DR vil ruste op på streamingfronten. Foto: Kristian Brasen

DR vil ruste op på streamingfronten. Foto: Kristian Brasen

Et mere personligt DR

Ny teknologi skal sørge for, at du opdager flere DR-programmer, der passer til din smag

Af
Af Niels Philip Kjeldsen npk@sondagsavisen.dk

DR forsøger nu for alvor at omstille sig fra hovedsageligt at være tv- og radiokanaler til at nu også at være en habil streamingtjeneste i form af DR TV.

Det skal blandt andet gøres ved at investere i teknologier, som man bedst kender det fra Netflix og den britiske licenskanal BBC, skriver MediaWatch.

Teknologien er algoritmer, der registrerer de ting, du viser interesse for og ser, og dermed gradvist bygger platformen op, så du i stigende grad får vist programtyper og indhold, der passer til din smag, når du besøger tjenesten.

Samme som BBC

“Brugerne vil opleve mere relevante tjenester, samtidig med at de bliver udfordret og tilbudt indhold, der går ud over deres normale præferencer. Det har vi med et ordbillede forsøgt at beskrive som en public service-algoritme,” skrev Mikkel Müller, underdirektør i DR Teknologi allerede i 2017 om tiltaget.

DR har hyret firmaet Think Analytics til at implementere transformationen. Selskabet har blandt andet løst den samme opgave for BBC i Storbritannien.

Også den normale nyhedsside dr.dk vil få algoritmer, der skal vise dig mere indhold, som DR løbende finder ud af, du interesserer dig for, skriver MediaWatch.

Publiceret 26 May 2018 06:00

SENESTE TV

Flyfotograf udstiller og holder foredrag

Udstilling Lars Bygdemark er uden tvivl Sveriges bedste flyfotograf. I mere end 40 år har han fløjet over Sverige og taget billeder af et land med mange forskellige landskabstyper: Bølgende landbrugsarealer med marker og enge, som sammen danner stilfulde kludetæpper, maleriske småbyer og samfund. Slingrende kyststrækninger med tusindtal øer og skær.

Skove som strækker sig så langt, at man føler sig fortabt. I Lars Bygdemarks kunstnerisk udmejslede billeder ser man landskabets fortællinger.

Hans billeder fascinerer. Her fremstår former, som er skabt af mennesker, men som menneskerne ikke selv ser, de har skabt: plovfurer efter en traktor eller industriens anlæg og miljømønstre. Lars Bygdemark blev valgt til ”Årets Naturfotograf 2004” af Sveriges Naturvårdsverk.

Nu kan disse fotos ses på udstillingen 'Sverige fra luften' i Kulturhavn Gilleleje. Lars Bygdemark dukker selv op og holder foredrag, hvor han kan opleves på trappen i biblioteket, tirsdag 20. november kl. 17, hvor han fortæller om sin teknik og viser lysbilleder. Der er gratis adgang.

CV

Møde i seniorkredsen

MØDE Det er Agabe Indiens arbejde, der er centrum for mødet i Helsinge Seniorkreds. Deltagerne får besøg af Gert Svendsen, som fortæller om Agabe Indiens arbejde og om ildsjælen Biskop Jacob, som efter som 12-årig at blive helbredt for en dødelig sygdom, besluttede at give sit liv helt og fuldt til Jesus og arbejde for børn og unge i Indien.

Til mødet, der foregår tirsdag 20. november kl. 19 kan man høre mere om et fantastisk arbejde blandt 6500 børn og unge, om arbejdet blandt gadebørn, og om hvordan Agape Indien uddanner mange unge mennesker til gavn for det indiske samfund.

Anni og Ege Rasmussen, som har besøgt Biskop Jacob og børnehjemmene, vil vise billeder derfra.

Der er naturligvis kaffe og kage, og det hele finder sted Rundinsvej 46 i Helsinge.

Der er gratis adgang. Ligeledes er der gratis kørselsordning ved henvendelse til Alice Jensen, Helsinge (tlf. 30336746) eller Kurt Jensen, Esrum (tlf. 21715694). Mødet er arrangeret af Helsinge Seniorkreds.

Næste møde er tirsdag 11. december kl. 17.30, hvor der er juleafslutning med spisning, lotteri og kaffebord. Birger Daniel Petersen taler over emnet: 'Jesus kom – Jesus kommer.'

CV