Foto: Google Street View

Udenlandske mænd med kamera på villavej: "Vi tager bare billeder af de smukke huse"

To mænd vakte opsigt på Landagervej i Helsinge

Af
Jacob Nielsen

Var det rekognoscering forud for indbrud eller bare sightseeing, da to udenlandske mænd mandag eftermiddag ved 16.30-tiden gik rundt på Landagervej i Helsinge og tog billeder med et kamera?

Da en borger observerede de to mænd, tog han kontakt til dem og spurgte til deres forehavende, og her lød svaret fra mændene, at de blot tog billeder af de smukke huse på vejen.

De to mænd blev af borgeren beskrevet som:

A: Mand, rumænsk af udseende, 55 år, 185-188 cm høj og almindelig af bygning, brun i huden og med brunt, mellemlangt hår. Han talte engelsk.

B: Mand, rumænsk af udseende, 22-27 år, 170 cm høj og almindelig af bygning, brun i huden og med kort, sort hår. Han var iført sort tøj og talte engelsk.

Kontakt Nordsjællands Politi på telefon 1-1-4 hvis du har oplysninger om de to.

Publiceret 04 September 2018 10:24

SENESTE TV

Kvickly Helsinge hjælper de lokale

Sponsor Siden Helsinge Brugsforening blev oprettet tilbage i 1906 har målet været at hjælpe lokalsamfundet ved at uddele midler.

"Succesen med uddeling af midler fra en sponsorpulje gentages i 2019. Vi mener, at projekter, der bidrager med noget ekstra til foreningslivet, fortjener at blive belønnet. Derfor øremærker Kvickly Helsinge igen en portion penge til at støtte sådanne projekter, så der fortsat kan gøres den ekstra indsats for vores lokalområde. I 2019 er pulje-beløbet 50.000 kr., som skal gå til at støtte de lokale ildsjæle, som med deres initiativer gavner nærområdet og medlemmerne." skriver Kvickly Helsinge i en pressemeddelelse.

Ideen er, at alle frit kan ansøge om det beløb, som er nødvendigt for deres projekt; selvfølgelig indenfor puljens rammer. Derefter vil bestyrelsen i Kvickly Helsinge vurdere, hvilke projekter, som skal belønnes og have del i puljen. Vurderingen sker ud fra forskellige overvejelser, men det essentielle er, at projektet skal være til gavn for lokalsamfundet.

Er du interesseret i at ansøge om støtte til dit projekt - så besøg vores hjemmeside på www.kvicklyhelsinge.dk/sponsorpulje.

Trongården indvier cykelrickshaw

indvielse Gribskov kommune bevilgede i efteråret 2018 indkøb af to rickshawcykler. Plejecenter Skovsminde i Græsted fik sin den 26. januar, og nu følger Plejecenter Trongården i Vejby efter.

Cykelrickshawen bliver indviet fredag 22. februar kl. 14 ved formanden for Forebyggelsesudvalget, Trine Egetved, hvor alle interesserede er velkomne til at deltage. Der bliver mulighed for en prøvetur – som passager eller som 'pilot'.

Ifølge Kirsten Gamst-Nielsen fra den lokale gruppe af 'For Cykling Uden Alder' og Klimagruppen i Gribskov er der foreløbig uddannet en gruppe cykelpiloter, men hun pointerer, at der bliver for flere, når de næste cykler leveres.

Det er forventningen, at den næste cykel, der er finansieret af tømmerhandler Johs. Fogs Fond, leveres til Bakkebo i Gilleleje. Desuden er der søgt støtte hos andre fonde til yderligere to cykler.

Initiativgruppen består af repræsentanter for Cyklistforbundets Lokalafdeling, Klimagruppen i Gribskov samt af kommunens Frivilligkoordinator og idrætskonsulent.

gs