Fredag smed Gribskov Kommune bomben på facebook: Borgmesteren spiser selv de ældres mad resten af måneden.
Fredag smed Gribskov Kommune bomben på facebook: Borgmesteren spiser selv de ældres mad resten af måneden.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Ældremad: Politikere indleder nu smage-konkurrence

"Spis nu lige brød til", siger DF's Jonna Præst

Debatten om den udskældte nytårsret til flere af kommunens ældre, som omtalt i Ugeposten i sidste uge, bliver ved med at boble og ind i mellem koge over.

I særdeleshed på Ugepostens facebookside kommer meningerne og følelserne i kog, og billedet af den meget udskældte nytårsret med hamburgerryg, kålpølse, stuvet grønlangkål og kartofler får særdeles drøje hug med på vejen af forargede læsere og facebookbrugere.


DF: Ren valgkamp fra socialdemokraternes side

På det politiske niveau var det i særdeleshed de lokale socialdemokrater der sprang ind i sagen med begge ben forrest, og både Pia Foght, Mikkel Andersen og S-lokalformand Mette Tolstrup er fra start gået forrest blandt kritikerne.

Den kritik får nu Jonna Præst (DF) til at tage bladet fra munden.

"Spis nu lige brød til. For det første valgte vi denne leverandør, Det Danske Madhus, ud af flere i udbudsrunden fordi de efter socialudvalgets mening lavede den bedste mad. Og det var langt fra de billigste. Faktisk tror jeg rent faktisk de var næstdyrest af alle, men hæng mig ikke op på det. Stadigvæk var det en god pris i forhold til budgettet, og alle var glade. Også socialdemokraterne dengang. Socialdemokraterne var selv med til at lave aftalen, så det er noget fis at de skal lange sådan ud efter den nu. Det er ren valgkamp", siger Jonna Præst til Ugeposten, men medgiver dog, at de lokale socialdemokraters frygt for faldende kvalitet ved monopol på madleveringen skal tages alvorligt af alle.

"Det er klart. Ved et monopol, som der er nu hvor Det Danske Madhus har opkøbt kommunens anden leverandør, skal vi være meget opmærksomme. Det skal man altid være ved monopol. Det giver jeg Socialdemokraterne ret i. Men det er en anden sag", siger Jonna Præst til Ugeposten.

Lørdag tog Socialdemokraten Pia Foght så handsken op, så borgmesterens smagsløg ikke skal stå alene.
Lørdag tog Socialdemokraten Pia Foght så handsken op, så borgmesterens smagsløg ikke skal stå alene.

Borgmesterens smagsløg skal ikke stå alene

Netop Socialdemokraternes Pia Foght tog i weekenden debatten om ældremaden til nye højder.

Fredag gik Gribskov Kommune i pressen med en nyhed om, at borgmester Kim Valentin alle dage i resten af måneden vil spise den samme leverede mad som kommunens ældre, så borgmesteren ved selvsyn kan opleve den mad der leveres til en del af kommunens ældre.

Det fik Pia Foght til lørdag at returnere med en opdatering på facebook om, at hun ville følge trop, så "borgmesterens vurdering og smagsløg ikke skal stå alene", som Pia Foght udtrykte sig lørdag over for Ugeposten.

Mandag lagde borgmesteren så sin første anmeldelse af den leverede og spiste frokost, og borgmesteren gav fire ud af fem kongekroner i sin facebookanmeldelse.

Følg sagen, borgmesterens madanmeldelser, Pia Foghts ditto, og den øvrige debat på Ugepostens facebookside.

Velbekomme.

"Spis nu lige brød til", siger DF's Jonna Præst om socialdemokraternes kritik, som Præst definerer som ren valgkamp. (Foto: Jan F. Stephan)

Og mandag kom så borgmesterens første madanmeldelse: fire ud af fem kongekroner. (udklip fra Kim Valentins facebookvæg)
Og mandag kom så borgmesterens første madanmeldelse: fire ud af fem kongekroner. (udklip fra Kim Valentins facebookvæg)

Publiceret: 09. Januar 2017 13:30
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Ugeposten Gribskov

ANNONCER
Se flere