Ældreminister Thyra Frank.
Ældreminister Thyra Frank.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Ældreminister går ind i Attendo-skandale: 'Et meget utilfredsstillende forløb'


Møgsag på møgsag. De seneste mange måneder har været hårde for samarbejdet mellem Attendo og Gribskov Kommune. Nu reagerer ældreminister Thyra Frank (LA) også på de mange møgsager.

Det sker efter Ugepostens artikel i februar, hvor tre tidligere medarbejdere fortalte, at de af ledelsen i Attendo var blevet bedt om at opkræve betaling for arbejde, som ikke var blevet udført. Det er det forløb, som Thyra Frank nu kalder for 'meget utilfredsstillende'.

Svaret kommer, efter SFs folketingsmedlem Kirsten Normann Andersen har stillet ministeren en række spørgsmål oven på Ugepostens artikler om Attendo.

"Indledningsvis vil jeg påpege, at den konkrete sag, som nævnes i spørgsmålet, viser et meget utilfredsstillende forløb," indleder Thyra Frank sit svar på hele forløbet med Attendo i Gribskov. Herefter svarer ministeren på imponerende vis uden om spørgsmål - og svarer kun på ét af de fire stillede spørgsmål.

På spørgsmålet 'hvordan kan Gribskov Kommune kontrollere, at de øvrige ydelser, som leveres til borgere, som trods alt er hjemme, svarer overens med den betaling, som det private firma Attendo opkræver?', svarer Thyra Frank følgende:

”Når kommunalbestyrelsen indgår kontrakter med private leverandører om levering af hjemmehjælp, er det som følge deraf kommunalbestyrelsens ansvar at sikre en korrekt opfølgning og afregning for de leverede ydelser. Det følger blandt andet af, at kommunernes bøgføring er omfatter af begrebet ”god bogføringsskik”."

"God bogføringsskik indebærer blandt andet, at kommunen skal sikre, at der er dokumentation for de faktiske posteringer i form af en entydig sammenhæng mellem posteringen og et bilag. Endvidere skal bilaget være attesteret. Ved attestation af bilag indestås for, at kommunen har modtaget den omhandlende ydelse m.v., og at bilagets indhold er kontrolleret i henhold til de nærmere fastsatte regler i kommunens kasse- og regnskabsregulativ, jf. § 42 i den kommunale styrelseslov.”

Du kan læses hele ministerens svar ved at klikke her

 


Publiceret: 14. Marts 2018 13:44

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Ugeposten Gribskov

Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt