Boliga har regnet på de helt aktuelle kvadratmeterpriser, når man køber sommerhus i Nordsjælland.

Boliga har regnet på de helt aktuelle kvadratmeterpriser, når man køber sommerhus i Nordsjælland.

Stigende priser på sommerhuse

Stor forskel på priserne i Nordsjælland

sommerhus Helsingør er den kommune i Nordsjælland, der i årets første halvdel har trukket sommerhusmarkedets højeste priser, mens køberne i Frederikssund er sluppet billigst. Det viser tal fra Boliga.

I Frederikssund, der bl.a. tæller sommerhusområdet ved Jægerspris mellem Roskilde Fjord og Isefjord, har en gennemsnitlig sommerhuskvadratmeter nemlig kostet 12.433 kroner - eller hvad der svarer til, at et fritidshus på 70 kvadratmeter er gået for godt 870.000 kroner.

Det er under det halve af det, som køberne har givet i Helsingør Kommune, der i særdeleshed tæller ferieområdet ved Hornbæk. Her er en kvadratmeter sommerhus nemlig solgt for 31.825 kroner i årets første halvdel - altså hvad der svarer til, at et fritidshus på 70 kvadratmeter er gået for omkring 2,2 millioner kroner.

Stigende priser

Kvadratmeterpriserne i Nordsjællands dyreste sommerhus-kommune, Helsingør, er steget med godt 3.000 kroner i forhold til samme periode sidste år. Og den opadgående priskurve har sommerhussælgerne i Gribskov og Halsnæs Kommune også kunnet nyde godt af. Her er priserne nemlig også steget med omkring 3.000 kroner.

-vik

Priserne

Helsingør: 31.825 kr

Gribskov: 23.926 kr.

Halsnæs: 21.585 kr.

Frederikssund: 12.433 kr.

Boliga har opgjort den gennemsnitlige salgskvadratmeterpris for sommerhuse solgt i almindeligt frit salg i første halvår 2018. Der er kun medtaget kommuner med min. 20 sommerhushandler.

Publiceret 09 September 2018 09:00

SENESTE TV

Påskemarch med Idrættens Venner

arrangement Langfredag 19. april holder Idrættens Venner i Tisvilde den traditionelle påskemarch for 42. gang.

Marchen foregår i det skønne Tisvilde Hegn og Troldeskoven, hvor deltagerne kan vælge mellem at gå enten 12, 20 eller 30 km i det tidlige forår. Specielt den korte rute er velegnet for en familieudflugt, da den overalt går ad gode og farbare stier.

Man kan starte på alle ruter fra kl. 8 fra Idrætshuset, Hovedgaden, hvor også sekretariatet har hovedkvarter. Her kan deltagerne købe startkort indtil kl. 10 på 30 km-ruten, kl. 11 på 20 km-ruten og kl. 12 på den korte rute.

Rasteplads med grill

Rastepladserne er igen ved Stængehus og Bækkebro, hvor det vil være muligt at få lidt at spise og drikke undervejs.

På Bækkebro har man taget den store grill med, hvor man kan købe grillpølser. Der er selvfølgelig også varme og kolde drikke.

Alle skal være i mål kl. 16.

Hvis man ønsker at gå ruten, koster det 20 kr. Skal der medalje med, koster det 40 kr. For børn under 15 år inklusive medalje koster det 30 kr. Der er kontant betaling.

Overskuddet går til ungdomsarbejdet i Tisvildeleje Gymnastik Forening.

jesl

Frivilligheds-messe for foreningerne

arrangement Under overskriften 'Netværk gør stærk' inviterer Frivilligt forum Gribskov alle frivillige foreninger - kulturelle-, sociale- og idrætsforeninger - til fælles møde for at styrke kendskab til, hvilke foreninger der er, og hvad de står for.

Det foregår lørdag 27. april kl. 14-17 i Kulturhuset, Skolegade 43, Helsinge.

Ved hjælp af udstillingsboder og små 'speed-dating-møder' vil man blive klogere på, hvad frivillighed står for i Gribskov Kommune.

Frivillig forum håber med arrangementet, at være med til at styrke frivilligheden og bringe mange forskellige foreninger sammen, så både de og andre ude fra, kan blive klogere på hvem foreningerne er og hvad de kan bruges til.

Alle kan få en bod

"Hvis vi kender hinanden, bliver vi også meget bedre til at bruge hinanden," siger formand for Frivilligt Forum Ole Thomsen i en pressemeddelelse.

Alle foreninger der deltager, får mulighed for at få en bod, hvor de kan præsentere deres aktiviteter.

Der vil også på dagen være et par fælles oplæg.

jesl