I Nordsjælland er Egedal kommune den kommune, hvor der er givet lavest afslag på salg af huse.

I Nordsjælland er Egedal kommune den kommune, hvor der er givet lavest afslag på salg af huse.

Mindre rabat ved huskøb

Jo færre penge man skal bruge på mursten, jo flere kommer der til at være tilbage til de renoveringsprojekter, der egentlig ville være rare at få gjort noget ved

køb Når det kommer til den rabat, som huskøberne forhandlede hjem, så er den procentvist faldet. En opgørelse fra boligsiden Boliga viser nemlig, at der i årets seks første måneder i gennemsnit blev givet 4,6 procent i forhandlingsrabat på de danske huse - mens det sidste år var 4,7 procent og 5,4 procent forrige år.

Helt så heldige har de nordsjællandske købere dog ikke været. De har nemlig generelt fået lavere procentvise afslag end landsgennemsnittet.

Allerlavest var de i Egedal Kommune, hvor prisen kun blev presset 1,8 procent yderligere ned, mens rabatten var højest i Gribskov og Gentofte Kommune - fire procent blev der her skåret af.

Smart forhandling

Men selvom det kan føles akavet at forhandle om prisen, så er der altså penge at spare, hvis man tør give det et forsøg. Og en klog køber er bevidst om, hvordan de griber deres forhandling an:

"Mange tror fejlagtigt, at det at påpege fejl og mangler ved den bolig, som man ønsker at byde på, kan medvirke til at få prisen ned. Det er i langt de fleste tilfælde forkert, og er man først gået ned ad den vej, så er det svært at komme på rette spor igen," siger Lennart Christensen, direktør hos Købersmægler.dk.

-vik

Publiceret 07 October 2018 06:00

SENESTE TV

Kvickly Helsinge hjælper de lokale

Sponsor Siden Helsinge Brugsforening blev oprettet tilbage i 1906 har målet været at hjælpe lokalsamfundet ved at uddele midler.

"Succesen med uddeling af midler fra en sponsorpulje gentages i 2019. Vi mener, at projekter, der bidrager med noget ekstra til foreningslivet, fortjener at blive belønnet. Derfor øremærker Kvickly Helsinge igen en portion penge til at støtte sådanne projekter, så der fortsat kan gøres den ekstra indsats for vores lokalområde. I 2019 er pulje-beløbet 50.000 kr., som skal gå til at støtte de lokale ildsjæle, som med deres initiativer gavner nærområdet og medlemmerne." skriver Kvickly Helsinge i en pressemeddelelse.

Ideen er, at alle frit kan ansøge om det beløb, som er nødvendigt for deres projekt; selvfølgelig indenfor puljens rammer. Derefter vil bestyrelsen i Kvickly Helsinge vurdere, hvilke projekter, som skal belønnes og have del i puljen. Vurderingen sker ud fra forskellige overvejelser, men det essentielle er, at projektet skal være til gavn for lokalsamfundet.

Er du interesseret i at ansøge om støtte til dit projekt - så besøg vores hjemmeside på www.kvicklyhelsinge.dk/sponsorpulje.

Trongården indvier cykelrickshaw

indvielse Gribskov kommune bevilgede i efteråret 2018 indkøb af to rickshawcykler. Plejecenter Skovsminde i Græsted fik sin den 26. januar, og nu følger Plejecenter Trongården i Vejby efter.

Cykelrickshawen bliver indviet fredag 22. februar kl. 14 ved formanden for Forebyggelsesudvalget, Trine Egetved, hvor alle interesserede er velkomne til at deltage. Der bliver mulighed for en prøvetur – som passager eller som 'pilot'.

Ifølge Kirsten Gamst-Nielsen fra den lokale gruppe af 'For Cykling Uden Alder' og Klimagruppen i Gribskov er der foreløbig uddannet en gruppe cykelpiloter, men hun pointerer, at der bliver for flere, når de næste cykler leveres.

Det er forventningen, at den næste cykel, der er finansieret af tømmerhandler Johs. Fogs Fond, leveres til Bakkebo i Gilleleje. Desuden er der søgt støtte hos andre fonde til yderligere to cykler.

Initiativgruppen består af repræsentanter for Cyklistforbundets Lokalafdeling, Klimagruppen i Gribskov samt af kommunens Frivilligkoordinator og idrætskonsulent.

gs