Kæmpe interesse for gamle biler

Danmark nærmest eksploderer i sparke-dæk-møder. Men hvad er det egentlig lige, der er så spændende ved dem? Måske kan Stenlille give svaret

Af
Flemming Haslund

GIDENGAS ”Hvor pokker har du fundet det sidespejl?” ”Jamen, en kardanaksel til en Capri, sådan én har Claus ovre fra Grenå da liggende. Kender du ikke Ford-Claus?” Og – ”skal du ikke snart have nogle større karburatorer?”

Det er snak, præcist som dette, der bare flikflakser mellem bilerne til sparke-dæk-dage og -møder landet over. Hygge- og dele-røverhistorier-møder i hele bildanmark – typisk med særligt store arrangementer én gang om året og som supplement, en række småaftener hver eneste uge.

Men hvad er fascinationen ved måske 50 gamle, engelske sportsvogne samlet oppe på tanken – eller måske flere hundrede specialbiler, som uge efter uge samles f.eks. ved Roskilde Havn?

Ét af de små træf, der er vokset hurtigst, er Drengerøvsaften i Stenlille, der netop er kørt.

Her sætter folkene bag Stenlille ord på fascinationen:

”Til alle drengerøve med hang til kølergitre, et fedt instrumentbræt, kubik og en fed lyd: Kom og vis os din passion til dit køretøj. Stenlille by oser denne aften af det vilde, vilde West. Det er aftenen, hvor ejere af forskellige motorcykler, retroknallerter og forskellige spændende og fede biler kan kigge forbi. Vi sælger mad og drikke forskellige steder i byen, hovedgaden er spærret af - gæsternes køretøjer er aftenens hovedpersoner.”

To andre af de store

Her i eftersommeren er der blandt andet sparke-dæk-mødert 'Bella Italia' i Nyborg 8. september.

Her er der udstilling af italienske biler f.eks. Alfa Romeo, Lancia, Fiat, Ferrari, Maserati, Lamborghini. Og motorcykler: Bl.a. Moto Guzzi, Ducati, Aprilia, Vespa og Laverda. Det foregår på Eksercerpladsen, Nyborg Slot.

Publiceret 06 September 2018 15:42

Kvickly Helsinge hjælper de lokale

Sponsor Siden Helsinge Brugsforening blev oprettet tilbage i 1906 har målet været at hjælpe lokalsamfundet ved at uddele midler.

"Succesen med uddeling af midler fra en sponsorpulje gentages i 2019. Vi mener, at projekter, der bidrager med noget ekstra til foreningslivet, fortjener at blive belønnet. Derfor øremærker Kvickly Helsinge igen en portion penge til at støtte sådanne projekter, så der fortsat kan gøres den ekstra indsats for vores lokalområde. I 2019 er pulje-beløbet 50.000 kr., som skal gå til at støtte de lokale ildsjæle, som med deres initiativer gavner nærområdet og medlemmerne." skriver Kvickly Helsinge i en pressemeddelelse.

Ideen er, at alle frit kan ansøge om det beløb, som er nødvendigt for deres projekt; selvfølgelig indenfor puljens rammer. Derefter vil bestyrelsen i Kvickly Helsinge vurdere, hvilke projekter, som skal belønnes og have del i puljen. Vurderingen sker ud fra forskellige overvejelser, men det essentielle er, at projektet skal være til gavn for lokalsamfundet.

Er du interesseret i at ansøge om støtte til dit projekt - så besøg vores hjemmeside på www.kvicklyhelsinge.dk/sponsorpulje.

Trongården indvier cykelrickshaw

indvielse Gribskov kommune bevilgede i efteråret 2018 indkøb af to rickshawcykler. Plejecenter Skovsminde i Græsted fik sin den 26. januar, og nu følger Plejecenter Trongården i Vejby efter.

Cykelrickshawen bliver indviet fredag 22. februar kl. 14 ved formanden for Forebyggelsesudvalget, Trine Egetved, hvor alle interesserede er velkomne til at deltage. Der bliver mulighed for en prøvetur – som passager eller som 'pilot'.

Ifølge Kirsten Gamst-Nielsen fra den lokale gruppe af 'For Cykling Uden Alder' og Klimagruppen i Gribskov er der foreløbig uddannet en gruppe cykelpiloter, men hun pointerer, at der bliver for flere, når de næste cykler leveres.

Det er forventningen, at den næste cykel, der er finansieret af tømmerhandler Johs. Fogs Fond, leveres til Bakkebo i Gilleleje. Desuden er der søgt støtte hos andre fonde til yderligere to cykler.

Initiativgruppen består af repræsentanter for Cyklistforbundets Lokalafdeling, Klimagruppen i Gribskov samt af kommunens Frivilligkoordinator og idrætskonsulent.

gs