Apotekerne sælger mere medicin, men til billigere priser. Foto: Ritzau Scanpix

Apotekerne sælger mere medicin, men til billigere priser. Foto: Ritzau Scanpix

Priser på medicin falder på apotekerne

I gennemsnit er priserne faldet med fem procent

Af
Af Niels Philip Kjeldsen

Danskerne fik samlet set udleveret én procent mere medicin fra landets apoteker i 2017 end året før. Alligevel solgte apotekerne 'kun' for 11 milliarder kroner, som er to procent mindre end i 2016.

Gennemsnitligt faldt medicinpriserne med fem procent i 2017, viser en analyse, som Danmarks Apotekerforening har foretaget.

Det lægemiddel, der blev udleveret mest af fra apotekerne, er Atorvastatin, som er et middel mod forhøjet kolesterol. Herefter føler Amlopidin, som er et middel mod forhøjet blodtryk. På tredjepladsen over udleveret medicin er det smertestillende stof paracetamol.

Samlet køb

Samlet set købte danskerne medicin for 22 milliarder kroner i 2017. 11 milliarder af disse blev brugt i landets apoteker, mens landets hospitaler udleverede medicin til en værdi af 8,4 milliarder kroner, viser tal fra Amgros.

Det er en stigning på 8,4 procent.

Publiceret 17 June 2018 09:00

SENESTE TV

Historien om kongens skov og verdens arv

foredrag I Nordsjælland ligger de store skove, som gjorde, at Danmarks konger fra 1560 samlede sig et stort jagtgods. Da Christian den 5. fra 1670 indrettede skovene med jagtveje til parforcejagt, satte han samtidig sit enevældige stempel på dem.

Det var grunden til, at vejene og skovene i 2015 blev optaget på Unesco's liste over verdens kulturarv.

Fredag 22. februar kl. 18.30 gæster Jette Baagøe 'Foreningen Rågeleje Strand' og fortæller om baggrunden og om, hvordan arbejdet med verdensarven foregik.

Jette Baagøe fortæller

Jette Baagøe er forhenværende direktør for Dansk Jagt- og Skovsbrugsmusum, som havde ansvaret for arbejdet med verdensarven men i 2016 blev fusioneret med Dansk Landbrugsmuseum til Det grønne Museum på Djursland.

Arrangementet finder sted på restaurant Søstjernen i Rågeleje. Prisen for ikke medlemmer er 250 kroner, som inkluderer foredrag, middag, kaffe, te og dessert.

Tilmelding til foreningen på raagelejestrand@gmail.com eller på tlf. 2127 5413.

jesl

Møde i senior-kredsen

Foredrag Helsinge Seniorkreds får besøg af forstander på Luthersk Missions Højskole Henrik Nymann Eriksen, der vil fortælle om sin nye bog: 'Robust Kristendom – Tro, Håb og Kærlighed'.

Bogen beskæftiger sig med spændingsfeltet mellem livet her på jord og den kommende verden, og sætter spot på det at være kristen i det 21. århundrede. Den udfordrer og opmuntrer til at leve som kristen ud fra de tre begreber: Tro, håb og kærlighed.

Koret Focus medvirker ved mødet, og der er lotteri, kaffe og kage. Det hele finder sted på Rundinsvej 46 i Helsinge, tirsdag 19. februar kl. 19, hvor der er gratis adgang.

Ligeledes er der gratis kørselsordning ved henvendelse til Alice Jensen, Helsinge (tlf. 30 33 67 46) eller Kurt Jensen, Esrum (tlf. 21 71 56 94).

Næste møde er tirsdag 19. marts kl.19, hvor Jørn Fogh kommer på besøg.

CV