Har man mere end én bil, er der gode penge at spare på bilforsikringen.

Har man mere end én bil, er der gode penge at spare på bilforsikringen.

Rekordmange familier har tre biler i garagen

Antallet af familier, der har tre biler i husstanden, er stærkt stigende – tusindvis af kroner at spare, når du skal forsikre bilparken

auto Det er ikke kun ejendomsmæglere og bilsælgere, der har kronede dage. Også udbydere af store garager må formodes at opleve en øget efterspørgsel, for aldrig har så mange danske familier haft tre biler, eller flere, parkeret foran huset.

Det viser tal fra Danmarks Statistik, som sammenligningstjenesten Samlino.dk har trukket.

I det første halvår i år havde hele 55.857 husstande indregistreret tre biler, og det er en voldsom stigning siden 2008, hvor kun 33.608 husstande havde tre biler. Altså en stigning på godt 66 procent på 10 år.

Tendensen bekræftes hos Codan.

”Vi ser en tendens til, at stadigt flere husholdninger får tre biler. Det er dog stadig under fem pct. af vores husstandskunder, der har mere end to biler i garagen. Hvis det er ét af familiens store børn, der er den primære bruger af den tredje bil, skal de tegne deres egen bilforsikring,” siger pressechef Mads Houe

Spar flere tusinde

Også familier med en bilpark på to biler har nået rekordhøjder. I første halvår af 2018 var der ifølge Danmarks Statistik 442.893 husstande med to biler.

Her er der sket en stigning på 36 procent siden 2008. En forklaring kan være, at mange af de såkaldte 'mikro-biler' har ramt markedet i samme periode. I 2017 blev der solgt 39.510 mikro-biler, og dermed stod de for lidt under hvert femte bilsalg.

De mange biler stiller ikke kun krav til ekstra parkeringspladser, de mange bilforsikringer udgør også en tung budgetpost hos de fleste familier.

Geografi, skadeshistorik og alder på føreren er tre af de vigtigste faktorer for prisen, men bruger man lidt tid på at sætte sig ind markedet, er der faktisk utroligt mange penge at spare, siger adm. direktør i Samlino.dk, Kristian Pitzner-Jørgensen.

”Vores beregninger viser, at man i gennemsnit kan spare omkring 3.000 kroner på sin bilforsikring, hvis man undersøger markedet, så en familie med tre biler kan altså potentielt spare over 9.000 kroner om året, hvilket for de fleste er ret mange penge,” siger adm. direktør i Samlino.dk, Kristian Pitzner-Jørgensen.

Publiceret 21 October 2018 06:00

SENESTE TV

Coach vil hjælpe folk til vægttab

Foredrag Vil du gerne af med nogle kilo, er dette foredrag måske noget for dig. Mandag 21. januar kl. 19 til 21 holder den lokale coach Hanne Skov Hansen foredrag hos Frivilligcentret i Helsinge.

Her har hun til hensigt at gøre sit publikum bevidst om, hvorfor de har behov for hjælp til at tabe sig, og hvad der er grunden til, at det ofte sker, at kiloene kommer på igen. Emnerne hun kommer ind på er blandt andet:

    Der kommer ikke fokus på, hvad der skal spises, eller hvad der ikke bør indtages. For det ved alle.

    Det er mere, hvorfor vi spiser forkert, selv om vi godt ved, det er forkert.

    Hvordan vi knækker koden ”gamle vaner”.

    Hvordan de gamle vaner er kommet.

    Hvordan vi undgår dem fremover.

Hanne er coachuddannet efter mange år i plejesektoren. Nu er hun indehaver af coach-virksomheden Selvindsigt4you.dk.

Alle er velkomne til det gratis arrangement. Det er nødvendigt med tilmelding til Frivilligcentret på telefon: 46790891 eller på mail info@frivilligcenter-helsinge.dk senest 17. januar.

Trancekanal er klar til Mester Niham

Det alternative Holistisk livsstils forening i Gilleleje indbyder til Star Seed.

"På denne første kanaliseringsaften i 2019 vil trancekanal Dennis Søndergaard kanalisere Mester Niham fra den 13. dimension med temaet: Hvor kommer vi fra? Mange har sikkert haft disse overvejelser om, hvorvidt vi oprindeligt stammer som Star Seed fra andre steder i universet?," skriver Holistisk livsstils forening i en pressemeddelelse og fortsætter:

"Mester Niham vil derfor fortælle os, om der er liv udenfor planeten Gaia/Jorden, som vi lever på. Så på denne aften vil du blive taget med på en rejse til der, hvor du stammer fra, så du kommer til at få information og opleve andre verdener og deres virke."

Denne aften kan man opleve torsdag 17. januar kl. 19.00 til 21.30 i Det Gamle Posthus i Gilleleje. Entre betales ved indgangen.