Samlino giver gode råd til bilferien i udlandet.

Samlino giver gode råd til bilferien i udlandet.

Gode tips til bilferien i udlandet

Vi er midt i efterårsferien, og for mange danskere betyder det bilferie. Men det er vigtigt at have styr på forsikringerne, så du undgår ubehagelige overraskelser

kørsel Friheden ved en bilferie kan hurtigt blive til en hovedpine, hvis uheldet er ude, og du ikke har styr på dine forsikringer og ved, hvad de dækker. En af de vigtigste ting at undersøge inden afrejse er derfor, om dit forsikringsselskab er med i ordningen 'Rødt Kort', der er en del af SOS International.

"Mange forsikringsselskaber er tilmeldt ordningen, men det er alligevel værd at undersøge inden, da enkelte, som eksempelvis Tryg, ikke er det, men i stedet har sin egen ordning. Rødt Kort giver dig adgang til flere vigtige ting igennem din kaskoforsikring, som eksempelvis vejhjælp, bugsering til mekaniker, og hjemtransport, hvis problemerne når et omfang, der kræver det," siger Kristian Pitzner-Jørgensen, der er administrerende direktør i Samlino.dk, som er eksperter i bilforsikringer.

Køb dig adgang

Hvis ikke ens forsikringsselskab er med i ordningen, anbefaler han, at man i stedet køber sig adgang til vejhælp internationalt i den periode, ferien varer.

Det Røde Kort dækker i EU og Norge, men hvis turen går til et land udenfor EU, er det i stedet det Grønne Kort, du skal have med i bilen.

"Det grønne kort dækker de lande, der ikke er med i EU, og det er særdeles vigtigt at have det med, da det er dit eneste bevis for, at du har en lovlig forsikring. Flere lande slår hårdt ned, hvis man ikke kan fremvise det," lyder advarslen fra Kristian Pitzner-Jørgensen.

Gode råd til

kør-selv-ferien

1. Tjek på forhånd, om du har de nødvendige forsikringer i forbindelse med jeres bilferie.

2. Tjek om dit kreditkort indeholder en rejseforsikring.

3. Lav en detaljeret gennemgang af hele bilen – både indvendigt og udvendigt.

4. Husk altid at medbringe den originale registreringsattest.

5. Undgå at pakke for meget i bilen således, at føreren altid har frit udsyn og kan have fuld kontrol over bilen.

6. Husk at holde pauser, når det er nødvendigt.

Kilde: Samlino.dk

Publiceret 13 October 2018 09:00

SENESTE TV

Coach vil hjælpe folk til vægttab

Foredrag Vil du gerne af med nogle kilo, er dette foredrag måske noget for dig. Mandag 21. januar kl. 19 til 21 holder den lokale coach Hanne Skov Hansen foredrag hos Frivilligcentret i Helsinge.

Her har hun til hensigt at gøre sit publikum bevidst om, hvorfor de har behov for hjælp til at tabe sig, og hvad der er grunden til, at det ofte sker, at kiloene kommer på igen. Emnerne hun kommer ind på er blandt andet:

    Der kommer ikke fokus på, hvad der skal spises, eller hvad der ikke bør indtages. For det ved alle.

    Det er mere, hvorfor vi spiser forkert, selv om vi godt ved, det er forkert.

    Hvordan vi knækker koden ”gamle vaner”.

    Hvordan de gamle vaner er kommet.

    Hvordan vi undgår dem fremover.

Hanne er coachuddannet efter mange år i plejesektoren. Nu er hun indehaver af coach-virksomheden Selvindsigt4you.dk.

Alle er velkomne til det gratis arrangement. Det er nødvendigt med tilmelding til Frivilligcentret på telefon: 46790891 eller på mail info@frivilligcenter-helsinge.dk senest 17. januar.

Trancekanal er klar til Mester Niham

Det alternative Holistisk livsstils forening i Gilleleje indbyder til Star Seed.

"På denne første kanaliseringsaften i 2019 vil trancekanal Dennis Søndergaard kanalisere Mester Niham fra den 13. dimension med temaet: Hvor kommer vi fra? Mange har sikkert haft disse overvejelser om, hvorvidt vi oprindeligt stammer som Star Seed fra andre steder i universet?," skriver Holistisk livsstils forening i en pressemeddelelse og fortsætter:

"Mester Niham vil derfor fortælle os, om der er liv udenfor planeten Gaia/Jorden, som vi lever på. Så på denne aften vil du blive taget med på en rejse til der, hvor du stammer fra, så du kommer til at få information og opleve andre verdener og deres virke."

Denne aften kan man opleve torsdag 17. januar kl. 19.00 til 21.30 i Det Gamle Posthus i Gilleleje. Entre betales ved indgangen.