I Malling er der for eksempel ingen elever, der er dumpet til køreprøven. I Odder er 32,9 procent dumpet.

I Malling er der for eksempel ingen elever, der er dumpet til køreprøven. I Odder er 32,9 procent dumpet.

Store udsving: Så forskelligt vurderer sagkyndige dig til køreprøven

Hvis du er nervøs for at bestå din køreprøve, er det i mange politikredse en hel del lettere at bestå hos hos visse køresagkyndige fremfor andre

køreprøve De fleste, der har været til køreprøve, kender følelsen af svedige håndflader og usikkerhed om, hvorvidt man nu husker at undgå de fejl, man har brugt timer på at øve sig i at undgå med sin kørelærer.

Men i flere politikredse er det ikke nok at bevare overblikket og roen, når du er til den praktiske prøve. Det kommer også an på, hvilket sted du tager prøven og dermed hvem din køresagkyndige på bagsædet er.

Elever til den praktiske køreprøve ved de tre store prøvesteder i Nordsjælland er blandt dem i landet, der oplever den mest ensartede vurdering af de køresagkyndige. Her er udsvinget i dumpeprocenten for henholdsvis Frederikssund, Helsingør og Hillerød på under ét procentpoint.

København har generelt den højeste dumpeprocent i landet til den praktiske køreprøve, og i kredsens mest travle prøvested, Toftegårds Plads i Valby, har 46.4 procent af de hidtil 6011 elever til den praktiske prøve måtte forsøge igen for at få sit kørekort.

Kredsens lavest dumpeprocent findes for prøver med start på Ballerup Station, hvor 38.9 har dumpet.

vik

Dumpeprocent*

Østjyllands Politikreds

Grenaa: 28.6

Grenaa/kalorievej 21.7

Odder: 32.9

Randers: 30.3

Aarhus Bautavej: 36.8

Nordsjællands Politikreds:

Frederiksund, Falkenborgvej: 39.9

Helsingør, Prøvestensvej: 39.8

Hillerød, Kannikegade 40.7

*Tallene dækker fra 1. januar til slut oktober 2018 og viser kun praktiske prøver for almindeligt kørekort.

Publiceret 02 December 2018 06:00

SENESTE TV

Kvickly Helsinge hjælper de lokale

Sponsor Siden Helsinge Brugsforening blev oprettet tilbage i 1906 har målet været at hjælpe lokalsamfundet ved at uddele midler.

"Succesen med uddeling af midler fra en sponsorpulje gentages i 2019. Vi mener, at projekter, der bidrager med noget ekstra til foreningslivet, fortjener at blive belønnet. Derfor øremærker Kvickly Helsinge igen en portion penge til at støtte sådanne projekter, så der fortsat kan gøres den ekstra indsats for vores lokalområde. I 2019 er pulje-beløbet 50.000 kr., som skal gå til at støtte de lokale ildsjæle, som med deres initiativer gavner nærområdet og medlemmerne." skriver Kvickly Helsinge i en pressemeddelelse.

Ideen er, at alle frit kan ansøge om det beløb, som er nødvendigt for deres projekt; selvfølgelig indenfor puljens rammer. Derefter vil bestyrelsen i Kvickly Helsinge vurdere, hvilke projekter, som skal belønnes og have del i puljen. Vurderingen sker ud fra forskellige overvejelser, men det essentielle er, at projektet skal være til gavn for lokalsamfundet.

Er du interesseret i at ansøge om støtte til dit projekt - så besøg vores hjemmeside på www.kvicklyhelsinge.dk/sponsorpulje.

Trongården indvier cykelrickshaw

indvielse Gribskov kommune bevilgede i efteråret 2018 indkøb af to rickshawcykler. Plejecenter Skovsminde i Græsted fik sin den 26. januar, og nu følger Plejecenter Trongården i Vejby efter.

Cykelrickshawen bliver indviet fredag 22. februar kl. 14 ved formanden for Forebyggelsesudvalget, Trine Egetved, hvor alle interesserede er velkomne til at deltage. Der bliver mulighed for en prøvetur – som passager eller som 'pilot'.

Ifølge Kirsten Gamst-Nielsen fra den lokale gruppe af 'For Cykling Uden Alder' og Klimagruppen i Gribskov er der foreløbig uddannet en gruppe cykelpiloter, men hun pointerer, at der bliver for flere, når de næste cykler leveres.

Det er forventningen, at den næste cykel, der er finansieret af tømmerhandler Johs. Fogs Fond, leveres til Bakkebo i Gilleleje. Desuden er der søgt støtte hos andre fonde til yderligere to cykler.

Initiativgruppen består af repræsentanter for Cyklistforbundets Lokalafdeling, Klimagruppen i Gribskov samt af kommunens Frivilligkoordinator og idrætskonsulent.

gs