Stor koncentration og stor moro på én og samme gang; to piger fra EUC Lillebælt gi’r den åbenbart riiigelig med gas.

Stor koncentration og stor moro på én og samme gang; to piger fra EUC Lillebælt gi’r den åbenbart riiigelig med gas.

Rally skal lokke unge til uddannelse

Der er rally på skoleskemaet på en række af landets tekniske skoler. Eleverne får lov til at prøve en rigtig rallybil

Af
Flemming Haslund

SKOLESKEMAER Metal Rally er et lille 'rally' som kommer forbi i alt ni tekniske skoler rundt om i landet i år. Her kan elever kvit og frit prøve en rigtig rallybil på en rigtig rallyprøve, som de siger.

Skolens parkeringsplads laves for nogle timer om en rallyprøve, og folk fra DASU – det er motorsportens svar på DBU – kommer med et par rallybiler og råber: ”Er der nogen, der har lyst til at prøve en håndbremsevending!”

Og det er der.

Henrik Lundgaard, med ”fed” hjelmhætte, forklarer, hvordan man kører sådan en lille blå rallybil.

Henrik Lundgaard, med ”fed” hjelmhætte, forklarer, hvordan man kører sådan en lille blå rallybil.

Frem til denne sæson er der afviklet flere end 80 Metal Rallies rundt om på tech-skolerne, og ca. 4.500 elever (og lærere!) har været ude at træde hårdt på en speeder og trække hurtigt i en håndbremse på egen krop. For nogle bliver netop denne oplevelse den lige vej til motorsporten, for andre er det et tip om, hvad mekanikerfaget også har at byde på. For rallybiler har det med at gå i stykker, skulle vi hilse og sige…

Hjulspin

Men hvad er det især, man skal huske, når man sætter sig ind i en rallybil? Det ved om nogen den tidligere europamester i rally, den til alle tider største danske rallykører, Henrik Lundgaard. Han har kørt Metal Rally-bilen for at få følelsen helt ind under huden. Vi ser Henrik gi’ den Metalgas og konstaterer:

Henrik starter uden ret megen hjulspin: Fordækkene hyler, da Lundgaard lægger fra land. Men det går ikke op i ren hjulspin.

Der kommer små skrig fra dækkene, da Lundgaard kører i sving. Men ikke så meget, at forenden skrider ud. Og bilen kører næsten langsomt, da Lundgaard skal runde keglerne.

To af årets vindere af Metal Rally, Mikkel Himmelstrup og Nicolaj Ipsen fra EUC Odense.

To af årets vindere af Metal Rally, Mikkel Himmelstrup og Nicolaj Ipsen fra EUC Odense.

Det ser nærmest langsomt ud – men stopuret beviser, at det er det ikke.

”Hemmeligheden i at køre stærkt er ikke at køre for stærkt!” forklarer Henrik.

PS: Til Metal Rally i EUC Lillebælt vakte det opsigt, at én af Metal Rallys officials valgte at køre opvisning i sin WV Transporter – og det var en meget snæver bane. Rasmus Sørensen (official fra Viking Auto Sport) kørte tiden i 1:03:00, blot 3 hundrededele fra vinderne.

Publiceret 06 September 2018 16:28

Kvickly Helsinge hjælper de lokale

Sponsor Siden Helsinge Brugsforening blev oprettet tilbage i 1906 har målet været at hjælpe lokalsamfundet ved at uddele midler.

"Succesen med uddeling af midler fra en sponsorpulje gentages i 2019. Vi mener, at projekter, der bidrager med noget ekstra til foreningslivet, fortjener at blive belønnet. Derfor øremærker Kvickly Helsinge igen en portion penge til at støtte sådanne projekter, så der fortsat kan gøres den ekstra indsats for vores lokalområde. I 2019 er pulje-beløbet 50.000 kr., som skal gå til at støtte de lokale ildsjæle, som med deres initiativer gavner nærområdet og medlemmerne." skriver Kvickly Helsinge i en pressemeddelelse.

Ideen er, at alle frit kan ansøge om det beløb, som er nødvendigt for deres projekt; selvfølgelig indenfor puljens rammer. Derefter vil bestyrelsen i Kvickly Helsinge vurdere, hvilke projekter, som skal belønnes og have del i puljen. Vurderingen sker ud fra forskellige overvejelser, men det essentielle er, at projektet skal være til gavn for lokalsamfundet.

Er du interesseret i at ansøge om støtte til dit projekt - så besøg vores hjemmeside på www.kvicklyhelsinge.dk/sponsorpulje.

Trongården indvier cykelrickshaw

indvielse Gribskov kommune bevilgede i efteråret 2018 indkøb af to rickshawcykler. Plejecenter Skovsminde i Græsted fik sin den 26. januar, og nu følger Plejecenter Trongården i Vejby efter.

Cykelrickshawen bliver indviet fredag 22. februar kl. 14 ved formanden for Forebyggelsesudvalget, Trine Egetved, hvor alle interesserede er velkomne til at deltage. Der bliver mulighed for en prøvetur – som passager eller som 'pilot'.

Ifølge Kirsten Gamst-Nielsen fra den lokale gruppe af 'For Cykling Uden Alder' og Klimagruppen i Gribskov er der foreløbig uddannet en gruppe cykelpiloter, men hun pointerer, at der bliver for flere, når de næste cykler leveres.

Det er forventningen, at den næste cykel, der er finansieret af tømmerhandler Johs. Fogs Fond, leveres til Bakkebo i Gilleleje. Desuden er der søgt støtte hos andre fonde til yderligere to cykler.

Initiativgruppen består af repræsentanter for Cyklistforbundets Lokalafdeling, Klimagruppen i Gribskov samt af kommunens Frivilligkoordinator og idrætskonsulent.

gs