

Og husk også Svinget i Solrød - ”pas på svinget i Solrød!”

Jo, der var faktisk biler (plus en Harley Davidson) i Kim Larsens musikunivers. Hele Danmark sagde farvel til den folkekære sanger, da han døde søndag den 30. september efter længere tids kræftsygdom.

Hvem var Johnny Lee?

I sangen Johnny Lee fra Albummet Stakkels Jim fra 1974 finder man, ikke mindst en hel sang, der slet og ret handler om en Formel 1-kører ved navn Johnny Lee.

Prøv at høre et par strofer:

”Han har vinket med det ternede flag // Så er det her // Og lige nu // De har spærret Monte Carlo’s gader af // En Formel 1 stikker af”

Men hvem var så Johnny Lee? En opdigtet racerkører, ganske vist, men antagelig har Larsen haft en bestemt kører i hovedet, da han skrev om Johnny Lee.

Formel 1-journalist Peter Nygaard tør godt gætte, når man presser ham lidt. Nygaard siger først:

”Umiddelbart tror jeg, Kim Larsen ikke havde en konkret kører i tankerne. Men hvis vi skal tage teksten for pålydende, må sangen være inspireret af 1950’erne, for det er kun her, Maserati har været med. Alt det halløj med at velsigne et sving tyder også på denne periode.”

”Så alt i alt, konkluderer Nygaard, Stirling Moss (englænder, hvis navn lyder lidt a la Johnny Lee?) vandt Monacos Grand Prix 1956 i Maserati. Juan-Manuel Fangio vandt i 1957 for Maserati.”

Og i øvrigt – det tydeligste tegn af alle på, at Larsen alligevel havde benzin i blodet, er jo hans gruppes navn: Gasolin = Benzin!

Publiceret 22 October 2018 14:31

Kvickly Helsinge hjælper de lokale

Sponsor Siden Helsinge Brugsforening blev oprettet tilbage i 1906 har målet været at hjælpe lokalsamfundet ved at uddele midler.

"Succesen med uddeling af midler fra en sponsorpulje gentages i 2019. Vi mener, at projekter, der bidrager med noget ekstra til foreningslivet, fortjener at blive belønnet. Derfor øremærker Kvickly Helsinge igen en portion penge til at støtte sådanne projekter, så der fortsat kan gøres den ekstra indsats for vores lokalområde. I 2019 er pulje-beløbet 50.000 kr., som skal gå til at støtte de lokale ildsjæle, som med deres initiativer gavner nærområdet og medlemmerne." skriver Kvickly Helsinge i en pressemeddelelse.

Ideen er, at alle frit kan ansøge om det beløb, som er nødvendigt for deres projekt; selvfølgelig indenfor puljens rammer. Derefter vil bestyrelsen i Kvickly Helsinge vurdere, hvilke projekter, som skal belønnes og have del i puljen. Vurderingen sker ud fra forskellige overvejelser, men det essentielle er, at projektet skal være til gavn for lokalsamfundet.

Er du interesseret i at ansøge om støtte til dit projekt - så besøg vores hjemmeside på www.kvicklyhelsinge.dk/sponsorpulje.

Trongården indvier cykelrickshaw

indvielse Gribskov kommune bevilgede i efteråret 2018 indkøb af to rickshawcykler. Plejecenter Skovsminde i Græsted fik sin den 26. januar, og nu følger Plejecenter Trongården i Vejby efter.

Cykelrickshawen bliver indviet fredag 22. februar kl. 14 ved formanden for Forebyggelsesudvalget, Trine Egetved, hvor alle interesserede er velkomne til at deltage. Der bliver mulighed for en prøvetur – som passager eller som 'pilot'.

Ifølge Kirsten Gamst-Nielsen fra den lokale gruppe af 'For Cykling Uden Alder' og Klimagruppen i Gribskov er der foreløbig uddannet en gruppe cykelpiloter, men hun pointerer, at der bliver for flere, når de næste cykler leveres.

Det er forventningen, at den næste cykel, der er finansieret af tømmerhandler Johs. Fogs Fond, leveres til Bakkebo i Gilleleje. Desuden er der søgt støtte hos andre fonde til yderligere to cykler.

Initiativgruppen består af repræsentanter for Cyklistforbundets Lokalafdeling, Klimagruppen i Gribskov samt af kommunens Frivilligkoordinator og idrætskonsulent.

gs