Det er bestemt ikke de samme priser, bedemændene tager for en begravelse.

Det er bestemt ikke de samme priser, bedemændene tager for en begravelse.

Svært at gennemskue priser på begravelser og bisættelser

For de pårørende til de godt 55.000, der hvert år dør, kan det være en økonomisk jungle at finde ud af, hvad det egentlig koster at stede deres kære til hvile. Ny analyse viser prisforskel på tusindvis af kroner på begravelser og bisættelser

bedemænd Når man er tynget af sorg, kan det være en næsten umulig opgave at finde tid og overskud til at indhente tilbud og priser på en begravelse eller bisættelse. Men det kan koste mange tusinde kroner at lade være.

Det viser en stikprøve blandt 35 certificerede bedemandsforretninger i Danmark, som sammenligningstjenesten Samlino.dk har foretaget.

I analysen er der taget udgangspunkt i det billigste tilbud på begravelser og bisættelser, som bedemanden selv oplyser på sin hjemmeside, og det afslører store prisforskelle for de samme ydelser.

Alene i Region Hovedstaden er en prisforskel på hele 5.250 kroner for en begravelse.

Meget koster ekstra

Selvom det er et lovkrav for de certificerede bedemænd at oplyse om deres priser, så viste analysen, at tillægsydelser som eksempelvis dødsannoncer, gravsten og at finde et gravsted koster ekstra og kan variere meget.

Og netop fordi de fleste mennesker står i en krisesituation, når de skal arrangere en begravelse eller bisættelse, så kan mange bedemænd have let spil, når de fremsætter tilbud, lyder det fra Kristian Pitzner-Jørgensen, der er direktør i Samlino.dk.

"Det er meget store prisforskelle for den samme ydelse, og det kan meget vel skyldes, at de færreste mennesker har overskud til at indhente en stor bunke tilbud, når de skal tage afsked med deres kære," siger Kristian Pitzner-Jørgensen, der opfordrer folk til at bede om hjælp fra venner og bekendte, når de skal arrangere en bisættelse eller begravelse.

"Hvis det virker uoverskueligt at finde frem til den rigtige pris hos den rigtige bedemand, så kan det være en idé at bede om hjælp fra nogle venner eller nære bekendte, der kan sætte nogle timer af til at undersøge markedet, så ikke sorgen også ender med en økonomisk hovedpine," siger han.

-vik

I 2011 accepterede brancheforeningen Danske Bedemænd at betale en bøde fra Konkurrencestyrelsen på 400.000 kroner. Baggrunden var, at brancheforeningen havde lavet et sæt ‘etiske regler’, der forbød bedemænd at annoncere med priser og derved konkurrere med hinanden om kunderne.

Efter kritik fra Forbrugerrådet lancerede brancheforeningen Danske Bedemænd i 2013 en certificeringsordning, der skulle hjælpe forbrugeren med at finde frem til de bedemænd, der havde gennemskuelige priser. For at blive en del af ordningen, skal bedemanden oplyse tre priseksempler på henholdsvis begravelse og bisættelse.

Publiceret 08 September 2018 09:00

SENESTE TV

Påskemarch med Idrættens Venner

arrangement Langfredag 19. april holder Idrættens Venner i Tisvilde den traditionelle påskemarch for 42. gang.

Marchen foregår i det skønne Tisvilde Hegn og Troldeskoven, hvor deltagerne kan vælge mellem at gå enten 12, 20 eller 30 km i det tidlige forår. Specielt den korte rute er velegnet for en familieudflugt, da den overalt går ad gode og farbare stier.

Man kan starte på alle ruter fra kl. 8 fra Idrætshuset, Hovedgaden, hvor også sekretariatet har hovedkvarter. Her kan deltagerne købe startkort indtil kl. 10 på 30 km-ruten, kl. 11 på 20 km-ruten og kl. 12 på den korte rute.

Rasteplads med grill

Rastepladserne er igen ved Stængehus og Bækkebro, hvor det vil være muligt at få lidt at spise og drikke undervejs.

På Bækkebro har man taget den store grill med, hvor man kan købe grillpølser. Der er selvfølgelig også varme og kolde drikke.

Alle skal være i mål kl. 16.

Hvis man ønsker at gå ruten, koster det 20 kr. Skal der medalje med, koster det 40 kr. For børn under 15 år inklusive medalje koster det 30 kr. Der er kontant betaling.

Overskuddet går til ungdomsarbejdet i Tisvildeleje Gymnastik Forening.

jesl

Frivilligheds-messe for foreningerne

arrangement Under overskriften 'Netværk gør stærk' inviterer Frivilligt forum Gribskov alle frivillige foreninger - kulturelle-, sociale- og idrætsforeninger - til fælles møde for at styrke kendskab til, hvilke foreninger der er, og hvad de står for.

Det foregår lørdag 27. april kl. 14-17 i Kulturhuset, Skolegade 43, Helsinge.

Ved hjælp af udstillingsboder og små 'speed-dating-møder' vil man blive klogere på, hvad frivillighed står for i Gribskov Kommune.

Frivillig forum håber med arrangementet, at være med til at styrke frivilligheden og bringe mange forskellige foreninger sammen, så både de og andre ude fra, kan blive klogere på hvem foreningerne er og hvad de kan bruges til.

Alle kan få en bod

"Hvis vi kender hinanden, bliver vi også meget bedre til at bruge hinanden," siger formand for Frivilligt Forum Ole Thomsen i en pressemeddelelse.

Alle foreninger der deltager, får mulighed for at få en bod, hvor de kan præsentere deres aktiviteter.

Der vil også på dagen være et par fælles oplæg.

jesl