Hotel Himmelbjerget er da et passende vendepunkt for en bil, der er på toppen. BMW 1-serien fra 2012 til 2015 er kåret til Årets Brugtbil 2018. (Foto: Felix Lenstrup.)

Hotel Himmelbjerget er da et passende vendepunkt for en bil, der er på toppen. BMW 1-serien fra 2012 til 2015 er kåret til Årets Brugtbil 2018. (Foto: Felix Lenstrup.)

BMW: Ny bil på brugtvogns-toppen

Den bedste af de bedste brugtbiler på markedet er netop kåret; nummer ét er BMW 1. For at markere, at netop den er på toppen lige nu, tager vi den til en gentest

Af
Flemming Haslund

BRUGTBIL BMW 1-serie i årgangene 2011 til 2015 er netop kåret som det bedste brugtbilkøb lige nu og modtager derfor titlen 'Årets Brugtbil 2018'. BMW’en slår Volkswagen Golf Mk VII på målstregen som den bedste foran Ford Focus, Citroën C4 Cactus og Nissan Qashqai.

Mere end bare en glimrende førerplads, nærmest en perfekt førerplads med den korrekte ratvinkel og - højde - og storartede sæder.

Mere end bare en glimrende førerplads, nærmest en perfekt førerplads med den korrekte ratvinkel og - højde - og storartede sæder.

Hvad koster den så, den bedste af de bedste brugte? Priserne afhænger selvfølgelig af årgang, version og stand. Men lige nu er der omkring 250 BMW 1’ere til salg på brugtbilmarkedet, og de koster i gennemsnit 175.000 kroner.

En kvalitetsbil

En af juryens branchefolk er synsmand Martin Gregersen fra Applus Bilsyn. Han siger:

Vi vidste det godt, men blev lige mindet om det. BMW 1 vandt ikke titlen på grund af bagagepladsen.

Vi vidste det godt, men blev lige mindet om det. BMW 1 vandt ikke titlen på grund af bagagepladsen.

”BMW 1-serie er en yderst velbygget kvalitetsbil, der virkelig kan tilbyde køreglæde til dens ejer. Baghjulstrækket, de veldimensionerede bremser, det gode styretøj og den høje komfort danner rammen for denne køreglæde. Det er ikke en stor familiebil, men en smart og sportslig bil til dem, der primært benytter de forreste sæder. Desuden klarer BMW 1-serie sig generelt godt til syn, hvor kvaliteten igen kommer ejeren til gode.”

Kåringen Årets Brugtbil sætter fokus på de egenskaber, der gør en brugtbil til et godt køb, og det er yderst relevant i Danmark, hvor der hvert år handles over 500.000 brugte biler.

sdr

sdr

For at markere titlen tager vi en typisk BMW 1’er til gentest. Vi finder en BMW 118d, der står til salg for 200.000 kr. For at markere, at netop denne bil er toppen, kører vi den op på – ikke Danmarks højeste punkt - men Danmarks højeste parkeringsplads, Møllehøj cirka 25 minutters kørsel fra Himmelbjerget, som vi jo normalt betragter som det højeste punkt – til forskel fra den højeste P-plads.

Turen gennem Danmark bekræfter en række af 1’eren egenskaber: De sporty køreegenskaber, den faktisk perfekte kørestilling og den fine dieselmotor, der præsterer et snit over nogle hundrede kilometer på 17,5 km/l. Men vi blev også mindet om, at der ikke er alverdens plads i bagagerummet. V kunne ikke mere end lige mase en, ikke specielt sto,r barnevogn ind i bagagerummet.

Den bedste brugtbil

1. BMW 1-serie 2012-2015

2. VW Golf VII 2014-2016

3. Ford Focus 2011-2014

4. Citroën Cactus 2014-2016

5. Nissan Qashqai 2010-2014

Publiceret 06 September 2018 16:15

Kvickly Helsinge hjælper de lokale

Sponsor Siden Helsinge Brugsforening blev oprettet tilbage i 1906 har målet været at hjælpe lokalsamfundet ved at uddele midler.

"Succesen med uddeling af midler fra en sponsorpulje gentages i 2019. Vi mener, at projekter, der bidrager med noget ekstra til foreningslivet, fortjener at blive belønnet. Derfor øremærker Kvickly Helsinge igen en portion penge til at støtte sådanne projekter, så der fortsat kan gøres den ekstra indsats for vores lokalområde. I 2019 er pulje-beløbet 50.000 kr., som skal gå til at støtte de lokale ildsjæle, som med deres initiativer gavner nærområdet og medlemmerne." skriver Kvickly Helsinge i en pressemeddelelse.

Ideen er, at alle frit kan ansøge om det beløb, som er nødvendigt for deres projekt; selvfølgelig indenfor puljens rammer. Derefter vil bestyrelsen i Kvickly Helsinge vurdere, hvilke projekter, som skal belønnes og have del i puljen. Vurderingen sker ud fra forskellige overvejelser, men det essentielle er, at projektet skal være til gavn for lokalsamfundet.

Er du interesseret i at ansøge om støtte til dit projekt - så besøg vores hjemmeside på www.kvicklyhelsinge.dk/sponsorpulje.

Trongården indvier cykelrickshaw

indvielse Gribskov kommune bevilgede i efteråret 2018 indkøb af to rickshawcykler. Plejecenter Skovsminde i Græsted fik sin den 26. januar, og nu følger Plejecenter Trongården i Vejby efter.

Cykelrickshawen bliver indviet fredag 22. februar kl. 14 ved formanden for Forebyggelsesudvalget, Trine Egetved, hvor alle interesserede er velkomne til at deltage. Der bliver mulighed for en prøvetur – som passager eller som 'pilot'.

Ifølge Kirsten Gamst-Nielsen fra den lokale gruppe af 'For Cykling Uden Alder' og Klimagruppen i Gribskov er der foreløbig uddannet en gruppe cykelpiloter, men hun pointerer, at der bliver for flere, når de næste cykler leveres.

Det er forventningen, at den næste cykel, der er finansieret af tømmerhandler Johs. Fogs Fond, leveres til Bakkebo i Gilleleje. Desuden er der søgt støtte hos andre fonde til yderligere to cykler.

Initiativgruppen består af repræsentanter for Cyklistforbundets Lokalafdeling, Klimagruppen i Gribskov samt af kommunens Frivilligkoordinator og idrætskonsulent.

gs