En 59-årig mands 104 ofre for krænkelser tæller en eller flere fra Gribskov. Nu venter der en retssag for manden. Arkivfoto: Jens Berg Thomsen
En 59-årig mands 104 ofre for krænkelser tæller en eller flere fra Gribskov. Nu venter der en retssag for manden. Arkivfoto: Jens Berg Thomsen
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

59-årig anholdt for krænkelser: Chattede med ofre fra Gribskov

Udgav sig for at være 15-årig pige eller dreng og optog seksuelle handlinger


Grooming

Grooming er en gradvis proces, hvor krænkeren påvirker sit offer til at overskride sine egne grænser. Det sker ikke kun gennem sociale medier, men krænkeren har lettere ved at virke troværdig, når groomingen sker online, da offeret ikke kan se krænkerens alder, kropssprog, mimik mv. Kontakten på nettet betyder også, at det ikke virker helt så farligt for barnet gradvist at overskride sine grænser, fx ved at begynde med at sende billeder af sig selv i undertøj for til sidst at sende nøgenbilleder.
Find mere viden og råd til sikker færden på sociale medier på www.dkr.dk/it-kriminalitet/grooming/
Kilde: Det Kriminalpræventive Råd

En 59-årig mand fra Farum skal nu for retten, tiltalt for mere end 300 tilfælde af blandt andet krænkelser. Blandt de 104 forurettede i sagen kan man finde en eller flere fra Gribskov Kommune.

“Ja, der er nogen fra Gribskov, men hvor mange, det er, kan jeg ikke komme ind på,” siger politikommissær Henrik Gunst fra Nordsjællands Politi til Ugeposten.

Ifølge politiet er der tale om en “omfattende efterforskning” af den 59-åriges gøren og laden. Efterforskningen er begyndt i 2014 og omfatter blandt andet en gennemlæsning af 100.000 chats på internettet. Korrespondencerne viser ifølge politiet, at den 59-årige har chattet dagligt igennem mange år med både piger og drenge via sociale medier. De 104 forurettede er i alderen 8-62 år.

“Den 59-årige har udvekslet seksuelt krænkende billeder og/eller optaget film med et seksuelt indhold, som han herefter har beholdt og i nogle tilfælde delt optagelserne med andre, der har interesse for børnepornografisk materiale,” skriver politiet i en pressemeddelelse.

“Der er ingen undskyldning for de forhold, som er begået. Men sådan en sag understreger endnu en gang, hvor vigtigt det er, at forældre hjælper deres børn til sikker adfærd på de sociale medier og jævnligt taler med deres børn om, hvad de laver og hvem de har kontakt til,” siger Henrik Gunst via pressemeddelelsen.

“Han har brugt forskellige profiler, hvor han – alt efter samtalepartnerens køn – harudgivet sig for at være en ca. 15-årig dreng eller pige. Her er det lykkedes ham at overtale den person, han chattede med, til at tage tøjet af og i flere tilfælde foretage seksuelle handlinger. Den 59-årige har optaget disse handlinger uden, at de forurettede var klar over det og dermed også uden at have fået samtykke til optagelserne,” lyder det.

Den 59-årige har ifølge politiet erkendt en stor del af forholdene og delvist erkendt resten. Manden har benyttet sig af en teknik til at overtale ofrene, der hedder grooming (se faktaboksen).

Der er ikke fastlagt en dato for retssagen endnu.


Publiceret: 21. April 2017 13:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Ugeposten Gribskov

Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere