Sommeren tegner til at blive langt bedre end i fjor. Foto: Colourbox

Sommeren tegner til at blive langt bedre end i fjor. Foto: Colourbox

Vi får bedre sommer end sidste år

Både afslutningen på foråret og den forestående sommer byder på sol og mere varme

Af
Af Louise A. Poulsen lap@sondagsavisen.dk

Elsker man sol og varme, og var man skuffet over sommeren sidste år, er der godt nyt. Selvom vi danskere allerede i maj er blevet forkælet af vejrguderne med varmerekorder, så stopper de gode nyheder ikke.

Det spår energimeteorolog Steen Hermansen fra DMI på bt.dk.

Sommeren sidste år var historisk dårlig, og meteorologen garanterer, at sommeren i år ikke bliver lige så elendig.

“Hvor vi sidste år havde mange dage, hvor temperaturerne lå mellem 15 og 20 grader, vil de i år ligge mellem 20 og 25 grader,” siger han ifølge bt.dk.

Flot forår

Også de kommende uger byder på sol, varme og mindre nedbør end normalt, fordi der ligger et højtryk over Danmark.

Der kan dog godt komme torden og regn i ny og næ, forudser DMI, men ikke noget, der ødelægger den flotte afslutning på foråret.

I juni kommer der så småt lidt ustadigt vejr, men det bliver ikke så koldt, og nedbøren kommer typisk som byger. Og sommeren vil altså vende tilbage igen.

Publiceret 27 May 2018 06:00

SENESTE TV

Flyfotograf udstiller og holder foredrag

Udstilling Lars Bygdemark er uden tvivl Sveriges bedste flyfotograf. I mere end 40 år har han fløjet over Sverige og taget billeder af et land med mange forskellige landskabstyper: Bølgende landbrugsarealer med marker og enge, som sammen danner stilfulde kludetæpper, maleriske småbyer og samfund. Slingrende kyststrækninger med tusindtal øer og skær.

Skove som strækker sig så langt, at man føler sig fortabt. I Lars Bygdemarks kunstnerisk udmejslede billeder ser man landskabets fortællinger.

Hans billeder fascinerer. Her fremstår former, som er skabt af mennesker, men som menneskerne ikke selv ser, de har skabt: plovfurer efter en traktor eller industriens anlæg og miljømønstre. Lars Bygdemark blev valgt til ”Årets Naturfotograf 2004” af Sveriges Naturvårdsverk.

Nu kan disse fotos ses på udstillingen 'Sverige fra luften' i Kulturhavn Gilleleje. Lars Bygdemark dukker selv op og holder foredrag, hvor han kan opleves på trappen i biblioteket, tirsdag 20. november kl. 17, hvor han fortæller om sin teknik og viser lysbilleder. Der er gratis adgang.

CV

Møde i seniorkredsen

MØDE Det er Agabe Indiens arbejde, der er centrum for mødet i Helsinge Seniorkreds. Deltagerne får besøg af Gert Svendsen, som fortæller om Agabe Indiens arbejde og om ildsjælen Biskop Jacob, som efter som 12-årig at blive helbredt for en dødelig sygdom, besluttede at give sit liv helt og fuldt til Jesus og arbejde for børn og unge i Indien.

Til mødet, der foregår tirsdag 20. november kl. 19 kan man høre mere om et fantastisk arbejde blandt 6500 børn og unge, om arbejdet blandt gadebørn, og om hvordan Agape Indien uddanner mange unge mennesker til gavn for det indiske samfund.

Anni og Ege Rasmussen, som har besøgt Biskop Jacob og børnehjemmene, vil vise billeder derfra.

Der er naturligvis kaffe og kage, og det hele finder sted Rundinsvej 46 i Helsinge.

Der er gratis adgang. Ligeledes er der gratis kørselsordning ved henvendelse til Alice Jensen, Helsinge (tlf. 30336746) eller Kurt Jensen, Esrum (tlf. 21715694). Mødet er arrangeret af Helsinge Seniorkreds.

Næste møde er tirsdag 11. december kl. 17.30, hvor der er juleafslutning med spisning, lotteri og kaffebord. Birger Daniel Petersen taler over emnet: 'Jesus kom – Jesus kommer.'

CV