Det er de de sjællandske byer Jægerspris og Nykøbing Sjælland, der i år har fået flest nye sommerhus-beboere.

Det er de de sjællandske byer Jægerspris og Nykøbing Sjælland, der i år har fået flest nye sommerhus-beboere.

Her sælges flest sommerhuse

Tre kommuner i top, når det gælder salg af sommerhuse

salg De seneste tre år er der både udbudt og solgt flest sommerhuse i Odsherred, Gribskov og Ringkøbing-Skjern Kommune, hvor året samlet set har budt på godt 1.250 nyslåede sommerhus-ejere.

Zoomer man en gang længere ind, er det de nordsjællandske byer Jægerspris og Nykøbing Sjælland, der i år har fået flest nye sommerhus-beboere. 166 og 158 handler er det blevet til i postdistrikterne, mens også Vejby og Gilleleje er at finde helt i toppen over de sjællandske byer, hvor der er solgt mest.

Traditionelle højdespringere

Også de eksklusive sommerhus-byer på den sjællandske nordkyst har i år haft besøg af flyttehold. I Tisvildeleje er der solgt 36 sommerhuse, mens nabo-sommerbyen Hornbæk har trukket 79 handler.

Men der skal da også betales en hel del mere for at blive sommerhusejer i de to nordkystbyer.

Tal fra Boliga viser nemlig, at sommerhusene i Jægerspris og Nykøbing Sjælland i årets tredje kvartal var udbudt til salg med gennemsnitlige kvadratmeterpris på 14.963 og 19.343 kroner, mens de tilsvarende fritidskvadratmeter i Tisvildeleje og Hornbæk stod til hele 43.368 kroner og 37.801 kroner.

-vik

Fritidshuse solgt i 1.-3. kvartal:

Jægerspris 166

Nykøbing Sj. 158

Gilleleje 142

Vejby 121

Højby 95

Publiceret 17 November 2018 06:00

SENESTE TV

Kvickly Helsinge hjælper de lokale

Sponsor Siden Helsinge Brugsforening blev oprettet tilbage i 1906 har målet været at hjælpe lokalsamfundet ved at uddele midler.

"Succesen med uddeling af midler fra en sponsorpulje gentages i 2019. Vi mener, at projekter, der bidrager med noget ekstra til foreningslivet, fortjener at blive belønnet. Derfor øremærker Kvickly Helsinge igen en portion penge til at støtte sådanne projekter, så der fortsat kan gøres den ekstra indsats for vores lokalområde. I 2019 er pulje-beløbet 50.000 kr., som skal gå til at støtte de lokale ildsjæle, som med deres initiativer gavner nærområdet og medlemmerne." skriver Kvickly Helsinge i en pressemeddelelse.

Ideen er, at alle frit kan ansøge om det beløb, som er nødvendigt for deres projekt; selvfølgelig indenfor puljens rammer. Derefter vil bestyrelsen i Kvickly Helsinge vurdere, hvilke projekter, som skal belønnes og have del i puljen. Vurderingen sker ud fra forskellige overvejelser, men det essentielle er, at projektet skal være til gavn for lokalsamfundet.

Er du interesseret i at ansøge om støtte til dit projekt - så besøg vores hjemmeside på www.kvicklyhelsinge.dk/sponsorpulje.

Trongården indvier cykelrickshaw

indvielse Gribskov kommune bevilgede i efteråret 2018 indkøb af to rickshawcykler. Plejecenter Skovsminde i Græsted fik sin den 26. januar, og nu følger Plejecenter Trongården i Vejby efter.

Cykelrickshawen bliver indviet fredag 22. februar kl. 14 ved formanden for Forebyggelsesudvalget, Trine Egetved, hvor alle interesserede er velkomne til at deltage. Der bliver mulighed for en prøvetur – som passager eller som 'pilot'.

Ifølge Kirsten Gamst-Nielsen fra den lokale gruppe af 'For Cykling Uden Alder' og Klimagruppen i Gribskov er der foreløbig uddannet en gruppe cykelpiloter, men hun pointerer, at der bliver for flere, når de næste cykler leveres.

Det er forventningen, at den næste cykel, der er finansieret af tømmerhandler Johs. Fogs Fond, leveres til Bakkebo i Gilleleje. Desuden er der søgt støtte hos andre fonde til yderligere to cykler.

Initiativgruppen består af repræsentanter for Cyklistforbundets Lokalafdeling, Klimagruppen i Gribskov samt af kommunens Frivilligkoordinator og idrætskonsulent.

gs