Det er bestemt ikke de samme priser, bedemændene tager for en begravelse.

Det er bestemt ikke de samme priser, bedemændene tager for en begravelse.

Svært at gennemskue priser på begravelser og bisættelser

For de pårørende til de godt 55.000, der hvert år dør, kan det være en økonomisk jungle at finde ud af, hvad det egentlig koster at stede deres kære til hvile. Ny analyse viser prisforskel på tusindvis af kroner på begravelser og bisættelser

bedemænd Når man er tynget af sorg, kan det være en næsten umulig opgave at finde tid og overskud til at indhente tilbud og priser på en begravelse eller bisættelse. Men det kan koste mange tusinde kroner at lade være.

Det viser en stikprøve blandt 35 certificerede bedemandsforretninger i Danmark, som sammenligningstjenesten Samlino.dk har foretaget.

I analysen er der taget udgangspunkt i det billigste tilbud på begravelser og bisættelser, som bedemanden selv oplyser på sin hjemmeside, og det afslører store prisforskelle for de samme ydelser.

Alene i Region Hovedstaden er en prisforskel på hele 5.250 kroner for en begravelse.

Meget koster ekstra

Selvom det er et lovkrav for de certificerede bedemænd at oplyse om deres priser, så viste analysen, at tillægsydelser som eksempelvis dødsannoncer, gravsten og at finde et gravsted koster ekstra og kan variere meget.

Og netop fordi de fleste mennesker står i en krisesituation, når de skal arrangere en begravelse eller bisættelse, så kan mange bedemænd have let spil, når de fremsætter tilbud, lyder det fra Kristian Pitzner-Jørgensen, der er direktør i Samlino.dk.

"Det er meget store prisforskelle for den samme ydelse, og det kan meget vel skyldes, at de færreste mennesker har overskud til at indhente en stor bunke tilbud, når de skal tage afsked med deres kære," siger Kristian Pitzner-Jørgensen, der opfordrer folk til at bede om hjælp fra venner og bekendte, når de skal arrangere en bisættelse eller begravelse.

"Hvis det virker uoverskueligt at finde frem til den rigtige pris hos den rigtige bedemand, så kan det være en idé at bede om hjælp fra nogle venner eller nære bekendte, der kan sætte nogle timer af til at undersøge markedet, så ikke sorgen også ender med en økonomisk hovedpine," siger han.

-vik

I 2011 accepterede brancheforeningen Danske Bedemænd at betale en bøde fra Konkurrencestyrelsen på 400.000 kroner. Baggrunden var, at brancheforeningen havde lavet et sæt ‘etiske regler’, der forbød bedemænd at annoncere med priser og derved konkurrere med hinanden om kunderne.

Efter kritik fra Forbrugerrådet lancerede brancheforeningen Danske Bedemænd i 2013 en certificeringsordning, der skulle hjælpe forbrugeren med at finde frem til de bedemænd, der havde gennemskuelige priser. For at blive en del af ordningen, skal bedemanden oplyse tre priseksempler på henholdsvis begravelse og bisættelse.

Publiceret 08 September 2018 09:00

SENESTE TV

Coach vil hjælpe folk til vægttab

Foredrag Vil du gerne af med nogle kilo, er dette foredrag måske noget for dig. Mandag 21. januar kl. 19 til 21 holder den lokale coach Hanne Skov Hansen foredrag hos Frivilligcentret i Helsinge.

Her har hun til hensigt at gøre sit publikum bevidst om, hvorfor de har behov for hjælp til at tabe sig, og hvad der er grunden til, at det ofte sker, at kiloene kommer på igen. Emnerne hun kommer ind på er blandt andet:

    Der kommer ikke fokus på, hvad der skal spises, eller hvad der ikke bør indtages. For det ved alle.

    Det er mere, hvorfor vi spiser forkert, selv om vi godt ved, det er forkert.

    Hvordan vi knækker koden ”gamle vaner”.

    Hvordan de gamle vaner er kommet.

    Hvordan vi undgår dem fremover.

Hanne er coachuddannet efter mange år i plejesektoren. Nu er hun indehaver af coach-virksomheden Selvindsigt4you.dk.

Alle er velkomne til det gratis arrangement. Det er nødvendigt med tilmelding til Frivilligcentret på telefon: 46790891 eller på mail info@frivilligcenter-helsinge.dk senest 17. januar.

Trancekanal er klar til Mester Niham

Det alternative Holistisk livsstils forening i Gilleleje indbyder til Star Seed.

"På denne første kanaliseringsaften i 2019 vil trancekanal Dennis Søndergaard kanalisere Mester Niham fra den 13. dimension med temaet: Hvor kommer vi fra? Mange har sikkert haft disse overvejelser om, hvorvidt vi oprindeligt stammer som Star Seed fra andre steder i universet?," skriver Holistisk livsstils forening i en pressemeddelelse og fortsætter:

"Mester Niham vil derfor fortælle os, om der er liv udenfor planeten Gaia/Jorden, som vi lever på. Så på denne aften vil du blive taget med på en rejse til der, hvor du stammer fra, så du kommer til at få information og opleve andre verdener og deres virke."

Denne aften kan man opleve torsdag 17. januar kl. 19.00 til 21.30 i Det Gamle Posthus i Gilleleje. Entre betales ved indgangen.