Ford Focus – én af favoritterne til at score titlen Årets Bil i Danmark 2018.

Ford Focus – én af favoritterne til at score titlen Årets Bil i Danmark 2018.

Jagten på årets bedste er gået ind

Er en udpræget familiebil som den nye koraner Kia Ceed, eller måske en bil med visioner, elbilen Hyundai Kona Electric, årets bedste bil? Udvælgelsen af den bedste blandt de bedste går ind næste uge

Af
Flemming Haslund

KÅRING Bilefteråret nærmest flyder med store begivenheder – først og fremmest de store biludstillinger, her på vores del af kloden er det udstillingen af personbiler i Paris og den tilsvarende messe med erhvervsbiler i Hannover.

Og dertil adskillige årets bil-kåringer – af størst betydning for danske bilkøbere er Den Internationale Årets Bil eller bare COTY, som mange siger (det er forkortelsen for Car of the Year) plus den vigtigste af dem alle: Årets Bil i Danmark.

En elbil fra Korea – Hyundai Kona Electric blandt favoritterne til den danske titel.

En elbil fra Korea – Hyundai Kona Electric blandt favoritterne til den danske titel.

Den danske kåring kører over to omgange. Først testkørsel af samtlige kandidater – pr. i dag 26 i alt – på og ved FDM Jyllandsringen nær Silkeborg. Antallet af biler er endnu ikke låst, således har f.eks. både Mercedes og BMW biler, der naturligt hører hjemme i feltet, men de tyske mærker har meddelt, at de ikke ønsker at stille op i kåringen.

Vælger den bedste

Jeg selv er medlem af juryen, der tester bilerne og vælger den bedste. Efter første kig på listen over de 26 biler træder tre biler frem; nemlig den nye Ford Focus, den nye Kia Ceed og med elbilen Hyundai Kona Electric som en outsider med vinderpotentiale.

Mange jurymedlemmer vil måske huske, at hybridbilen Opel Ampera vandt den tilsvarende titel for 2012 – for i øvrigt senere helt at forsvinde fra markedet. Men det er jo ved at være længe siden; bølgeskvulpet Ampera vil næppe forhindre en elbil at blive kåret til Årets Bil.

Familiebil med gode chancer for at vinde titlen Årets Bil i Danmark 2019: Kia Ceed.

Familiebil med gode chancer for at vinde titlen Årets Bil i Danmark 2019: Kia Ceed.

Testarbejdet over de to dage i midten af oktober munder ud i, at i alt fem biler stemmes i finalen; eller nomineres til titlen Årets Bil i Danmark som det Hollywood-festligt formuleres.

Blandt disse fem afgiver juryens medlemmer så endnu en gang stemmer; og bilen med flest stemmer har så vundet titlen. Offentliggørelse omkring den 1. december.

Blandt tidligere vindere, der i dag står som lysende klare valg, er Citroën GS 1971, VW Golf 1975 og Skoda Fabia 2001. Blandt biler, der i dag kan overraske som vindere, er Fiat 126 fra 1974, Mitsubishi Colt i 2005 og Opel Ampera i 2012.

Publiceret 27 September 2018 14:57

Kvickly Helsinge hjælper de lokale

Sponsor Siden Helsinge Brugsforening blev oprettet tilbage i 1906 har målet været at hjælpe lokalsamfundet ved at uddele midler.

"Succesen med uddeling af midler fra en sponsorpulje gentages i 2019. Vi mener, at projekter, der bidrager med noget ekstra til foreningslivet, fortjener at blive belønnet. Derfor øremærker Kvickly Helsinge igen en portion penge til at støtte sådanne projekter, så der fortsat kan gøres den ekstra indsats for vores lokalområde. I 2019 er pulje-beløbet 50.000 kr., som skal gå til at støtte de lokale ildsjæle, som med deres initiativer gavner nærområdet og medlemmerne." skriver Kvickly Helsinge i en pressemeddelelse.

Ideen er, at alle frit kan ansøge om det beløb, som er nødvendigt for deres projekt; selvfølgelig indenfor puljens rammer. Derefter vil bestyrelsen i Kvickly Helsinge vurdere, hvilke projekter, som skal belønnes og have del i puljen. Vurderingen sker ud fra forskellige overvejelser, men det essentielle er, at projektet skal være til gavn for lokalsamfundet.

Er du interesseret i at ansøge om støtte til dit projekt - så besøg vores hjemmeside på www.kvicklyhelsinge.dk/sponsorpulje.

Trongården indvier cykelrickshaw

indvielse Gribskov kommune bevilgede i efteråret 2018 indkøb af to rickshawcykler. Plejecenter Skovsminde i Græsted fik sin den 26. januar, og nu følger Plejecenter Trongården i Vejby efter.

Cykelrickshawen bliver indviet fredag 22. februar kl. 14 ved formanden for Forebyggelsesudvalget, Trine Egetved, hvor alle interesserede er velkomne til at deltage. Der bliver mulighed for en prøvetur – som passager eller som 'pilot'.

Ifølge Kirsten Gamst-Nielsen fra den lokale gruppe af 'For Cykling Uden Alder' og Klimagruppen i Gribskov er der foreløbig uddannet en gruppe cykelpiloter, men hun pointerer, at der bliver for flere, når de næste cykler leveres.

Det er forventningen, at den næste cykel, der er finansieret af tømmerhandler Johs. Fogs Fond, leveres til Bakkebo i Gilleleje. Desuden er der søgt støtte hos andre fonde til yderligere to cykler.

Initiativgruppen består af repræsentanter for Cyklistforbundets Lokalafdeling, Klimagruppen i Gribskov samt af kommunens Frivilligkoordinator og idrætskonsulent.

gs