DR vil ruste op på streamingfronten. Foto: Kristian Brasen

DR vil ruste op på streamingfronten. Foto: Kristian Brasen

Et mere personligt DR

Ny teknologi skal sørge for, at du opdager flere DR-programmer, der passer til din smag

Af
Af Niels Philip Kjeldsen npk@sondagsavisen.dk

DR forsøger nu for alvor at omstille sig fra hovedsageligt at være tv- og radiokanaler til at nu også at være en habil streamingtjeneste i form af DR TV.

Det skal blandt andet gøres ved at investere i teknologier, som man bedst kender det fra Netflix og den britiske licenskanal BBC, skriver MediaWatch.

Teknologien er algoritmer, der registrerer de ting, du viser interesse for og ser, og dermed gradvist bygger platformen op, så du i stigende grad får vist programtyper og indhold, der passer til din smag, når du besøger tjenesten.

Samme som BBC

“Brugerne vil opleve mere relevante tjenester, samtidig med at de bliver udfordret og tilbudt indhold, der går ud over deres normale præferencer. Det har vi med et ordbillede forsøgt at beskrive som en public service-algoritme,” skrev Mikkel Müller, underdirektør i DR Teknologi allerede i 2017 om tiltaget.

DR har hyret firmaet Think Analytics til at implementere transformationen. Selskabet har blandt andet løst den samme opgave for BBC i Storbritannien.

Også den normale nyhedsside dr.dk vil få algoritmer, der skal vise dig mere indhold, som DR løbende finder ud af, du interesserer dig for, skriver MediaWatch.

Publiceret 26 May 2018 06:00

SENESTE TV

Historien om kongens skov og verdens arv

foredrag I Nordsjælland ligger de store skove, som gjorde, at Danmarks konger fra 1560 samlede sig et stort jagtgods. Da Christian den 5. fra 1670 indrettede skovene med jagtveje til parforcejagt, satte han samtidig sit enevældige stempel på dem.

Det var grunden til, at vejene og skovene i 2015 blev optaget på Unesco's liste over verdens kulturarv.

Fredag 22. februar kl. 18.30 gæster Jette Baagøe 'Foreningen Rågeleje Strand' og fortæller om baggrunden og om, hvordan arbejdet med verdensarven foregik.

Jette Baagøe fortæller

Jette Baagøe er forhenværende direktør for Dansk Jagt- og Skovsbrugsmusum, som havde ansvaret for arbejdet med verdensarven men i 2016 blev fusioneret med Dansk Landbrugsmuseum til Det grønne Museum på Djursland.

Arrangementet finder sted på restaurant Søstjernen i Rågeleje. Prisen for ikke medlemmer er 250 kroner, som inkluderer foredrag, middag, kaffe, te og dessert.

Tilmelding til foreningen på raagelejestrand@gmail.com eller på tlf. 2127 5413.

jesl

Møde i senior-kredsen

Foredrag Helsinge Seniorkreds får besøg af forstander på Luthersk Missions Højskole Henrik Nymann Eriksen, der vil fortælle om sin nye bog: 'Robust Kristendom – Tro, Håb og Kærlighed'.

Bogen beskæftiger sig med spændingsfeltet mellem livet her på jord og den kommende verden, og sætter spot på det at være kristen i det 21. århundrede. Den udfordrer og opmuntrer til at leve som kristen ud fra de tre begreber: Tro, håb og kærlighed.

Koret Focus medvirker ved mødet, og der er lotteri, kaffe og kage. Det hele finder sted på Rundinsvej 46 i Helsinge, tirsdag 19. februar kl. 19, hvor der er gratis adgang.

Ligeledes er der gratis kørselsordning ved henvendelse til Alice Jensen, Helsinge (tlf. 30 33 67 46) eller Kurt Jensen, Esrum (tlf. 21 71 56 94).

Næste møde er tirsdag 19. marts kl.19, hvor Jørn Fogh kommer på besøg.

CV